Hafif ticari ve binekte hızlı büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Hafif ticari ve binekte hızlı büyüdü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 20, 2012 16:47

2012’de yeni modellerle atağa devam edecek.

Haberin Devamı

2011 yılında pazarın üstünde bir büyüme ile hem güçlü olduğu hafif ticari, hem de binek araç pazarında lider markalardan biri olan Fiat, 2012'de de yollara çıkaracağı yeni modellerle hızlı büyümesini sürdürecek. Her bütçeye otomobiller sunan Fiat'ın bu yılki sürprizi ise, SUV modeli Freemo

/images/100/0x0/55eb6b67f018fbb8f8bfe657
nt olacak.

OTOMOTİV sektöründeki önemli işbirlikleri ve yeni modelleriyle hem imajını hem de satışlarını güçlendiren Fiat, 2012 yılında Türkiye'de satışlarını ve pazardaki payını yeni model ataklarıyla korumayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, 2006 yılından bu yana Türkiye'de 47 bin adetten fazla satılan Fiat Grande Punto ve Fiat Punto EVO model ailesinin yerini alan yeni Fiat Punto'yu satışa sunarak yıla başladı. Yeni Fiat Punto, 30 bin 970 liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla tüm Fiat bayilerinde yerini alırken, tasarımında ve donanım paketlerinde gerçekleştirilen değişikliklerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ülkemizde ikisi turbo dizel olmak üzere toplam 4 motor ve 3 farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulan yeni Fiat Punto'da isteğe bağlı olarak Dualogic otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.

FREEMONT SONBAHARDA GELÄ°YOR

Haberin Devamı

İtalyan Fiat Grubu'nun, ABD'li Chrysler Grubu ile yaptığı işbirliğini temsil eden yeni SUV modeli Freemont'un 2012'nin sonbaharından itibaren ülkemizde satışa sunulması planlanıyor. Önden çekişli ve 4x4 çekişli versiyonları bulunan Freemont, Türkiye pazarına hitap eden özellikleriyle öne çıkıyor. Freemont, 5 metreye yakın uzunluğu, 3 koltuk sırasında 7 kişiye varan oturma kapasitesi ve güçlü tasarım hatlarıyla dikkat çekerken araçta 170 beygir gücündeki 2.0 litre hacmindeki turbo dizel motor seçeneği görev yapacak. Freemont'un önden çekişli versiyonlarını manuel şanzıman, 4x4 versiyonlarını ise otomatik şanzımanla tercih edilebilecek. Yine bu yıl içinde mini sınıfta yer alan ve tamamen yenilenmiş Fiat Panda'da da Türkiye'de satışa sunulacak yenilikler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

BENZÄ°NLÄ° FÄ°YATINA DÄ°ZEL

/images/100/0x0/55eb6b67f018fbb8f8bfe659


Fiat, kompakt hatchback sınıfındaki modeli Fiat Bravo'nun tüm dizel motor seçeneklerinde Mart boyunca geçerli olacak bir kampanyaya start verdi. "Benzinli Fiyatına Dizel Fiat Bravo" kampanyasıyla benzinli ve dizel motorlu Fiat Bravo versiyonlarının fiyatları yüzde 12'ye varan indirimlerle birbirlerine eşitleniyor. 'Benzinliden Daha Pahalı Dizel" kavramını kökten değiştiren kampanyanın ilkini Linea modeliyle yapan Fiat, aynı satış başarısını Bravo'yla da gerçekleştirmeyi hedefliyor. Fiat Bravo'nun Active Plus donanımlı 105 beygirlik ekonomik 1.6 litrelik Multijet motor seçeneği kampanya kapsamında 42 bin 920 liradan, Dynamic Plus donanımlı 105 beygirlik dizel motorlu seçeneği 45 bin 820 liradan ve Sports Style donanımlı 120 beygirlik 1.6 litrelik Multijet motorlu versiyon ise 51 bin 180 liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

DÜNYADA EN ÇOK FİAT SATILAN 3'ÜNCÜ ÜLKEYİZ

FIAT Marka Direktörü Okan Baş, 2011 yılında gerçekleştirdikleri 128 bin 869 adetlik satışın, 111 bin 487 adedinin Türkiye'de üretilen modellerden oluştuğunu belirterek şunları söyledi: "Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat Doblo, Fiat Fiorino ve Fiat Linea gibi modellerimiz satışlarımızın yüzde 90'ını oluşturdu. Fiat olarak 2011 yılında da toplam satışta yerli araç oranı en yüksek marka unvanımızı sürdürdük. Bütün bu başarılar, Fiat dünyası içindeki performansımıza da doğrudan yansıdı. Türkiye, 2011 yılında tüm dünya genelinde Brezilya ve İtalya'nın ardından Fiat'ın en çok satış yaptığı üçüncü ülke olurken, Fransa ve Almanya'yı geride bırakarak Avrupa'da da Fiat markasının en çok tercih edildiği ikinci ülke oldu."

