Hacı Bektaş-ı Veli Keçiören’de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bektaş-ı Veli Keçiören’de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2008 00:00

Hacı Bektaş-ı Veli ölüm yıldönümünde Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı.

Bu yıl 15.si düzenlenen geleneksel anma programında Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatı ve kişiliği üzerine konuşmalar yapıldı, deyişler seslendirildi ve temsili semah gösterileri düzenledi.

Programa çok sayıda vatandaşın yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katlıdı.

Anma programında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, geleneksel olarak her yıl tekrarlanan anma programlarını düzenlemekteki amaçlarının Hacı Bektaş-ı Veli’yi anlamak, anlatmak ve tanımayanlara da tanıtmak olduğunu belirterek, "Hacı Bektaş-ı Veli bilgi ve sevgi okyanusudur, bir ışıktır. Yaşadığımız problemlerin, sıkıntıların aşılmasında Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Hacı Bayram-ı Veli’lerin, Ahmet Yesevi’lerin yol göstericiliğine ihtiyacımız var" dedi. Hacı Bektaş-ı Veli’nin Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında büyük emekleri olduğunu da vurgulayan Başkan Altınok, Osmanlı Devleti’nin Balkanları fethi ve orada kalışında da Alevi-Bektaşi dergahlarının büyük katkısı olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!