Hadi hayırlısı...

'W' rumuzlu George Bush'un 'suyu ısınıyor' mu dersiniz ?

Dereyi görmeden paçaları sıvamak istemem ama, yine de bana öyle geliyor.

Hadi hayırlısı...

* * *

ÖYLE, çünkü baksanıza, evdeki hesabı çarşıya uyduramadığı için Irak 'futuhatı' ertesinde tam çuvallayan ve Birleşik Amerika'yı sürüklediği uluslararası tecritin BM Genel Sekreteri'nin son açıklamasıyla daha çok pekiştiğini gören Bush, önceki gün aynı Irak konusunda bir de 'sırtından hançer' yedi

ABD özünde şeffaf ve demokratik bir açık toplum olduğu için, Washington'da konuşan CIA sorumlusu David Kay dobra dobra, 'işgalden şu kadar zaman sonra, Saddam'ın kitle imha silahları ürettiğine dair tek bir delile raslamadık' dedi.

Eh Mister Bush, şimdi ayıkla bakalım pirincin taşını!

* * *

AYIKLA, zira Bağdatlı Harami'nin gizlice, kimyasalından biyolojiğine ölümcül silahlar stokladığını her Allahın günü yemin billah iddia eden sen değil miydin?

Zaten de Amerikan halkını aynı iddialara dayanarak savaşa razı etmedin mi?

İşte, bunun koskoca bir palavrasyon olduğu şimdi ayan beyan orta çıktı.

Üstelik, 'işimizi çarçabuk bitireceğiz ve Conilerin kılına halel gelmeyecek' diye milleti gaza getiriyordun.

Fakat, yine önceki gün, oradaki ABD kuvvetleri komutanı General Sanchez, 'durum her an daha çok berbatlaşıyor ve kayıplar artacak' açıklamasını yaptı.

Quo vadis 'W' rumuzlu Bush? Nerede kaldı o canım cicimli müjdeler?

Kabul, dereyi görmeden paçayı sıvamak istemiyorum ama yukarıda söylediğim gibi, içimden bir his sana 'yolcudur Abbas' demem için beni ha bre dürtüklüyor.

* * *

NİTEKİM, bunun ilk gerçek ve somut belirtisi dün ortaya çıktı.

Tamam, 'ortalama Amerikalı'nın dünyaya bakışındaki 'zeka yaşı'na ilişkin olarak şüphelerim var ama, tabii ki o 'ortalama Amerikalı' da 'ebedi enayi' değil!

'Yurtseverlik' diskurlarına, 'kuşatılmışlık' korkularına, 'iyilik' misyonlarına bir yere kadar inanıyor.

Jeton biraz geç düşse dahi, günü geldiğinde takkeyi değilse bile beyzbol kasketini önüne koyup düşünmeye başlıyor.

İşte, dün yayınlanan sondajlarda da Amerikalıların yüzde 53'ü ilk kez Irak savaşını gereksiz; yüzde 56'sı ise Bush ekonomisini güvensiz bulduğunu vurguladı.

Öte yandan, orandaki kesin yükselişe rağmen bu güvensizliğin dış siyasette henüz yüzde 44'ü aşmadı ama, 'bugün seçim olsa' sorusunda ABD kamuoyu yine ilk kez, Demokratlarla Cumhuriyetçileri tamıtamına atbaşı eşitleyen cevaplar verdi.

Sizin anlayacağınız, yukarıdaki sonuçlar, on üç ay sonra gerçekleşecek seçimlerde ikinci bir dört yıllık iktidarı 'çantada keklik' gören George W. Bush ve 'Başkan'ın adamları'nın eteklerini tutuşturacak cinsten bir manzara ortaya koydu.

* * *

TEKRAR 'hadi hayırlısı' diyorum.

Zira, modern Amerikan tarihinin en berbat lideri olduğu su götürmeyen Bush'un mümkün mertebe tez elden yolcu edilmesi insanlığa ve ABD'ye ancak hayır getirir.

'Şer cephesi'nden söz edip dünyayı şer yollara sürükleyen 'W' rumuzludan daha kötü ve daha akılsız bir başkanın seçilmesi hemen hemen imkansızdır.

Ve gidişat, on üç ay sonrası için böyle müjdeyi mümkün kılmaktadır.
Yazarın Tüm Yazıları