Hadi herkes mutfağa!

Yemek pişirmeye heveslenip mutfaktan gözü korkanlar! Neye, nereden başlayacağını bilemeyenler! Çekinmeyin, sıkılmayın. Kollarınızı sıvayın ve temel birkaç tekniği, ufak tüyoları kapmak için Arda’nın hazırlık sınıfına buyrun...

Arda TÜRKMEN/ Fotoğraflar: Emre YUNUSOĞLU
14.12.2014 - 01:10 | Son Güncelleme :

Soğan karamelize ederken
Piyazlık doğradığınız soğanı az yağlı kızgın bir tavaya alın. Soğanı ara ara karıştırarak koyu kahverengi bir renge gelmesini sağlayın. Yanacak gibi olursa bir kaşık su ekleyerek tavanın ısısını düşürebilirsiniz. Bu işlemi yaparken sabırlı olmanız çok önemli. Soğan piştikçe içindeki şeker ortaya çıkacak ve rengi dönüp karamelize olacak.

Domates soyarken
Hadi herkes mutfağa

Çok fazla domates soyacaksanız, domatesin arka kısmına derin olmayan çarpı şeklinde bir çizik atın ve kaynayan suya domateslerinizi atıp 1 dakika sonra buzlu suya alın.
Attığınız çizikten, elinizle çok kolay domatesin kabuğunun soyulduğunu göreceksiniz.

Mantar temizlerken
Hadi herkes mutfağa

Mantar kendi içerisinde çok fazla su barındırdığı için asla yıkanmamalı. Eğer yıkarsanız sünger gibi içine suyu çekecek, pişerken kendi öz suyuyla beraber bu suyu salarken tüm lezzeti kaybolacak.
O yüzden mantarı nemli bir bezle silin ya da üstündeki kabuğu soyun.

Kek yaparken
Hadi herkes mutfağa

En önemli nokta yumurta ve şekerinizi güzelce, rengi açılıncaya kadar çırpmanız. Fırınınız mutlaka önceden, pişireceğiniz derecede ısıtılmış olmalı.

Fırında makarna yaparken

Hadi herkes mutfağa

Makarnayı tamamen haşlamayın çünkü fırında pişmeye devam edecek. Aynı zamanda hazırladığınız beşamel sosunu da biraz sulu yapın ki fırından çıkarttığınızda kek gibi değil, biraz sulu ve lezzetli olsun.

Yeşillik haşlarken
Hadi herkes mutfağa

Yeşillikleri fazla kaynar suya atıp ardından buzlu suya aldığınızda yeşillikleri şoklamış olursunuz. Böylece renklerini hiç kaybetmez ve yemyeşil kalırlar.

Portakal/limon kabuğu rendelerken
Hadi herkes mutfağa

Beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Aksi halde yemeğinize veya tatlınıza lezzet değil acılık verir.

Biber doğrarken
Hadi herkes mutfağa

İnce ve uzun biberlerinizin içindeki zarları ve çekirdekleri temizlemeniz çok mühim. Biberin içindeki zarlar yemeğin hem görüntüsünü hem tadını bozar.

Mayonez yaparken
Hadi herkes mutfağa

Mayonezi yapacağınız kabın içerisini iyice kurulayın. İçerisinde bir damla bile su kalırsa mayoneziniz kesilir ve toparlayamazsınız. Yumurta sarısı ve hardalı iyice çırptıktan sonra içerisine çok yavaş zeytinyağı eklemeye başlayın ve sürekli karıştırın. Mayoneziniz istediğiniz kıvama gelince 1-2 damla limon suyu ve tuz ekleyerek lezzetlendirin. Rengi çok koyu olursa bir iki damla da su ilave ederek rengini biraz açabilirsiniz.

Piyazlık soğan doğrarken
Hadi herkes mutfağa

Soğanı soyup boylamasına ikiye bölün. Ardından cücük kısımlarını bıçakla üçgen şeklinde çıkartın. Soğanın kendi çizgileri doğrultusunda çok ince doğrayın.

