Hacettepe otoparkını BELTAŞ işletecek

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe otoparkını BELTAŞ işletecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 13:40

Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 152 gündür kapalı kalan Hacettepe Üniversitesi otoparkında beklenen karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıktı. Hasta ve hasta yakınlarının büyük mağduriyet yaşadığı otopark, Meclis kararıyla Büyükşehir Belediyesi şirketi BELTAŞ AŞ’ye devredildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından haziran ayında ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılan Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ndeki otopark krizi, 6 ay sonra aşılabildi. 152 günlük krizin ardından Büyükşehir Meclisi’nden otoparkın BELTAŞ AŞ tarafından işletilmesi yönünde karar çıktı. Hasta ve hasta yakınlarının kullandığı otoparkın kapalı kalması nedeniyle vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyordu. Önceki gün Meclis 2’nci Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki gündemde yer alan Hacettepe Otoparkı ile ilgili Başkanlık Yazısı’nın okunmadan oylanması istendi. Oylama öncesi CHP grubu, otopark alanı için Hacettepe Üniversitesi ve otopark işletmecisi arasında bir dava olduğu bilgisini paylaşarak davanın beklenmesinin daha doğru olacağını düşündüklerini belirtti. MHP Grubu ise otopark alanının üçüncü şahıslara verilmemesi yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

‘MÜLK SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR, HUKUKİ PROBLEM YOK’

Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise, “Hacettepe Üniversitesi ile uzlaşı var. Ve Hacettepe şöyle bir teklifte bulundu; ‘Biz yeni bir müştemilat yapacağız o süreye kadar işletme sizde olsun bize 50 araçlık otoparktan bir yer ayırın günde 200 giriş yapıp çıkmak kaydıyla. Siz işletin, müştemilat bittiğinde biz devre hazırız’ diyor. Zaten başkanlık yazısı da bu mutabakatı ifade ediyor. Yani hukuki bir süreç söz konusu değil. Mülk sahibi mülküne hakimdir. Burada işletmeci başka bir şey işletmecinin davası sürsün. Mülk sahibi Büyükşehir haliyle burada hukuki bir problem yoktur” dedi.

‘ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA VERİLMESİN’

MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek ise otopark meselesi ile ilgili Başkent’te geçmişte sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyemizin ayrıca otopark üzerine bir şirket kurması ve otoparkları bu şirket üzerinden götürmesi hem belediyenin kasasına para girmesini hem de istihdam sağlayacağını düşünüyoruz. BELTAŞ şirketi bu otoparkları 1,50 kuruşa karşılık alacak. Ama BELTAŞ işletecekse üçüncü bir şahsa verilmemek şartıyla oraya not düşülerek yapılırsa daha iyi olacağını düşünüyoruz.” CHP’li ve MHP’li üyelerin ret oyu verdiği Başkanlık Yazısı oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

‘OTOPARKTA İSTANBUL MODELİ OLSUN’

Kent gündeminde uzun süredir yer alan otoparklarla ilgili Rüzgarlı Caddesi esnafı temmuz ayında eylem yapmış, silahına sarılan bir otoparkçının rastgele ateş açması sonucu 21 yaşındaki Mehmet Karagöz hayatını kaybetmişti. Ölümlü olayın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yol kenarı otoparkların 15 Temmuz’dan itibaren ücretsiz olacağını açıklamıştı. Başkanlık yazı görüşüldüğü sırada görüş bildiren CHP ve MHP grupları yol kenarı otoparklarda sürekli sorunlar yaşandığını belirterek, buralarında belediye şirketi tarafından işletilmesini talep etti. Büyükşehir Meclisi’nde de sık sık gündeme gelen otopark konusu ile ilgili yeni bir model oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Büyükşehir CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, İstanbul’daki modelin Ankara’da da uygulanabileceğine dikkat çekti. Büyükşehir’e ait bir şirket tarafından işletilmesi yönündeki modele destek vereceklerini kaydeden Yılmazkaya, otopark sıkıntısının devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

ARAÇ BAŞI 1,5 TL  HACETTEPE’YE 50 ARAÇLIK YER

Büyükşehir Meclisi’nde görüşülen Başkanlık Yazısı’nda açık otopark alanının 521 araç kapasiteli olduğu bilgisine yer verilerek, Belediye şirketi olan BELTAŞ A.Ş.’nin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7’nci ve 26’ncı Maddeleri gereğince işletme hakkının şirketlerine devrini talep ettiği belirtildi. Hacettepe Üniversitesi ile Büyükşehir arasında 19 Mart 2015 tarihinde düzenlenen protokoldeki “ABB bahse konu alanda yapacağı açık ve/veya kapalı otoparkta, üniversiteye günlük 50 araçlık yer için 200 araçlık giriş çıkış hakkı verecektir. Bu 50 araçlık yer için araçlardan ücret alınıp, alınmaması yetkisi üniversiteye aittir” hususunun da dikkate alınmasının istendiği yazıda araç başı günlük 1,50 TL üzerinden işletme hakkının Hacettepe Üniversitesi ile yapılan protokol gereği bu alana yapılacak olan sosyal donatıların yapılacağı zamana kadar Belediye şirketi BELTAŞ A.Ş.’ye devredilmesi istendi.

Haberin Devamı

GENÇLİK PARKI’NIN DIŞINDA EVLENMEK 500 TL

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen ay Büyükşehir’e de yetkisi verilen evlendirme işlerinden alınacak ücretlerle ilgili Başkanlık Yazısı da dünkü oturumda görüşüldü. Başkanlık Yazısı’nda 2016 yılı içinde gerçekleştirilecek evlendirme işlemlerinde oda nikahları için 100 TL, Gençlik Parkı içerisinde gerçekleştirilecek evlendirme işlemleri için 200 TL, Gençlik Parkı dışında gerçekleştirilecek evlendirme işlemleri için ise 500 TL evlendirme ücreti alınması istendi. Yazıda ayrıca çiftlere 100 TL’yi geçmeyecek bir hediye verilmesi de yer aldı. Evlendirme ücretlerine ilişkin Başkanlık Yazısı’nın oy birliğiyle Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na gönderilmesi kararlaştırıldı. Başkanlık Yazısı, komisyondaki incelemenin ardından Meclis’e gelerek tekrar görüşülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!