Ne Kenan ne de Okan’la aşk yaşadım

Güncelleme Tarihi:

Ne Kenan ne de Okan’la aşk yaşadım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 09:25

"A Good Kiss" adlı yeni single’ını piyasaya süren Hadise, Kelebek’e konuştu.

Haberin Devamı

Türk şarkıcılar arasında yaşanan polemikleri Belçika’dan takip ettiğini belirten Hadise, son polemikten yola çıkarak "Çakma ne demek?" diye sordu. Bunun ’kötü taklit’ anlamına geldiğini öğrenince de "Türkiye’de bana da bir ’çakma’ bulurlardı. Belçika’da huzurluyum" dedi.

Belçika’daki bir müzik kanalından ödül almışsınız, tebrik ederim...

- TMF Awards ödül töreninde, "Best Urban National" dalında ödül kazandım. TMF, Belçika’nın önemli bir müzik kanalı. Oradan böyle bir ödül almak çok önemli. Mutluyum, çünkü ilk kez bir Türk kızı Belçika’da ödül alıyor. 

Bu arada çok da güzel kilo vermişsiniz...

- Teşekkürler... 38 bedendim, kısa sürede dört kilo verdim ve şimdi 36 bedenim.

Ne yaptınız?

- Çok ekmek yiyordum. İlk olarak öğünlerimde yediğim ekmek miktarını azalttım. Sonra da sebze ve meyveyle beslenmeye özen gösterdim, o kadar...

 Koyu saç rengi de yakışmış size...

- Bu fikir menajerimin... Bu yıl Avrupa’da siyah renk çok moda. Kışı böyle koyu renkle geçireceğim. 

Menajeriniz hálá, bir dönem "Popstar Alaturka"da jüri üyeliği yapan Johan Hendricks mi?

- Hayır, değil. Ayrıldım, hatta şu an onunla mahkemeliğiz.

nNeden?

- Kariyerimle ilgili çok yanlış kararlar aldığına inanıyorum. Yanlışlarım oldu. Ama bu yanlışlar benden kaynaklanan şeyler değildi. Onu dinledim, çünkü gencim. Neyin ne olduğunu bilmiyorum ki. Dediğim gibi bazı şeyler onun yüzünden yanlış gitti. 

Mesela?

- Anlatılacak o kadar çok şey var ki, ama mahkemeden dolayı bir şey söyleyemem. Şu an Belçika’da ona açtığım bir sürü dava var. Konuşursam problem yaşanır. Kariyerime Johan’la başladım ama yürümedi, karakterler uymadı. Ve ondan ayrıldım. 

İşlerinizi mi engelledi, yoksa paranızı mı vermedi?

- Çok şey yaptı. Davalar bittikten sonra size anlatırım.

 Peki, şimdi kiminle çalışıyorsunuz?

- EMI ile çalışıyorum. İyi bir plak şirketi ve çok iyi bir menajerlik sistemleri var. Türkiye’de ise Pasaj Müzik ile çalışıyorum. Burada da çok iyi bir ekibim var.

İlk single’ınız "Stir Me Up" ile Belçika’da ödül aldınız, şarkı burada da çok sevildi. Ya Avrupa’daki durumunuz nedir?

- Şarkı Avrupa’da tutuldu. Bana olan ilgiden dolayı yurtdışındaki şirketler beni çok seviyor. Şu an hazırladığımız yeni single "A Good Kiss". Avusturya, Almanya, İsviçre ve Hollanda’da da piyasaya çıkacak. Şarkı şu an Belçika’daki top-20 listesine hızlı bir giriş yaptı. Çok güzel tepkiler var. Şarkının aranjesini Ozan Çolakoğlu yaptı. Keman, darbuka sentezi müthiş oldu. Justin Timberlake, Jay Z, Shakira da artık Arap ezgileri kullanıyor. Herkes bizden alıp götürüyor. Biz de yapalım istedik, güzel de oldu. Ama aralık, ocak gibi çıkacak olan albümdeki her şarkıda darbuka yok. Albümdeki şarkılar çok değişik. Duygusal parçalar da yer alacak içinde. Mesela annem için İtalya’da yazdığım parça var.

 Kolunuzdaki dövme dikkatimi çekti. Aynı işaret albüm kapağınızda da var. Nedir anlamı?

- Benim iki kız kardeşim var; Hülya ve Derya... Hülya ablam benden bir yaş büyük. Derya ise 19 yaşında. Bir de 17 yaşında erkek kardeşim var. Bu işaretin anlamı, üç kız kardeş arasında bitmeyen sevgi... Bu dövmeye her baktığımda, Derya ve Hülya geliyor aklıma. 

Türkiye adına Eurovision’a katılacağınız yönünde haberler çıktı. Resmi bir teklif geldi mi?

- Türkiye adına yarışmayı çok isterim ama henüz Türkiye’deki komiteden resmi bir teklif gelmedi. 

Birinci olursunuz yani...

- İddialı konuşmayı sevmem. Sadece kendime güvendiğimi söylüyorum. 

Şöhretiniz artıyor. Para kazanmaya başladınız mı?

