Hadi Uluengin: Kanserli olarak şampiyon portresi

Hadi ULUENGİN
Haberin Devamı

Hatırlayın, hep ekranlarda seyrettik ve onlar ne harikulade manzaralardı. Şu olimpiyatlarda kızlarası sırtüstü veya kurbağalama yarışma mı var, hurra şeref kürsüsündeki tüm yüzücüler Doğu Alman uyruklu. Dünya rekorları cabası...

Bu şampiyonada bayanlar gülle ya da cirit atma müsabakası mı yapılıyor, yaşasın, gönderde yine Alman Demokratik (!) Cumhuriyeti bayrağı dalgalanacak.

Çalın ‘Enternasyonal’i ve idabullah madalyaları koleksiyona koyun...

Aşikar, komünist rejim irade ve disiplin sayesinde ‘köhne kapitalizm’i kat be kat geride bırakıyor. Havuzlarda, çimlerde ve şiltelerde zaferden zafere koşan ‘yeni insan’ sosyalizmim ‘moral üstünlüğü’nü bütün dünyaya ispatlıyor.

Ama zinhar münafıklık yapmayın ve daha ergenlik çağındaki kızlar mikrofona konuştuklarında, hançerelerinden çıkan sesin neden kartoloz dudularınkini bile bastırdığını ve tam erkeksi bir seda verdiğini sormayın. Nezledirler...

Veya, nasıl olup da, ense kulak yerinde Kırkpınar pehlivanları siluetinin dahi, kadın vücudundan başka her şeye benzeyen bu ‘dişi’ (!) gövdelerinin yanında solda sıfır kaldığı bahsini açmayın. Yoğun idmandandır...

Yok yahu, külahıma anlat !

* * *

BENİM kaçın kurrası külahım zaten hiç yutmamıştı ya, ‘Duvar’ın çöküşünden on yıl sonra işte şimdi, Alman Halk Cumhuriyeti sporcularının fi tarihinde büyük hayranlık uyandırmış olan o ‘muazzam performans’ (!) efsanesi de çöktü.

Önceki gün Berlin'de başlayan duruşmada, Batı'ya ‘çalım atabilmek’; yani fabrikasyon şampiyon üretilmek için kadın yarışmacıları en tehlikeli hormon ve uyarıcılarla ‘dopingleyen’ sorumlular sanık sandalyesine oturtuldu.

İlk sırada, Nazi kamplarında dehşet deneyler uygulamış olan o Frankenştayn doktor Mengele'nin komünist versiyonuna tekabül eden ve kızcağızlara daha bebe yaştan itibaren binbir melanet şırıngaladığı anlaşılan eski AHC ‘Spor Hekimliği’ (!) Sorumlusu Dr. Manfred Höppner var... Sonra diğerleri geliyor.

Suçlayanları ise Ute Krause'den Birgit Boese'ye, en zirve kürsülere çıkmış eski Doğu Alman rekorcular oluşturuyor. Henüz gencecik sayılacak kadınlar bünyelerinde onulmaz iz bırakmış semptomlardan yakınıyorlar.

Tam istatistik vermek için zaman erken ama yalnız şu anki ortalamaya göre, geçtim erkeksi ses ve vücutları, zorla doping yemiş her elli bayan sporcudan onu bugün ya rahim kanserine yakalanmış ya da sakat çocuk doğurmuş durumda...

Yuh, komünizmin şampiyonluk bilançosu aslında insanlık suçu bilançosu !

* * *

VE yine hatırlayın, bunların bizdeki şubeleri yıllarca ve yıllarca Doğu ‘sporcularını’ örnek gösterek ‘sosyalizmin üstünlüğünden’ dem vurmadılar mı?

Hatta, şimdi ‘nasyonal cumhuriyetçi’ kesilen tekne kazıntısı son ‘kripto komünistler’ eski günleri yadederek hala aynı bozuk plağı tekrarlamıyor mu?

Oysa, hayatın ve olayların artık kesinkes ispatladığı bir gerçek var:

Faşizm eşittir komünizm ve komünizm eşittir faşizm !

Nüanslar hariç, Nazilerin Dr. Mengele'si eşittir; ADC'nin Dr. Höpnner'i!

Bu iki totaliter ideoloji aynı yalanın ikiz kardeşleridir ki, biri Alman, diğeri Fransız iki dev tarihçi, Ernest Nolte, ‘Avrupa İç Savaşı 1917 - 1945’; François Furet de ‘Bir İlüzyonun Mazisi’ adlı başyapıt incelemeleriyle onların türdeş cürümlerini şimdiye dek hiç olmadığı ölçüde bir kronolojik koşutluk ve entelektüel cesaretle sergileyeli beri epey zaman geçti. Uyanın ey cahiller !

Ve zaten siz, cahil ve ‘nasyonal cumhuriyetçi’ tekne kazıntısı ‘kripto komünistler’, hadi bunları okumadınız... Veya, okusanız da taş kafanız almaz.

Bari şimdi, eski kabelerinizden birisi olan Berlin'e bakın da o methiyeler düzdüğünüz, dopinglenmiş ‘sosyalist şampiyonların’ rahim kanserlerine ağlayın.

Tabii, eğer yüreğinizdeki habis uru kimyoterapiyle tedavi edecekseniz...

Yazarın Tüm Yazıları