Haberin Devamı

LÄ°NA'YA VÄ°A DONANIMINI EKLEDÄ° KALÄ°TE SEVÄ°YESÄ°NÄ° YÃœKSELTTÄ°

/images/100/0x0/55eb6b67f018fbb8f8bfe65b

FIAT, kompakt sedan sınıfındaki yer alan ve geçtiÄŸimiz yıl 33 bin adetten fazla satılarak tüm zamanların en iyi satış performansını sergileyen baÅŸarılı modeli Fiat Linea'da yeni bir donanım paketi sunuyor. Via adı verilen ve Fiat Linea donanım yelpazesinin tam ortasında konumlandırılan yeni donanım seçeneÄŸi, özellikle kabin içinde daha üst donanım versiyonlarını anımsatan özellikleriyle ön plana çıkıyor. Mart ayında geçerli olacak kampanya kapsamında 34 bin 870 liradan baÅŸlayan anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerde yerini alan Via donanım paketli Fiat Linea, 1.4 litre 77 beygir benzinli ve 1.3 litre 95 beygir ile 1.6 litre 105 beygirlik dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Â

Haberin Devamı

SALINIMI AZALATTI, 5 YIL ÜST ÜSTE  AVRUPA'NIN EN ÇEVRECİ MARKASI OLDU

JATO tarafından gerçekleÅŸtirilen araÅŸtırmada Fiat, 2011'in en çevreci otomobil markası seçildi. Ãœst üste 5 yıl en çevreci otomobil üreticisi seçilmeyi baÅŸaran Fiat, Avrupa BirliÄŸi'nin 2015 için belirlenen 130 g/km'lik karbondioksit salınım hedefinin ÅŸimdiden altına indi. Fiat, bu ekolojik zaferi 118.2 g/ km'lik emisyon deÄŸeri ile elde etti. Fiat, bu baÅŸarıya Euro 5 normunu baÅŸarıyla karşılayabilen üstün teknolojili ve aynı zamanda ekonomik MultiAir ve TwinAir benzinli ve MultiJet dizel motorlarıyla ulaÅŸtı. Eko-uyumlu bir sürüş tarzını destekleyen 'eco:Drive' uygulaması ve 'Start/Stop' sistemi gibi çevreci ve ekonomik tüketimli inovatif teknolojiler, çevreci üstünlüğü Fiat'a yeniden kazandıran unsurların başında geliyor.  Â

PANDA 2 SİLİNDİRLİ MOTORUYLA YAZ AYLARINDA YOLLARA ÇIKACAK

/images/100/0x0/55eb6b67f018fbb8f8bfe65d

FIAT'ın yaz aylarında Türkiye'de yollara çıkaracağı bir diğer yeni modeli ise A segmentindeki yeni temsilcisi Panda olacak. 800 milyon Euro'luk yatırımla üçüncü neslini geliştirdiği Panda, 2 silindirli benzinli motoruyla dikkat çekiyor. '2011 Yılının Motoru' ödülünü de alan 0.9 litrelik 2 silindirli TwinAir motor, dizel motorun ekonomikliği ile benzinli motorun ataklığını bir arada sunmasıyla Panda'nın en büyük kozu olacak. Panda, öncüsüne oranla büyüyen boyutları ve genişleyen iç mekanıyla farklılaşıyor. Genel anlamda aracın hatları bir önceki neslini hatırlatsa da, özellikle iç mekanda ve konsolda uygulanan detay tasarımlar aracın farklılığını ortaya koyuyor. Panda'nın en büyük yeniliğini oluşturan TwinAir teknolojili benzinli motor ise turbo sayesinde 85 beygir güç üretebiliyor. İki silindirli 0.9 litre hacmindeki motor, 145 Nm torka ulaşırken, 100 kilometrede ortalama 4.2 litre yakıt tüketiyor. İki silindirli TwinAir motorun 69 beygirlik versiyonunun dışında, 1.3 litre 75 beygirlik dizel motor da güç seçenekleri arasında yer alacak. Panda'nın bir diğer önemli yeniliği olan LSCM sistemi ise, Otomatik Acil Fren, BAS ve ESC sistemlerinin birlikte çalışmasıyla 30 km/s'e kadar olan hızlarda hızlarda çarpışmayı önlüyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN.. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!