Hadi Anne Cer Modern’de

Güncelleme Tarihi:

Hadi Anne Cer Modern’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 16:55

Eskiden endüstri yerleşkesi olan tarihi mekanların kültür kurumuna dönüşmesi fikri beni müthiş heyecanlandırıyor. Düşünsenize bu yolla  hem bir tarihi eser yeniden can buluyor hem de yepyeni deneyimlere açılarak  toplum hayatına yeniden kazandırılmış oluyor... Kent ile özdeşleşiyor böylesine mekanlar... Ankara Sıhhıye’de bulunan Cer Modern Sanatlar Merkezi tam da böyle bir yer.

Haberin Devamı

Başkentin endüstri hafızasında önemli bir yere sahip olan bu tarihi yerleşke, eskiden tren vagonlarının çekildiği, bakımının ve onarımının yapıldığı bir Cer atölyesiydi. 

Bugün ise sergilerin, konserlerin, film gösterimlerinin, atölye ve söyleşilerin yapıldığı devasa bir Modern Sanatlar Merkezi. 

Ankara’da yaşayan çocuk kitapları yazarı arkadaşım Şermin Çarkacı ile kafesinde buluştuk. Lezzetli, pırıl pırıl ve uygun fiyatlı bir kahvaltı yaptıktan sonra bu güzel mekanı beraberce dolaşmaya başladık. Hem sohbet ettik hem iki çavuş gibi teftiş ettik ortamı.  

Koskocaman arazisi, geniş mi geniş sergi mekanlarıyla mükemmel bir atmosfer CerModern… 

Bahçesinde bulunan Su Perisi Heykeli 100 yıla varan Türkiye toprakları yolculuğunda nice yerlere misafir oluyor.Ankara’daki Hacettepe Parkı’nda sırasıyla Kızılay Meydanı, Gençlik Parkı ve sonrasında Tandoğan Meydanı’nda insanları selamlıyor.Şimdilerde bulunduğu Cer Modern’in bahçesi artık göçebeliğinin son durağı, tam isabet çünkü çok yakışıyor avlusuna… 

Haberin Devamı

Kültür sanat kurumlarına yaptığım ziyaretler bana kıble olduğundan beri ne çok şey öğrenmişim onu farkettim Cer’in girişindeki eseri görür görmez tanıyınca. Hemen girişte sanatçı Ahmet Güneştekin’in Bellek İvmesi adlı serisinden devasa bir çalışması bulunuyor. 

Ankara’ya en son lise yıllarımda gitmiştim, aradan tam 20 yıl geçmiş, onca yıl sonra bu güzel ve ayaz şehir bana hem çok güzel bir insan hem de çok güzel bir kültür yuvası kazandırdı. 

Teşekkürler Şermin,Teşekkürler Cer Modern!

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!