2017 Hac kuraları ne zaman çekilecek? İlk kafile için son müracaat tarihi ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

2017 Hac kuraları ne zaman çekilecek İlk kafile için son müracaat tarihi ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2017 19:23

Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusu binlerce hacı adayı tarafından merakla araştırılan konulardan biri haline geldi. Türkiye’den hacca gitmek için bu yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısının bu sene 2 milyonu aşacağı bildirildi. Hacca gidecek olan vatandaşlar çekilişin yapılacağı tarihi dört gözle bekliyorlar. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar işlemlerini nasıl yapacaklarını merak ediyorlar. Peki, 2017 Hac kuraları ne zaman çekilecek? İlk kafile için son müracaat tarihi ne zaman?

Haberin Devamı

Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusu ile bu yıl dini vazifelerini yerine getirip getiremeyeceğini merak eden vatandaşlar, heyecanla çekilişin yapılacağı tarihi bekliyor. Kontenjan sayısı konusunda bu yıl bir artışın olduğunu açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, toplam 80 bin hacı adayının kutsal vazifelerini yerine getireceğini duyurdu. Peki, bu vazifeleri yerine getirmek isteyen vatandaşların merak ettiği hac kuraları ne zaman çekilecek? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı o tarih...

KURA ÇEKİMİ İÇİN GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

Türkiye’den hacca gitmek için bu yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısının bu sene 2 milyonu aşacağı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu sene hac görevini yerine getirmek isteyen 335 bin kişinin ilk kez kayıt yaptırdığı belirtildi. Daha önce otomatik gerçekleştirilen kayıt yenileme işleminin ise 9 Ocak’ta başlayıp, 31 Ocak’a kadar devam edeceği kaydedildi. Daha önce kayıt yaptıran ve kayıtlarını bu yıl yenilemesi beklenen yaklaşık 1 milyon 700 bin hacı adayına bu yıl 335 bin kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aşacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

KONTENJAN ARTTI, 80 BİN KİŞİ HACI OLACAK

Suudi Arabistan’ın Mescid-i Haram bölgesinde sürdürdüğü genişletme çalışmaları kapsamında Türkiye, 4 yıldır 74 bin olan kotasına rağmen, bu kotanın azaltılması nedeniyle yaklaşık 60 bin kişiyi hacca gönderebiliyordu.

Geçen yıl 59 bin 200 olan hacı adayı kontenjanı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Suudi yetkililer arasında imzalanan 2017 Yılı Hac Protokolü çerçevesinde 80 bine çıkarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre hac kuraları, bu yıl 23 Şubat tarihinde çekilecek. 

Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler.

2017 YILI HAC KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ SONA ERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi İnternet sitesi aracılığıyla hac kayıtlarının sona erdiğini duyurdu. Duyurudakura çekimine de değinildi;

Haberin Devamı

"Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların kayıt yenileme işlemleri 31.01.2017 tarihinde sona ermiştir.

2017 Yılı Hac kayıt yenileme işlemleri 09.01.2017 tarihinde başlamış ve 31.01.2017 tarihi saat 24:00 itibariyle tamamlanmış bulunmaktadır. 2017 Yılında Hacca gitme hakkı elde edecek vatandaşlarımızın kura çekimi 23.02.2017 tarihinde yapılacaktır. 

Kura çekim yeri ve saati bilahare duyurulacaktır. "

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL TUR PROGRAMI DUYURULDU

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde okuyanlar başta olmak üzere üniversite öğrencilerinin bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla özel umre turu düzenlediğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde okuyanlar başta olmak üzere üniversite öğrencilerinin bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla özel umre turu düzenleniyor. 

Başkanlıkça düzenlenen turlarla 4 bin öğrenci, öğretim üyelerinin rehberliğinde umre yapacak. 

6-7 gün sürecek turlar kapsamında, Mekke'de 4-5, Medine'de ise 2 gün kalınacak. Konaklama 3 kişilik odalarda olacak. Mekke'de otellerden Kabe'ye ulaşım servislerle sağlanacak. Ücretler kişi başı 2 bin 250 TL olarak belirlendi. 

Turlara katılmak isteyenlerde 25 yaşını doldurmamış olma ve Türk Hava Yolları miles&smiles üyesi olma şartı aranacak. Öğrenciler, "https://www4.thy.com/tkmiles/membersignin.tk?lang=tr" internet adresinden miles&smiles üyeliği yapabilecek. 

ÖĞRENCİLERE TAKSİT İMKANI 

Umreye gitmek isteyen öğrenciler, il/ilçe müftülüklerine müracaat ederek veya elektronik ortamda "hac.diyanet.gov.tr" adresinden kayıtlarını yapabilecek. Ücretler, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası şubelerine yatırılabilecek. Müftülüğe geçerlilik süresi en az 1 yıl olan pasaport teslim edilecek. 

Öğrenciler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin veya taksitli olarak yatırabilecek. Bu kapsamda Albaraka Türk Katılım Bankası'nın 6, Vakıfbank ve Halkbank’ın sunduğu 4 aya kadar taksit imkanından yararlanabilecek. Bu işlemlerden dolayı umre yolcusundan herhangi bir ücret farkı alınmayacak. 

İlk kafile, 22 Şubat'ta, son kafile ise 24 Mayıs'ta yola çıkacak. Turlar 31 Mayıs'ta son bulacak. 

İLK KAFİLE İÇİN SON MÜRACAAT TARİHİ 10 ŞUBAT 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, üniversite öğrencilerine yönelik projeyi çok önemsediklerini belirterek, hayırseverlerin de desteği ile binlerce gencin kutsal topraklarda olacağını kaydetti. 

Aygün, projeye ilişkin "İlk kafile için son müracaat tarihi 10 Şubat. İlk kafile 22 Şubat'ta Sabiha Gökçen Havalimanından hareket edecek. Turlarımız haftada 4 gün, 80'er kişi olarak planlandı. Her grubun başında en az bir sorumlu öğretim görevlisi bulunacak." ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!