Haciz skandalında yeni gelişme! Mehmetçik Vakfı, avukatın bağışını iade etti

Güncelleme Tarihi:

Haciz skandalında yeni gelişme Mehmetçik Vakfı, avukatın bağışını iade etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 00:08

Mehmetçik Vakfı tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın emekli ikramiyesi ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat Emine Gün'ün, vakfın internet sitesi üzerinden Özalkan adına yaptığı 18 bin lira bağışın kabul edilmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Mehmetçik Vakfının internet sitesindeki açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında, "Utandıran davada avukat da harekete geçti. Mehmetçik Vakfına bağış yaptı" şeklinde haberler yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın icrası sırasında ilk şehidimiz olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan adına, 2009'da karıştığı trafik kazasından dolayı başlatılan icra takibi sebebiyle şehadet sonrası aziz şehidimizin emekli ikramiyesinden avukatlık vekalet ücreti olarak kesilen ve karşı tarafın avukatı Emine Gün tarafından vakfın internet sayfası üzerinden, kredi kartından 12 Şubat'ta saat 13.48'de, şehidimiz adına vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin liranın, Mehmetçik Vakfı tarafından kabulü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17.08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir."

Haberin Devamı

Avukat Emine Gün, Özalkan'ın şehit olmadan öncen maaşına ve aracına haciz konulduğunu belirterek "Ben dosyadan para tahsilatı yapmadım. Haciz işlemlerinin taleplerinin yenilenmesi müvekkilimizle alakadır. Avukatlık ücreti için 5 bin lira ödeme yapılmıştı. Müvekkilime şehit ailesine göndermesini söyledim. Şehit ailesiyle görüştüğümde kabul etmediklerini öğrendim" demişti.  Avukat Gün, daha sonra 18 bin lirayı şehit Özalkan adına Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştı.

Davacı Serkan Saraç ise icra takibinin kendi bilgisinin dışında avukatı tarafından başlatıldığını öne sürerek "Şehidimizin ağabeyi beni aradı. Yanıma helallik için geldiler, helalleştim" demişti. 

Haciz skandalında yeni gelişme Mehmetçik Vakfı, avukatın bağışını iade etti

Afrin şehidi Musa Özalkan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!