Hacı adayları uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Hacı adayları uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2017 12:17

Hacı adayları uğurlandı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 80 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.

Korkuteli'den hac vazifesini yerine getirmek için gidecek olan 140 hacı adayından 80'i için uğurlama töreni düzenlendi. Çayırlı Külliye Camii'nde dün ikindi namazı sonrası düzenlenen uğurlama törenine hacı adayları, yakınları ve vatandaş katıldı.

İlçe vaizi Ahmet Cebeci, "Bu yıl kutsal topraklara ilçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle birlikte 140'e yakın hacı adayımız gidecek. Cenab-ı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından vaiz Ahmet Cebeci dua etti. Okunan duanın ardından hacı adayları birbirleriyle ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!