Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 11:24

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi açılıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Yeşildere Mahallesi'nde inşa ettiği Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi 6 Ocak Cumartesi saat 14.00'te Sabahat Akkiraz konseriyle açılacak.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ilk harcını sivil toplum örgütleriyle birlikte attığı Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi, 6 Ocak Cumartesi törenle açılıyor. Yeşildere, bilinen adıyla Zeytinköy Mahallesi 1180 Sokak'ta yer alan merkez 2 milyon 470 bin TL'ye mal oldu. 2 bin 200 metrekarelik alana inşa edilen Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde 250 kişilik cem salonu, 150 kişilik konferans salonun yanı sıra eğitim salonları, yarı açık toplanma alanı, aşevi, gasilhane ve morg yer alıyor.
Zeytinköy Anadolu Aleviliği Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği'yle birlikte kullanılacak Kültür Merkezi'nin açılışı 6 Ocak Cumartesi gerçekleştirilecek. Saat 14.00'de başlayacak açılış töreninde Sabahat Akkiraz konser verecek.
Başkan Uysal, Yeşildere ya da bilinen ismiyle Zeytinköy'de yapımı tamamlanan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nin bölgede odağına insanını alan dönüşümün en önemli halkalarından biri olduğunu söyledi. Kültür Merkezi'nin Antalya için çok değerli bir tutkal olacağını kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:
"Hacı Bektaş Veli, 'İncinsen de incitme' 'Her ne ararsan kendinde ara', 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' sözleriyle yüzyıllar öncesinden bugüne sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün nefesini üflüyor. Bizlerse bu değerleri gündelik hayattın bir parçası haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. İşte bu merkez de böylesi bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Temelini atarken Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi birarada olmuştuk şimdi açılışında yine bir arada olacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!