Hafız müzisyenle Rus balerinin film gibi aşk hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Hafız müzisyenle Rus balerinin film gibi aşk hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 09:44

Yüzlerce belki binlerce Rus-Türk aşkından farklı onlarınki… Berkant ve Alexandra’nın siyasi krizlere, kültür farkına rağmen mutlu sonla noktalanan aşk hikayesi; aşkın sevginin; mesafeleri, farklılıkları hala yok edebildiğini gösteren, sonunda aynı ritimde buluşan gerçek bir masal gibi...

Haberin Devamı

Küçük yaşlarda babasından kuran eğitimi alan ve hafız olan Berkant Çakıcı, ilerleyen yaşlarında vurmalı çalgılara gönül verir. Hamdi Akatay’ın talebesi olur. Zamanla dünyaca ünlü gruplara eşlik eder, master class’larda ders verir. Viyana Senfoni gibi ünlü filarmoni ve senfoni orkestralarına eşlik eder, solist olur. Berkant Çakıcı Türkiye’de Ali Perret’in kurduğu Ali Peret’s Du.Du’da Suren Asatryan, Apostolos Sideris’in de yer aldığı grupla caz festivallerine katılır. Bir gün  Moskovo’da ders vermek için gittiği okulun sanat yönetmeni, Rusya’nın ünlü dansçılarından Alexandra Zolotova’ya gönlünü kaptırır. İlk görüşte aşık olurlar. Alexandra’nın babası ve ablası Rus askeridir. Türkiye Rusya uçak krizi çıktığında iki aşığın dünya başlarına yıkılır. Ancak tüm zorlukları yenerler. Moskova’da evlenirler. Alexandra ve ailesi Berkant’a namaz kılıp dua etmesi için bir oda hazırlar. O odada bir gün Berkant Kuran okurken sesi duyup içeri giren baba hayran olur. Şimdi ne zaman dünyadan bunalsa, Berkant’tan Kuran okumasını rica ettiğini anlatıyor Berkant ve Alexandra. 

HAMDİ AKATAY’IN TALEBESİYİM

Bu yaz Türkiye’de İzmir Foça’da evlenmeye hazırlanan çift büyük aşklarını ve onları buluşturan sanatlarını anlattı:“Babam Şam’da din eğitimi almış bir hafızdı. Küçük yaşlarda babamdan kuran eğitim aldım. Sonra ise müzik tutkum ortaya çıktı. Perküsyon ustası Hamdi Akatay’ın talebesiyim. Ondan daha büyük bir zirve yoktu benim için. Avucumdaki tüm nasırların sahibi o. Önceleri Ajda Pekkan, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses gibi tüm yıldızlara çaldım. Hamdi Akatay, 2003’te Anjelika Akbar Akatay Project’e beni de dahil etti. Benim yıllardır aradığım müzik buydu. O zaman karar verdim. O projeden sonra Azize Mustafa Zadeh’e eşlik ettim. Ondan sonra da master class’lara gitmeye başladım. Dünyanın 25-26 ülkesinde master class’lar verdim. Her gittiğim ülkede birileriyle tanıştım. Albümüm yok ama 6-7 albümün içinde ben varım. Kendimi bulduğum bu müziğin peşinden koşmaya başladım. Daha sonra Ali Peret ile tanıştım. Onun aracılığı ile Suren Asatryan ile ve Ali Peret’s Du.Du’ya dahil oldum. 16 Mart’ta Münih Filarmoni Orkestrası’na “Tek bir Allah için Müzik” projesinde eşlik edeceğim.

”KRİZ ÇIKTIĞINDA DÜNYA BAŞIMIZA YIKILDI“

Gittiğim ülkede mesleğimle ilgili hep  birileriyle tanıştım ama eğitim için gittiğim Moskova’da hayatımın aşkını buldum. Alexandra da 2009’a kadar klasik dansla uğraşmış. Daha sonra tribal üstatlarıyla tanışınca benim müzikte yaptığım gibi o da aradığının bu dans olduğu fark etmiş. Moskova’ya ders için gittiğim okulun sanat direktörüydü. O da Küba’dan Meksika’ya dünyaca ünlü festivallere gidiyor, Rusya’da bu dansta ikinci kişi olarak gösteriliyordu. İlk görüşte birbirimize aşık olduk. 6 sonra Moskova’da evlendik. Alexandra’nın babası ve ablası asker. Türkiye ile Rusya arasında uçak krizi yaşanınca onlar da çok üzüldü. Sabah kalktığımızda adeta dünya başımıza yıkıldı. O ilk üç ay hayatımızın en kötü günleriydi. Ancak orada çok Rus o algıyı yıkmak için çalıştı. Hatta bana bir kez ’bu senin için’ sarılıp sonra bir kez daha da ‘bu da barıştığımız için’ diye sarıldı arkadaşlar. Biz daha da birbirimize bağlandık. Hatta o dönem bazı arkadaşların eşlerinin bile birbiriyle kavga ettiğini, ayrıldığını duyduk. Ben de burada Rus algısını yıkmaya çalışıyorum. Onların avukatı değilim ama herkesin aklına Rus deyince başka şeyler geliyor.

“BU YAZ FOÇA’DA EVLENECEĞİZ“

Moskova’daki evde bana bir oda hazırlamışlar. İçinde hiçbir şey yok. Sadece namaz kılıp ibadet ediyorum. Bir gün Kuran okurken babası duymuş, sessizce, içeri geldi. Hayran olduğunu söyledi. Şimdi ne zaman dünyadan bunalsa, içine karanlık bassa benden Kuran okumamı rica ediyorlar. Ramazan’da da  benim için iftar sofrası hazırlığı yapıyorlar. Onlar bana ben de onlara sonsuz saygılıyız. Bu yaz çok sevdiğimiz Foça’da evleneceğiz. Alexandra ben olduğum için değil ama tam bir Türkiye  hayranı. Şimdi Moskova – İzmir ve festival konserler arası gidip geliyoruz ancak en çok istediği Foça’ya yerleşmek.

”HAYALİ BURAYA YERLEŞİP OKUL AÇMAK“

Alexandra Rusya’da şu an Trible Fussion dansta ikinci isim. Kıyafetlerini de kendisi yapıyor. Moskova Filarmoni’yle Dekameron, P.İ. Çaykovsky’de Madrigal gösterilerinin  yanı sıra Hırvatistan Tribal Festivali gibi Mısır, Meksika, Küba’da dünyanın birçok yerinde festivallere katıldı. Geçen sene Nisan’da düzenlenen Moskova Tribal Dance Yarışması’nda ilk defa bir Rus dansçı Türk folk dansıyla katıldı ve birinci oldu. Roman Folk dansını yaptı. Şimdi bunun eğitimini çok sayıda dansçı almak istiyor. İş ve aşk birlikte bir proje de doğurdu. AB Project ile Rusya’da çeşitli festivallerde yer aldık. Şimdi müzikal bir proje düşünüyoruz içinde semazenlerin de olduğu. Moskova’da ilk gösterimini yapmak istiyoruz. Alexandra’nın en büyük isteği ise Foça’da bir dans ve ritm okulu açmak. Oturma izni aldıktan sonra bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz. O bana Allah’ın bir hediyesi. O gidince kolum kanadım kırılıyor. O benim her şeyim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!