Hacıfeyzullah sakinlerinden köprülü kavşak eylemi

Güncelleme Tarihi:

Hacıfeyzullah sakinlerinden köprülü kavşak eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 15:51

Hacıfeyzullah sakinlerinden köprülü kavşak eylemi

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Hacıfeyzullah Mahallesi sakinleri, mahalleyi ikiye bölen iki ayrı köprülü kavşak sonrası kazaların çoğaldığını ve çocuklarının yolun karşısına geçmekte sorun yaşadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Kavşakları ulaşıma kapatan topluluk, tepkilerini dile getirdikten sonra eylemi sonlandırdı.

Hacıfeyzullah Mahallesi sakini 30 kişi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin geçen Ağustos ayında hizmete açtığı 'Atatürk 1' ve 'Atatürk 2' köprülü kavşakları yüzünden sokağa döküldü. Yolun bir yanında ilkokul, diğer tarafında ortaokul olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, çocukların yolun karşısına geçemediğini söyledi. Herhangi bir geçidin yer almadığı yolda, yayalar için en yakın geçidin ise 500 metre mesafede olduğu belirtildi. Sivil toplum örgütlerinin de itirazlarına rağmen kavşakların yapıldığını öne süren mahalle sakinleri, kavşakları ulaşıma kapatarak eylem yaptı. Eylemci gruptan Kadriye Keleş, "Bu yolu, bu şekilde yapanlara, büyükşehir mimarlarına, başkanına, bakanlıklara sesleniyorum. Bu yola buna hiç gerek var mıydı? Buna karar verenler yaparken, hiç mi mahalleliyi düşünmediler. Bir araç geçtiğinde arkadan ambulans ve itfaiye gelse geçemiyor. Genç, yaşlı halk karşıdan karşıya geçemiyor. Kazalar çoğaldı" dedi.

"YENİ BİR BERLİN DUVARI ÖRDÜLER"

Gruptakilerden Hulki Göçhan ise "Bizi niye ikiye böldüler. Bu parayla Kuşadası için çok daha güzel hizmetler yapılabilirdi. Almanya Berlin duvarını yıkmış. Herkes aradan engelleri duvarları kaldırırken, bizi ikiye bölüp yeni bir Berlin duvarı ördüler. Bu yolun mahallelimize verdiği zarar kelimelerle anlatılmaz. Biz Hacıfeyzullah Mahallesi sakinleri olarak soruyoruz. Bu projeyi yapmadan hangimize sordular. TARİŞ arazisi için burada ne yapalım diye soruldu. Burasıyla ilgili neden mahallelinin Kuşadalının görüşü alınmadı. Hepimiz mağduruz. Bir tarafta ilkokul, diğer yanda ortaokul var. Çocuklar hep sabah sıkıntı yaşıyor. Tüm engellemelere rağmen yoldan atlanarak geçiliyor. Bu işin arkasını bırakmamaya çalışacağız. Burası yapılıncaya kadar üç kaza, iki ölü verildi. Yağan yağmurlarda burasının halini bile düşünemiyoruz. Bu rezaleti yapacaklarına şehir içi trafiği rahatlatsınlar. Aklımıza gelen şey, birilerine rant kazandırılmaya çalışılmış" dedi.

KUŞADASI'NA İHANET PROJESİ

Yolun hiçbir faydasının olmadığını söyleyen bir diğer mahalleli İsmail Dilber ise "Bu proje Kuşadası'nın ihanet projesidir. Özlem Çerçioğlu mahallenin yolunu değil, CHP Genel Başkanlığı için kendi yolunu yapıyor. Bu yolun Kuşadası'na hiç bir faydası yok. Tek bir faydasını söylesinler. Mahallenin iki yakası birbirine hasret kaldı. Onlar orada, biz burada mahsuruz. Bunu yapan mimarın diplomasının iptal edilmesi gerekiyor. Böyle bir şey olamaz. Bir araç arıza yaptı mı arkasındaki ambulanstaki hasta ölür. Bu yolların bir standardı olmaz mı?" dedi.

Açıklamaların ardından grup yolu ulaşıma açtı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!