- Tabii ki iyi yaşıyorum. Ama öyle üzerime paralar yağmıyor. Bazen mutsuz oluyorum. Çünkü çok çalışıyorum ama her şey istediğim gibi olmuyor. Ben bu işi para için yapmıyorum. Zamanı gelince para da kazanırım elbet...

 Bu işi Türkiye’de yapsaydınız çok para kazanırdınız!

- Evet, bunu yapabilirdim ama yapmadım. Neden yapmadım, çünkü işimi iki sene sürdürmek istemiyorum! İnşallah 35-40 yaşlarımda da bu işi yapıyor olurum. Ben iki sene bunu yapalım, sonra Hadise’yi bitirelim diyemem. Gece kulüplerinde de çalışmam. Burada olmaz yani. Türkiye’de bir evim olsun istiyorum ama keyif için, tatil için... Burada sürekli yaşamak istemem. Piyasa çok karışık... Kimseyi eleştirmiyorum burada ama bence paparazzi programlarına yapılan açıklamalar çok kötü. Burada sanatçılar birbirlerine giriyorlar. Polemik yapayım da gündemde kalayım diyen çok kişi var. Belçika’da olmaktan dolayı mutluve huzurluyum.

Hande Yener, tarzını değiştirip elektronik müzik yaptı. Herkes ona "Çakma Modanna" dedi. Bunu duydunuz mu?

- Hayır, duymadım. Çakma ne demek?

Kötü taklit...

- Anladım. Yani burada yaşasam bana da böyle bir şey söylerler mi?

Size de "Çakma Lopez" diyen çıkabilir!

- Doğru, olabilir, diyebilirler. O yüzden Belçika’da yaşamak en güzeli. Orada rahatım, huzurluyum. Türkiye’de çok kaos var.

Önce görüntü sonra altyapı

A Good Kiss... İyi bir öpücük... İyi öpücükler unutulmaz değil mi?

- Aslında bu fikir prodüktörümün. O bana dokuz ay önce "Genelde erkeklerin ilk öpücükleri güzel olmuyor ama güzel bir ilk öpücüğü hiçbir kadın unutmaz, hep hatırlar. Bunu şarkı yapalım" dediğinde çok hoşuma gitti ve onun üzerine yoğunlaştık. Şarkıda da bir kadın için ilk öpücüğün çok önemli olduğunu anlatıyoruz.

Sizin ilk öpüşmeniz nasıldı?

- Aaa, benimki süperdi! Benim için çok güzel bir öpüşmeydi. Bakın, unutmamışım. Bir genç kız için çok güzel, özel ve önemli bir andır o an... 

Haberin Devamı

 Bir erkekte neye dikkat edersiniz?

- Tırnaklara... Koku da çok önemli. Erkek, kendine yakışan bir parfümü mutlaka kullanmalı. Ayakkabılara da çok bakarım. Bir dönem erkeklerde yüksek ayakkabılar çok modaydı. Ben o ayakkabılardan nefret ederim. Kısacası önce görüntüye bakarım. Ondan sonra da altyapıya.

 Şu an sevgiliniz var mı?

- Güzel bir ilişkim olursa size anlatırım, ama şu an size anlatacak pek bir şeyim yok.


Kenan Doğulu ile aşk yaşadığınız iddia ediliyor?

- İnanın öyle bir şey yok. Beni Ozan Doğulu, Beyaz ve Okan Bayülgen’le de yazdılar. Hiçbirisi doğru değil. Ben öyle biri değilim.

Kenan Doğulu ile neden sık sık bir araya geliyorsunuz? Aşk yaşamadığınızı söylediniz. Ortak bir projeniz mi var yoksa?

- Evet... Belki olur, belki de olmaz. Bu anlamda görüşmelerimiz var ama kesinleşmiş bir şey yok. 

"Öyle biri değilim" derken ne demek istediniz?

- Sürekli sevgili değiştiren biri değilim. Ben Avrupa’da doğmuş, büyümüş olabilirim ama bir Türk kızıyım. Geleneklerimize bağlı büyütüldüm. Benim için adetlerimiz, örfümüz çok önemlidir. İstanbul’da bir sevgilim olsaydı, buraya çok gelirdim, hatta burada kalırdım. Öyle bir şey var mı, yok... Ama Belçika’da da bir sevgilim yok.

Sezen Aksu Türkiye’nin Prince’i 

Albümünüzde Türkçe şarkılar varmış. Sezen Aksu’dan var mı?

- 4-5 tane Türkçe şarkı olacak. Sezen Hanım da bir şarkının sözlerini yazdı. Kendisiyle hiç tanışmadım ama bana göre Sezen Aksu Türkiye’nin Prince’i... 

Neden Prince’e benzettiniz?

- Ben iki kişiyi, bir Tina Turner’ı, bir de Prince’i çok severim... Prince’ın şarkı sözleri çok güzeldir, cesurdur, farklıdır. Şarkı sözleri, beste, prodüksiyona kadar her şeyi kendisi yapar. Tıpkı Sezen Hanım gibi. Bir şarkıma şu sözleri yazdı: "Ne tarafa dönersem döneyim, yüzünü görüyorum hep her yerde sen. Sırrını bilmediğim bir çekim var, beni kıskıvrak ele geçiren..." İşte Sezen Aksu... Müthiş!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!