Hacı adayları kura çekecek

Güncelleme Tarihi:

Hacı adayları kura çekecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2001 11:04

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, önümüzdeki yıl hacca gideceklerin 1-2 Eylül 2001 tarihlerinde noter huzurunda kura çekeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz, 2002 yılında hacca gitmek üzere 114 bin kişinin ön kayıt yaptırdığını ve bu sayının Türkiye'ye tanınan hac kontenjanından fazla olduğunu ifade ederek, kesin kayıt yaptıracak hacı adaylarının il müftülüklerince noter huzurunda çekilecek kurada belirleneceğini kaydetti.Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, kura günü ve yeri müftülüklerce hacı adaylarına bildirilecek.

2000-2001 yıllarında hacca gitmek üzere ön kayıt yaptırdığı halde kurada yedek listede kalanlar ile 2001 yılında kesin kayıt yaptırmaya hak kazanıp gidemeyenlerden hastalığını veya mazeretini sağlık raporu veya noter ile beyan ederek, 2002 yılı için ön kayıt yaptıran ve isimleri müftülüklerce Başkanlığa isimleri bildirilenler, kura çekmeden hacca gidebilecekler. Kurasız hacca gidecek olanlara, Asil Hac Kontenjan belgesi verilecek ve kesin kayıtları yapılacak.

Haberin Devamı

Asil kurada çıkmayanlar yedekler için kura çekecek. Çekilen asil ve yedek kura sonuçları bilgisayara aktarılacak. Kurada isimleri çıkanlara ''Asil Hac Kontenjanı Belgesi'' verilecek.
Öte yandan hac kesin kayıtları 20 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında, yedek hacı adaylarının kayıtları ise 15 Ekim'den itibaren yapılacak.

İl müftülüklerinin hac bürolarından sorumlu personeli de 18 Eylül Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen eğitim seminerine katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!