Hacettepe’den neden randevu alamıyoruz

HACETTEPE Hastanesi’nden daha önceleri istediğimiz bölümün sekreterliğine giderek rahat rahat randevu alabiliyorduk.

Haberin Devamı

Ama şimdi sistem değişti dediler, bütün randevuları allak bullak ettiler. Ya 444 44 44 no’lu telefonla yada online olarak almamız gerekiyormuş.
Ben ikisini de bir ay boyunca denedim. Malesef ulaşamadım.
444 44 44 no’lu telefonları sürekli meşgul. Kazara açılırsa da çıkan sekreter hanım randevuların hep dolu olduğunu, size online olarak bilgisayar vasıtasıyla randevu almanızı salık veriyor. Onu da yedi günlük olarak ayarlamışlar. Ne zaman başvurursanız, yedi günlük randevu da dolu.
Ne yapacağımızı şaşırdık!
Ömer AKSURA

4+4+4 eylemi

BATIKENTLİLER önceki gün Kardelen Ortaokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu olarak açılmasına karşı binlerce imza toplayıp okul önünde eylem yaptılar. Batıkent Platformu ve okul velileri öncülüğünde yapılan açıklama şöyle:
“Çocuklarımızın gelecekleri 4+4+4 düzenlemesi ile karartılmak istenmektedir. İlk yerleşim mahallesinde bulunan Refika Aksoy ile Yahya Çavuş ilkokullarından Kardelen’de bulunan Abay ve Kürşatbey ilkokullarının dördüncü sınıfından mezun olanların gidebileceği tek orta okul olan Kardelen Ortaokulu İmam Hatip Orta okuluna çevrilerek yukarıda adları sayılan okul öğrencilerinin 5. sınıftan itibaren Kardelen İmam Hatip Ortaokulu’na gitmeye mecbur bırakılmak istenmektedir. Bu dayatmaya şiddetle karşıyız. ‘Dindar nesil’ yetiştirme projesi çerçevesinde Türkiye’ye dayatılan 4+4+4 ile bölgelerin en güzel okulları talep olmamasına rağmen imam hatip orta okullarına dönüştürülmekte. Buna hayır diyoruz.”

Haberin Devamı

Tuvalet sorunu ne olacak

ÜMİTKÖY tarafından Etimesgut’a girişteki Atatürk koşu yolunda (Kızılay ana depoları karşısı) yıllardan beri ne yazık ki tuvalet yok.
Tesiste çalışan görevli ve belediyede bu tesisi denetleyen belediye meclis üyesine sorunu aktardım. Bana verilen cevap; tesisin arazisi Atatürk Orman Çiftliği’ne ait olduğu için tuvaletlere müsaade etmiyorlarmış.
Bu cevapları duyunca şaşırdım kaldım.
İnanın bazen erkekler ağaçların arasında çok çirkin pozisyonda ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Kadınlar ne yapsın? Onlar da sporu bırakıp eve yetişmek için koşacaklar...
Mehmet ERTAŞ

Yazarın Tüm Yazıları