Hacıosmanoğlu: Özür diliyorum!

Güncelleme Tarihi:

Hacıosmanoğlu: Özür diliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 19:34

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, olaylı Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle CNN Türk’te özür diledi. Hacıosmanoğlu'nun özellikle kadınlar ile ilgili kullandığı cümleler dün tüm Türkiye’deki kadınlardan büyük tepki görmüştü. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Hacıosmanoğlu’nun kadınlar hakkında söylediği sözler için sert eleştirilerde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İŞTE HACIOSMANOĞLU’NUN CANLI YAYINDA SÖYLEDİĞİ O SÖZLER;

Ben bir spor kulübü başkanıyım. Şahsi bir meselem değil, milyonlarca Trabzonspor sevdalıları için konuşuyorum. Sezon başından bu yana yenilen haklarımız ortada… Bu kadar büyük bir camiaya zülmetmenin kimseye hakkı yok. Bu şehir küçümsenecek bir şehir değil. Biz Trabzon’da oynanan maçlarda olaylar çıkmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Söylediklerimi bugün çarpıtıp çarpıtıp yayınladılar. Dün sportif olarak konuştum. Bugün milletvekilinden tutun, genel başkanlarına kadar; sanki başka işleri yokmuş gibi bu olay hakkında konuşuyor.

"KADINLARA KARŞI AŞAĞILAMA OLMASI AHLAK DIŞI BİR SÖZDÜR"

Alınan üzülenler varsa bundan kahrolurum, bin kere özür dilerim. Beni doğuran annem de bir kadın, çocuklarımın annesi de bir kadın. Tüm kadınlara saygım var. Mecazi anlamda söylenen bir sözdür. Kadınlara karşı aşağılama olması ahlak dışı bir sözdür. Bu bize yakışmaz. Samimi olarak benim sözlerimden incinen bütün hanımefendilerden özür dilerim. Art niyetli olarak bunu kullanan, milletvekili de olsa, özür dilemiyorum.

DEMİRTAŞ'A YÜKLENDİ

Bir partinin genel başkanı Selahattin Demirtaş. Ben spor alanı içinde konuşuyorum ve konuştuklarım sporla ilgili. Siyasi kavgalarını nerede verecekse versinler. Demirtaş’a Trabzon çok bol gelir. Trabzonspor ve Trabzon hakkında konuşmak onun haddi değil. Biz adam gibi yaşayacak yerde kadın gibi hür yaşarız, diyor. Biz hür yaşıyoruz. Ona sormak lazım ki, kadınlara bu kadar önem veriyorsa körpe kız çocuklarını dağlara çıkarıp da dağlarda insanlık dışı ortamda yaşatırken vicdanları sızlamıyor mu?

Haberin Devamı

"HAKEMLERE ÇAY-KAHVE VE YEMEK VERİN DEDİM"

Bir kulüp başkanı kolluk kuvvetlerinin olduğu yerde insanları nasıl alıkoyabilir? O kadar kalabalığın olduğu yerde hakemler nasıl dışarı çıkabilir zaten? Ben arkadaşlarıma, “Hakemlere çay-kahve ve yemek verin” dedim. Güvenlik sağlanınca da dışarı çıktılar zaten. Dün gece stadın oradaki insanlar sinir olarak çok dolmuş durumdaydı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BU KADAR ACİZ Mİ YA?”

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, kulüp başkanını arayacak da müsaade isteyecek. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar aciz mi ya? Böyle bir şey olabilir mi yani? Ben Federasyon başkanını da MHK başkanını da ayrı tuttum bu işlerden… Farklı oyunlar oynanıyor. Zaten Trabzonspor’un şike olayından dolayı şampiyonluğu elinden alınmış, tüm şehir dolmuş içinde… Bu olaylar neden Trabzonspor’a yapılıyor? Bu oyunlar bu şehirde yapılıyorsa, manipülasyonlar oluyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçında da olaylar oldu. Biz o gün de mücadele ettik ki kimse zarar görmesin diye çaba harcadık. Fenerbahçe de o gün geç çıktı. Cumhurbaşkanı’nın bizi aradığı yalandır.

"O LİDER İÇİN ÖLMEYE HAZIRIM" DEMİŞTİ

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakemlerin serbest bırakılması konusunda kendisini telefonla aradığı iddiasını yalanlayan İbrahim Hacıosmanoğlu, sabah 05.45'te Trabzon'da düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili olarak şunları söylemişti:

"Beni arayan kişinin ismini açıklamama gerek yok, herkes anlar. Ben bu millete hizmet eden, benim çocuklarıma güçlü bir ülke bırakacağına inandığım, dünya konjonktürünün de gitsin diye üzerine oyun oynadığı bir lideri var Türkiye'nin. Bugün onun için ölmeye de hazırım. Bunu kendisine de söyledim. Türkiye'nin dünyaya rezil olmaması adına, yıllardan beri Trabzonspor'a yapılan bu silsilenin bedelinin ödenmesi gereken gündü."

Bu sözlerin ardından gazeteler Hacıosmanoğlu'nu arayan kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu yazmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!