Hacı Bektaş'a büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bektaşa büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 11:50

Hacı Bektaş'a büyük ilgi

Haberin Devamı


 

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'nde düzenlenen anma etkinliğinin, dünyanın 4 bir yanından katılan canlarla yapıldığını söyledi.
Her yıl geleneksel 16-17-18 Ağustos'ta düzenlenen Hacı Bektaş Veli anma etkinlikleri, Alevi kurumların aldığı kararla, bu yıl da 5-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Kutlamaları değerlendiren Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, "Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri genel merkez düzeyinde katılım sağladı. Bunun yanında, il düzeyindeki yöresel Alevi kuruluşları da katılım sağladı. On binlerce Alevi canlarla bir araya gelerek, bizim için kutsal olan Çilehane, Beştaşlar ve Dede Bağları'nda buluşarak, cemler yapıldı, semahlar dönüldü, lokmalar dağıtıldı"dedi.
BAŞKAN ÇETİN CANLARLA CAN OLDU
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile eşi Ayşe Çetin de  Alevi canların konakladıkları yerleri tek tek ziyaret ederek, Alevi canlarla sohbet etti. Alevi canların kutsal mekanlarını da gezen Başkan Çetin, kurbanlar keserek, lokma dağıttı.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!