Hacimli saçların sırrı

Güncelleme Tarihi:

Hacimli saçların sırrı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 11:51

Hacimli uzun ve parıltılı saçlar. Kadın erkek fark etmez herkesin arzusudur. Fakat bu saçlara sahip olmak sanıldığı kadar da kolay değil. Hacimli saçlara sahip olmak için sıkı çalışma gerekir. Ayrıca saçlarınıza doğal bir hacim kazandırabilmek için fazladan çaba sarf etmelisiniz.

Haberin Devamı

Fazla saç boyası uygulanması, ısıya maruz bırakılması ve genetik etkenler de saç dökülmesi yaşanmasında kritik bir role sahiptir. Ancak sebep ne olursa olsun iyi bir beslenmenin eşlik ettiği iyi bir saç bakımı hacimli saçlara erişme süreci boyunca size yardım edecektir.

HACİMLİ SAÇLARA SAHİP OLMA YOLLARI

1.Vitaminlerinizi alın

Vitamin ve mineraller saçların uzaması ve sağlıklı kalmasında çok önemli bir role sahiptir. Vücudunuzdaki herhangi bir besin yetersizliği kesinlikle saç dökülmesi yaşanmasına da etki edecektir. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasında etkili birkaç vitamin vardır. Bunların içinde; A vitamini, B vitamini, C ve E vitaminleri sayılabilir.

Hacimli saçların sırrı

Haberin Devamı

2.Stresten uzak durun

Aşırı stres saç dökülmesinin başlıca nedenlerinden biridir. Bu nedenle, farklı stresi azaltacak ve vücudun daha fazla dinlenmesini sağlayacak farklı stres yönetimi teknikleri araştırın.

Hacimli saçların sırrı

3.Saç uçlarınızı düzenli aldırın

Saçların uzamasını artırabileceğinden saç uçlarınızı düzenli olarak aldırın. Çoğunuz saç uçlarını aldırmanın saç dökülmesine neden olacağı düşüncesini taşıyor olabilirsiniz ancak gerçekte bu işlem durumun tam tersi etkiye sahiptir çünkü saç uzamasını güçlendirmeye yardımcıdır.

Hacimli saçların sırrı

4.Saç boyası kullanımını sınırlandırın

 Aşırı saç boyası ve perma saçlara zarar verir ve saç uzamasına engel olur. Sonucunda saç uçlarında kırılmalar, genel kırılmalar ve aşırı saç kuruluğu yaşanır.

Hacimli saçların sırrı

5.Saçlarınızı nemlendirin

Haberin Devamı

Genellikle şampuanların saçların doğal yağını kurutma ihtimali vardır. Dolayısıyla, kafa derisine uygun bir şampuan ile yeterli nem sağlayacak bir saç kremini düzenli bir şekilde kullanmayı denemekte fayda var.

Hacimli saçların sırrı

 

BAKMADAN GEÇME!