Şengül Hablemitoğlu: 'Konuşmak istiyorum ama güvenmem gerek'

Güncelleme Tarihi:

Şengül Hablemitoğlu: Konuşmak istiyorum ama güvenmem gerek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 01:55

18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde suikaste uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, CNNTürk 'Tarafsız Bölge' programında Ahmet Hakan'a dosyanın yeniden açılmasını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hablemitoğlu, cinayetin 13 yıldır aydınlatılmadığını ve sorumlu konumda olanlara kızgın ve küskün olduğunu dile getirdi.

Şengül Hablemitoğlu, 'Olay günü benim görüdüğüm bir takım şeyler var. Bunları ilk savcıya da ilettim dosyada da bulunuyor. Olaydan sonra da bir takım gelişmeler var, onlarla ilgili zaman içerisinde hiç konuşamadım, konuşmak istiyorum ama güvenmem gerek savcıya' dedi.



Hablemitoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu cinayet Ergenekon içerisinde de değerlendirildi. Şimdi de paralelciler yaptı deniyor. Bunları duyunca yaralanıyorsunuz. Bu cinayet rüzgara göre değişiyor. Siyasetin nesnesi haline geliyor. Bu durum bir malzeme haline dönüşüyor. Bu yüzden kırgın olduğumuzu hep söylüyorum. Bizim önümüzde Ergenekon öncesi dönem, Ergenekon dönemi ve 17-25 Aralık sonrası yaşanan 2 yıllık süreçte Hablemitoğlu cinayetinin algılanması. Hablemitoğlu cinayeti 3 aşamada karartıldı. Paralel yapıyla mücadelede Hablemitoğlu cinayetinin bir malzeme olarak kullanıldığını düşünüyorum. 2 yıldır medya 'Bunu paralel yaptı' dememizi bekliyor. Biz böyle bir şey diyemeyiz. Biz ne aile ne de avukatımız burası yapmış diyemeyiz. Adres gösteremeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!