Hacettepeli öğrenciler isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Hacettepeli öğrenciler isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 01:00

Hacettepe Üniversitesi’nde geçen yıl 25 lira olan taşıt tanıtım pulu (sticker) fiyatlarının yüzde 300 artışla 100 liraya çıkarılmasına tepki gösteren öğrenciler, zammın geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi’nin otoparklarına giriş için kullanılan taşıt tanıtım pulu(sticker) zamlandı. Geçen yıl 25 lira olan taşıt pulu yüzde 300 zamla 100 lira oldu.  Başta sosyal medyada olmak üzere yapılan zamma tepki gösteren öğrenciler, Change.org internet sitesinde de zammın geri çekilmesi için kampanya başlattı. Üniversite yönetiminin muhatap alındığı ‘Hacettepe Üniversitesi sticker fiyatlarındaki yüzde 300 zam geri çekilsin’ başlıklı imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:
“2015-2016 eğitim-öğretim yılı ve daha önceki yıllarda 20-25 TL olan taşıt tanıtım pulu(sticker) fiyatları, 2016-2017 yılı itibarıyla öğrenciler için 100 TL’ye çıkarıldı. Bu konu hakkında üniversitenin herhangi bir resmi sayfasında duyuru bulunmuyor. Halihazırda ulaşımın zor olduğu Beytepe Kampusu’nda öğrencilerin araçla okula girmesi için önceden duyuru yapılmaksızın, sticker için öğrenciden 100 lira talep ediliyor. Bu yüksek fiyat uygulamasının son bulmasını istiyoruz.”

YARARLANMAK İSTEYEN ÜCRETİ ÖDEYECEK

Üniversite yetkilileri ise, “Yönetim Kurulu kararıyla ücret 25’ten 100 liraya çıktı. Öğrenciler, akademisyenler, personel üniversitenin güvenliği sağlanan otoparkından yararlanmak istiyorsa bu ücreti ödeyecek. Ücretler her yıl yenileniyor. Bu sene de böyle bir düzenleme yapıldı. Öğrenciler bir defaya mahsus bu ücreti ödeyerek otopark hizmetinden bir yıl boyunca faydalanacak” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİ MÜŞTERİ GİBİ GÖRMEYİN’

Haberin Devamı

Üniversitelilerin Change.org internet sitesinde açtıkları imza kampanyasında yapılan yorumlardan bazıları ise şöyle:
* Barış Nalbant: Sticker fiyatını 25 TL’den 100 TL’ye çekmek de nedir? Bir anda 4 katına çıkartmak...
* Bilgesu Köksal: Ben de bir Hacettepe öğrencisiyim ve zammı bu şekilde öğreniyorum. Burası bir üniversite. Öğrencisine yaptığı bu davranış ne yazık ki hoş değil, zam miktarının uçukluğu yanında 100 lira da fazla pahalı.
* Elif Ünal: Öğrencileri müşteri olarak görmekten vazgeçin.

BAKMADAN GEÇME!