Maydanoz nane gibi yeşillikleri kıyarken
Hadi herkes mutfağa

Yıkadıktan sonra iyi kurulamanız çok önemli. Yeşillikler ıslak kalırsa ne lezzet ne de görüntü olarak tatmin eder.

Etiketler:


EN ÇOK OKUNANLAR

    Koç Burcu
    21 Mart - 20 Nisan

    Kişisel farkındalığınızı arttıracak, bilgi kazanmanızı sağlayacak, ama bu esnada bütçenize çok fazla zarar vermeyecek şeyler planlamalısınız. Tüm...Koç Burcu - Bugün

    Boğa Burcu
    21 Nisan - 20 Mayıs

    Başarınızı diğerleriyle de kutlayabilirsiniz. Bilgi toplamalı, bilgilerin gerçekliğinden emin olmalı ve başladığınız işleri bitirmelisiniz. Fark yaratmak istiyorsanız,...Boğa Burcu - Bugün

    İkizler Burcu
    21 Mayıs - 20 Haziran

    Evinizde ve özel ilişkilerinizde yapacağınız değişiklikler duygusal anlamda istikararı sağlayabilir. İş birliğine açık olmanız durumunda, evinizi veya yaşadığınız yeri...İkizler Burcu - Bugün

    Yengeç Burcu
    21 Haziran - 22 Temmuz

    Önemli detayları atlamadığınızdan emin olun. İstediğinizi açık açık ortaya koymak işe yarar çözümler üretmenizde size yardım edebilir....Yengeç Burcu - Bugün

    Aslan Burcu
    23 Temmuz - 23 Ağustos

    Duygusal anlamda motive bir gündesiniz. Yanlış nedenlere dayalı değişiklikler yapmak doğru olmayabilir. Olayları doğru değerlendirmeli, daha alçak...Aslan Burcu - Bugün

    Başak Burcu
    24 Ağustos - 23 Eylül

    Sahip olduğunuzdan daha fazla paranız varmış hissine kapılmayın ve aşırı harcamalardan kaçının. Sizi motive eden kişilerle görüşebileceğiniz bir hafta...Başak Burcu - Bugün

    Terazi Burcu
    24 Eylül - 23 Ekim

    Bu hafta sonu, önemli kişisel değişiklikler yapmanız durumunda kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Sizi bekleyen güzel bir gelecek varken lüzumsuz...Terazi Burcu - Bugün

    Akrep Burcu
    24 Ekim - 22 Kasım

    Dış etkilere bağlı duygusal durumlarla uğraşabileceğiniz bir hafta sonundasınız. Bazı kişilerin yapacağı son dakika değişiklikleri sizi asıl uğraşmanız gereken işlerden...Akrep Burcu - Bugün

    Yay Burcu
    23 Kasım - 21 Aralık

    Duyduğunuz her şeye inanmamalısınız. Belli anlaşmalar yapmadan ya da bazı sözler vermeden önce, kendi araştırmanızı bizzat yapmanızda fayda var. Bu hafta sonu, elinize...Yay Burcu - Bugün

    Oğlak Burcu
    22 Aralık - 20 Ocak

    Endişelerinizi dile getirerek olaylara netlik kazandırabilir ve doğru kararlar alabilirsiniz. Eviniz ve ailenizle bağlantılı konularla ilgilenirken daha sorumlu davranmalısınız....Oğlak Burcu - Bugün

    Kova Burcu
    21 Ocak - 18 Şubat

    Çok fazla bilgi paylaşımı size ters şekilde geri dönebilir ve size bazı bedeller ödetebilir. Bu hafta sonu, sevdiğiniz kişilerle ilişkilerinizi...Kova Burcu - Bugün

    Balık Burcu
    19 Şubat - 20 Mart

    Bu hafta sonu, bazı işleri ele alış veya uygulayış biçiminizi ya da bilgi edinme ev haber alma yöntemlerinizi gözden geçirebilirsiniz. Bu sayede kendinizi...Balık Burcu - Bugün