Hacivat Karagöz

TÜRK Sanat Müziği’nde güzel bir şarkı vardır; "Açmam, açamam. Söyleyemem derdimi". İşte böyle şarkılar her şeye uyuyor. Ya aşklara, ya da kazanma duygusuna. Galatasaray, dün Gençlerbirliği karşısında rakibini açamadı, rakip onu açtı.

Gençlerbirliği, orta alanı ve defansı huni şeklinde kurup, Galatasaray’ın kendisini açmasına mani oldu. Cimbom’un oyun kurgusunu bozdu da bozdu. Kaleye şut çekme düşüncesi "0"dı sarı kırmızılıların. Ancak bir kişide vardı. O kişi de Mehmet Topal’dı.

Lincoln, bu takımın liderlik vasfı taşıyan oyuncusu. Olmuyor Lincoln. Üfle, düş. Omzu ye, düş. Mücadele et, düş. İyi vallahi ya...

Sana kimse müdahale etmeyecek mi kardeşim? Vallahi Lincoln, Hacivat’la Karagöz gibisin. Galatasaray’ın Servet’i vardı. Aslan gibi mücadele ederken, kenar yönetimi kendisini dışarı alırken, hücumu düşündü herhalde. Ama bu değişiklik Gençlerbirliği’nin lehine oldu. Oyunun bütününe baktığınız zaman yüzde 100 gol pozisyonu bulan golleri kaçıran Gençlerbirliği’ydi.

Belki, oyun daha önce Gençlerbirliği lehine dönebilirdi. Ama Aykut, buna izin vermedi. Sen kupayı kazanmak istiyorsun. Ama yüzde 100 bir pozisyonun yok. O zaman teslim olmayı kabul edeceksin. Kupaya da elveda diyeceksin.

Bu takım nasıl değişti

Ve daha iki üç gün önce Trabzonspor maçında, adeta futbol felsefesini sahaya yansıtan Galatasaray’dan Gençlerbirliği karşısında eser yoktu. Bir futbol takımı bu kadar kısa zaman dilimi içerisinde düşüşe geçer mi?

Herkesin duygularını bir anda siliyorsun. Bizlerin de yorum farkını değişime uğratıyorsun. Bir takım bu kadar kısa bir sürede nasıl değişir.
Hayret bir şey...

Futbolcular, böyle devamsızlık yaparsanız, birçoğunuz sınıfta kalacak, belki de bu formadan uzaklaşacaksınız. Futbolda, dünün olmadığını öğrenmeniz gerekir. Şımarıklığa da paye verilmediğini unutmayın. Bugün iyiysen, yarın kötüysen unutulup gidersin. Gençlerbirliği’ni tebrik ederim. Düşmeme mücadelesi vermesine rağmen kazanma duygusuyla maça çıktı. Muradına da erdi. Sen Galatasaray, oyunun bütününde yok oluyorsun, son 5 dakikada mı istek geliyor? Hayret bir şey!
Yazarın Tüm Yazıları