Hacı Bayram'a estetik dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bayrama estetik dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:24

Hacı Bayram'a estetik dokunuş

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Hacı Bayram-ı Veli Camii'nin alt kısmında kalan Şehit Keskin Sokak'ta yenileme çalışmaları yapıyor. Yapılan işin yüzde 80'inin tamamlandığı belirtildi.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Proje kapsamında yürüttüğü çalışmalara, Hacı Bayram-ı Veli Camii'nin kuzey batı bölümünde kalan Şehit Keskin Sokak'ın güzelleşmesi ve bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yenilenmesini de ekledi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Akarpınar Uludağ, bu konuda hazırladıkları projenin Bölge Koruma Kurulu tarafından onaylanmasıyla uygulamaya geçtiklerini belirterek, proje kapsamında Hacı Bayram Camii sur duvarının da restore edildiğini söyledi.

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI

Uludağ, Şehit Keskin Sokak'ta yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgide, "Hükümet Caddesi kısmında 550 metrekare park düzenlemesi, Şehit Keskin Sokak'ın tamamında, kentsel tasarım kapsamında 3 bin 400 metrekare yol düzenlemesi ve Gülbaba Sokak'ın başına da 21 araçlık kapalı otoparkın yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın yüzde 80'i tamamlandı. Ayrıca Hacı Bayram-ı Veli Camii'nin sur duvarı, yine Koruma Bölge Kurulu'nun onaylı projesine uygun olarak, aslına uygun şekilde restore edildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Hacı Bayram Cami ve çevresi, hak ettiği güzelliğe kavuşacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!