Hadıma adım adım onay

Güncelleme Tarihi:

Hadıma adım adım onay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 00:00

Aylardır tartışma konusu olan Üreme Sağlığı ve Çocuk İstismarı Tasarısı’nda değişiklik yapıldı. Geçen hafta tasarının muhatabı olan Sağlık, Adalet ve Aile bakanları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da onayıyla 2 önemli maddede değişiklik yaptı.

Haberin Devamı

YÖNTEM BELİRTİLMEDİ:

İlk olarak, çocukları taciz eden veya tecavüzde bulunan istismarcılara verilen cezalar artırılırken, pedofili hastası hükümlülere, “kimyasal kastrasyon-ilaçlı hadım” uygulaması gündeme geldi. Bu ve benzeri tıbbi müdahalelerin yapılabilmesi için tasarıya “Çocuklara tecavüz eden pedofili hastalarına tıbbı müdahale yapılabilir” hükmü konuldu. Ancak, hangi yöntemlere, hangi aşamada başvurulacağı ayrıca düzenlenecek. Uygulamanın ayrıntıları, Sağlık Bakanlığı’nın hazırlayacağı yönetmelikte yer alacak.

DOĞUM İZNİ 24 HAFTA:

Tasarıda yapılan 2’nci önemli operasyon ise doğum izni konusunda oldu. Tasarıyla 16 hafta olan doğum izni, 24 haftaya çıkartılıyor. Ancak sürenin uzunluğunun işverenler açısından kadın çalışandan vazgeçme sonucu doğurmaması için önlem alınıyor. İlave edilen 8 hafta için işveren yükünü devlet üstlenecek. Kadın çalışanın primleri işsizlik fonundan karşılanacak. Bu konudaki çalışmayı da Çalışma Bakanlığı üstlendi. Yeni yılın başında son rötuşları yapılarak, TBMM’ye sevk edilmesi beklenen tasarıda, daha önce kamuoyuna açıklanan maddelerde değişiklik olmadı.

Haberin Devamı

KÜRTAJ 10 HAFTADA SABİT:

Buna göre, isteğe bağlı kürtajın 10 hafta olan süresinde değişiklik olmayacak. Süre, ensest ve tecavüz mağdurları için 20 haftaya kadar uzayabilecek. Kürtaj yaptırmak isteyen kadına vazgeçmesi için “bilgilendirme ve düşünme” hükmü kondu. Bu bilgilendirme erkeğe de yapılacak. Kürtaj, mutlaka kadın doğumcular tarafından tam teşekküllü hastanede yapılacak. Yasadışı kürtaj yapan hekime 8 yıl hapis cezası verilecek.

O RAPOR BİTTİ:

Taslağa göre, tecavüz ve taciz davalarında mahkemeler artık adli tıptan “ruhsal sağlığı bozulmuş mudur?” şeklinde rapor istemeyecek. Mağdurun, ruhsal sağlığının bozulduğu öncelikli karine olarak kabul edilecek. TCK’nın 102 ve 103’üncü maddelerinde yer alan tecavüz ve tacize yönelik suçlara verilen cezalar artırılacak. Tecavüzün ceza üst sınırı 18 yıl olacak. Mağdur, engelli çocuksa ceza yarı oranında artırılacak.

İlaçlı hadım ne demek

TIBBİ olarak kastrasyon diye ifade edilen hadımın 2 tipi bulunuyor. Biyolojik kastrasyon ve kimyasal kastrasyon. Kimyasal kastrasyonla, bireye hap içirilerek veya iğne yapılarak cinsel gücün azaltılması sağlanıyor. Kimyasal kastrasyon yoluyla insanın cinsel ilişkiye girebilme yeteneği elinden alınıyor, ancak bu aktivitesi ortadan kaldırılmıyor. Sadece bu kişi şahsi olarak cinsel ilişki başlatamıyor.

Haberin Devamı

Libido azalana kadar

İNGİLTERE’de libido azaltılıncaya kadar günde 5 mg, sonra da 1 mg stilbestrol kullanılarak kimyasal kastrasyon uygulanıyor. Bu yöntem ayrıca, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İngiltere, İsveç, Danimarka, Kanada da uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!