Haçlı Gölü'ndeki bent tadilat bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Haçlı Gölündeki bent tadilat bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 12:22

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Bulanık ilçesinde tarım arazilerinin sulanması için DSİ tarafından Haçlı Gölü'nde 1972 yılında kurulan bent, bakımsızlık nedeniyle yıkılmak üzere.

Güllüova Mahallesi üst kısmında sulama amaçlı kurulan bent, yıllardır bakım yapılmadığı için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kurulan bent üzerinde incelemelerde bulunan Bulanık Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Çelik, yaptığı açıklamada, bentten haberlerinin olmadıklarını ancak konuyla ilgili kapsamlı çalışma yapacaklarını ifade etti.

Betonarme olarak yapılan setin ilkbahar aylarında göldeki su seviyesinin artması durumunda Bulanık için büyük tehlike oluşturacağını söyleyen Çelik, DSİ'ye setin yaratacağı tehlike konusunda gerekli uyarıların ivedilikle yapılacağını belirtti.

Çelik, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu bendin yıllar önce yapıldığını biliyorduk ama durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyorduk. Bugüne kadar bu bendin yıkılmaması büyük bir şanstır. Bentte büyük çatlaklar var ve yıllarca herhangi bir bakım yapılmadığı ortada. Bu bendin yıkılması halinde Bulanık'ın Bahçelievler, Zafer ve Güllüova Mahalleri tamamıyla sular altında kalır ve bu da bir felakete sebep olur. DSİ mülkiyetindeki bu bendin bakım ve onarımının bir an önce yapılması gerekiyor. Yoksa bahar aylarında Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Açıkçası durumun bu kadar vahim olduğunu biz de bilmiyorduk, yeni konuya vakıf olduk. Konunun üzerinde duracağız ve ivedilikle DSİ'yi bu konuda bilgilendireceğiz. İhmal edilmemesi gereken bir konudur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!