Hac kura sonuçları açıklandı mı? Diyanet 2017 Hac Kura çekimi sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Güncelleme Tarihi:

Hac kura sonuçları açıklandı mı Diyanet 2017 Hac Kura çekimi sonuçlarını ne zaman açıklayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 22:18

Hac kura çekimi sonuçları merakla bekleniyor. Hacı adaylarının bu yıl rekor katılım ile başvuruda bulunduğu hac kuralarına 1 milyonu aşkın aday başvuru yaptı. Hac kura çekimi sonuçlarının ardından ise 80 bin kişinin başvurusu çekiliş ile sonuçlanmış olacak. Peki Diyanet tarafından açıklanacak 2017 hac kura çekimi sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

2017 hac kura çekimi sonuçları için artık sayılı zaman kaldı. Hacca giderek Allah yolunda hayallerini gerçekleştirmek isteyen binlerce hacı adayı sonuçları dört gözle bekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından canlı yayınla kura çekimleri devam ediyor. Kura çekimine Türkiye genelinde 1 milyon 892 bin 724 aday katılım sağladı.

Çekiliş Diyanet Vakfı'na ait konferans salonunda kamuoyuna açık bir şekilde canlı olarak yayınlanıyor. Kura çekimleri devam ederken hacı adayları sonuçların saat kaçta açıklanacağını merakla bekliyorlar. Peki, 2017 hac kura çekimleri saat kaçta sona erecek? Sonuçlar nereden öğrenilecek?

Hac kuraları için bekleyişini sürdüren adaylar, Diyanet Vakfı salonunda yapılacak çekilişi canlı yayında izlemek için araştırmalara başladı. Toplam 80 bin adayın kutsal topraklara gitmeye hak kazanacağını dile getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, adayların Hac kura sonuçları sorgulama işlemini gün sonunda yapabileceğini duyurdu. Peki, Hac kuraları canlı yayında nasıl izlenebilecek? Sorgulama işlemi nasıl yapılacak? İşte, Hacı adaylarının merak ettiği detaylar

Haberin Devamı

HAC KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 24 Şubat Cuma günü saat 15.00'da gerçekleştirilecek. Kura çekimine Türkiye genelinde 1 milyon 892 bin 724 aday katılım sağlayacak. Çekiliş Diyanet Vakfı'na ait konferans salonunda kamuoyuna açık bir şekilde canlı yayınlanacak.

Kura sonuçlarının liste halinde yayımlanması işlemi ise aynı gün 23.00'dan itibaren gerçekleşecek.

KURA SONUÇLARININ LİSTESİNE AÇIKLANDIĞINDA BU ADRESTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

HAK KAZANANLAR KESİN KAYIT YAPTIRACAK

Yapılan kura çekilişinin ardından kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak olan Hacı adayları, kesin kayıt durumlarını 27 Şubat-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek. Hacı adayları bu işlemi gerçekleştirmek için İnternet üzerinden veya müftülüklerden "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesi alacak.

Kesin kayıtlarını belirtilen süre içerisinde yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Haberin Devamı

İLK GİDİŞ 31 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 80 bin Hacı adayının ilk çıkış tarihi 31 Temmuz Pazartesi olacak. Çıkışlar 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Dönüş tarihi ise 05 Eylül-30 Eylül arasında gerçekleşecek

HAC KONAKLAMA ÜCRETLERİ İÇİN DETAYLAR DAHA SONRA

Kesin kayıt işlemlerini yaptıracak olan vatandaşların kalacakları yer konusunda fiyatlandırma durumu ile igili detayları belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, bu açıklamanın ilerleyen tarihlerde detaylı bir şekilde yapılacağını duyurdu.

BAŞVURU SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Hac kurası için 1 milyon 760 bin kişinin başvurduğunu duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, Bu yıl sayının 131 bin kişi daha artış göstererek 1milyon 892 bine ulaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

HACI ADAYLARI YOLCULUK ÖNCESİ MANEN HAZIRLANACAK

Hacı adaylarının kutsal topraklara doğru yola çıkmadan önce manen ve ruhen hazırlanmasına aracılık edecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçelerde müftülükerin kuracağı noktalarda eğitim ve seminerler verecek.

BAKMADAN GEÇME!