Hacı adayları dualarla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Hacı adayları dualarla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 13:47

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hac vazifesi için yola çıkan kafileyi uğurladı. Hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Türel, “Dualarınızı eksik etmeyin. Oradaki ibadetlerinizi sağlıkla ifa edin, Allah haccınızı kabul eylesin" dedi.
Antalya'da bu yıl 1453 hacı adayı hac vazifesi için yola çıkacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ilk hacı kafilesi için Antalya Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. 171 hacı adayının uğurlandığı törene Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Müftüsü Osman Artan, hacı adayları ve aileleri katıldı.
Başkan Türel, yaptığı konuşmada, “Son derece hayırlı bir yolculuğun arifesindesiniz. Bu kutlu yolculukla hepinize Allah'tan sağlık, huzurlu bir yolculuk, selametle gidiş geliş nasip etmesini diliyorum" dedi. Türel, hacı adaylarına içerisinde seccade, tespih, eşarp, bone, el havlusu, zikirmatik, namaz takkesinin bulunduğu hac paketi hediye etti.
DUALARINIZA İHTİYACIMIZ VAR
Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirmenin birçok vatandaşın arzu edip yerine getiremediği önemli bir görev olduğunu belirten Menderes Türel, "Bu görev sizlere nasip oluyor. Dualarınızın kabul olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah bütün dualarınızı kabul etsin inşallah. Dualarınızda bizleri de ihmal etmeyin. Bizleri de dualarınıza dahil ederseniz, bizim de en çok duaya ihtiyacımız var" dedi.
Kendisine de umre vazifesini yerine getirmenin nasip olduğunu belirten Türel, “İnşallah biz de sizler gibi Hac faraziyesini de en kısa zamanda yerine getirmiş oluruz. Peygamber efendimizi ziyaret edeceksiniz. Bizim selamlarımızı da lütfen götürünüz. Allah haccınızı kabul etsin. Dualarınızı eksik etmeyin" diye konuştu.
MANEVİYATI EN YÜKSEK YOLCULUK
Törene katılan Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Vali Münir Karaloğlu'nun selamlarını ileterek şunları söyledi: “Bu yolculuk maneviyatı en yüksek olan yolcuklardandır. Ülkemizin birlik, bütünlüğü ve şehitlerimiz için de dualarınızı bekliyoruz. Allah dualarınız, ibadetlerinizi kabul etsin."
Ardından hacı adayları İl Müftüsü Osman Artan'ın ettiği dua eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!