MENÜ

Zeytinyağlı Yemekler

Zeytinyağlı Yemekler ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Zeytinyağlı Yemekler haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 741 Zeytinyağlı Yemekler haberi bulunmuştur.

Zeytinyağlı Yemekler Haberleri

Yeltsin kafama tabak fırlattı

Yeltsin kafama tabak fırlattı

Muharrem Özkan (42), Rusya eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'e, Kremlin Sarayı'nda bir yıl boyunca yemek pişirdi. Rus televizyonlarında Türk mutfağını tanıttı.

24.05.2002Gündem
Yaz sofralarınıza çok yakışacak çeşit çeşit zeytinyağlı yemek tarifleri

Yaz sofralarınıza çok yakışacak çeşit çeşit zeytinyağlı yemek tarifleri

Yaz aylarında özellikle havaların çok sıcak olduğu günlerde sofralarımızda hafif, serinletici yemekler olsun istiyoruz. Böyle durumlarda aklımıza ilk gelen de zeytinyağlılar oluyor. Yaz sofralarınıza çok yakışacak dolmadan fasulyeye, börülceden semizotuna çeşit çeşit zeytinyağlı tarifler derledik. Mutlaka bir göz atmalısınız...

25.06.2019Lezizz Menüler
Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim”

"Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim”

Hürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”

26.05.2019Magazin
Bugün iftara ne pişirsem 11 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 11 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü

Gece çok yemekle uzun süre tok kalınmaz

Gece çok yemekle uzun süre tok kalınmaz

Hem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”

7.05.2019Magazin
Kuru fasulyeyi pilavı öğrenmeden İtalyan’a Japon’a ilgi duymayın

"Kuru fasulyeyi pilavı öğrenmeden İtalyan’a Japon’a ilgi duymayın"

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen “İstanbul Mutfağı” konferansında konuşan Prof. Dr. Artun Ünsal, "Gençlere tavsiyem, kuru fasulye, pilav ve çorbayı iyi yapmayı öğrenmeden İtalyan, Japon, Güney Amerika usulü yemeklere fazla ilgi duymayın. Önce milli, yerli, İstanbul ve Anadolu yemeklerimizi, bir Türk mutfağının çatısı altında birleştirelim" dedi. Prof. Dr. Arif Bilgin ise "Kahvaltı kültürü ortaya çıkmadan önce Osmanlılar, kuşluk vakti ve ikindi ile akşam arasında olmak kaydıyla iki öğün yemek yiyorlardı" diye konuştu.

THY İstanbul Havalimanına özel yaptı 5 yıldızlı otelleri aratmıyor

THY İstanbul Havalimanı'na özel yaptı! 5 yıldızlı otelleri aratmıyor

Büyük taşınmanın ardından operasyonlarını İstanbul Havalimanı’da sürdüren Türk Hava Yolları(THY), yolculara yönelik konfor seviyesini bir üst boyuta taşıdı. Süit odalardan duş kabinlerine, sinema ve kütüphaneden, geleneksel Türk yemekleri ikramına kadar birçok uygulamanın yer aldığı özel yolcu salonu adeta 5 yıldızlı otelleri aratmıyor.

11.04.2019Ekonomi
Geleneksel yemeklerimiz unutuldukça mutfağımız fakirleşiyor

Geleneksel yemeklerimiz unutuldukça mutfağımız fakirleşiyor

Tam 30 senedir restoranı Çiya Sofrası’nda yerel ve geleneksel yemekler sunuyor, onları uluslararası alanda tanıtmaya çalışıyor. Yıllara yayılan bu çabanın son ürünü ise bu coğrafyaya ait tam 550 tarife yer verdiği ‘The Turkish Cookbook’ oldu. Şef Musa Dağdeviren’le dünyaca ünlü yayınevi Phaidon etiketiyle yarın çıkacak İngilizce kitabını ve unutulmuş lezzetlere sahip çıkmanın önemini konuştuk.

31.03.2019Hürriyet Pazar
Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Selen Sevigen, 4 yıllık çalışmanın sonunda “Ana Yemekte Aşk Var” adlı kitabını çıkardı. Kitapta hem yemek tarifleri hem de aşka dair tüyolar veren Sevigen, özel hayatı ve kariyer hedefleriyle ilgili de bilinmeyenleri anlattı.

7.01.2019Keyif
Zeytinyağı 101

Zeytinyağı 101

Lezzetli yemekler için zeytinyağı nasıl kullanılmalı? Zeytinyağı nasıl saklanmalı? Zeytinyağlı yemek yaparken nelere dikkat edilmeli? Salatalarınızda neden zeytinyağı kullanmalısınız? Zeytinyağı hakkında birçok püf noktası burada...

En güzel zeytinyağlı yemeği seçtiler

En güzel zeytinyağlı yemeği seçtiler!

Muğla'nın Milas ilçesindeki Zeytin Hasat Şenliği kapsamında “Tane tane lezzet damla damla sağlık” sloganıyla "En iyi zeytinyağlı yemek" yarışması yapıldı.

Urfa ayakkabı üssü oluyor

Urfa ayakkabı üssü oluyor

Ziylan Grubu’nun aynı zamanda akraba olan kurucuları Mehmet Büyükekşi ve Mehmet Ziylan Türkiye ayakkabı sektöründe hedefleri yükseltti. Çatısı altında Flo, Kinetix, Polaris, Lumberjack gibi markaları bulunduran Ziylan Grubu Şanlıurfa’yı ayakkabı üssü yapmak için hareket geçti. Şimdilerde Flo fabrikasının öncülüğünde bölgeye 13 yeni ayakkabı fabrikasının kurulması gibi büyük bir hedef var.

21.10.2018Ekonomi
Kapadokyada keyif önerileri

Kapadokya'da keyif önerileri

Büyülü bir masal diyarı, sihirli bir yer ve insanın nefesini kesen muhteşem bir manzara. Özellikle sabahın ilk ışıklarında uyanıp o uçsuz bucaksız vadiye bakıyorsanız, önce güneşin bin bir rengini sonra da göğe doğru yükselen minik noktacıkların yavaş yavaş rengarenk balonlara dönüşmesini izleyip "İşte hayat bu!" diye içinizden geçirerek kocaman gülümsüyorsunuz. Evet, bu rüya ülkesi Kapadokya...

11.10.2018Seyahat
Ege esintisini hissedebileceğiniz restoranlar

Ege esintisini hissedebileceğiniz restoranlar

Zeytinyağlı yemekleri ve leziz otlarıyla baş döndüren lezzetlere sahip olan Ege mutfağından yemekler tatmak için kilometreler gitmenize gerek yok. İşte Ege lezzetlerini ayağınıza getiren restoranlar...

Kalbi Egede kalanlar için tadına doyulmaz ot ve sebze yemeği tarifleri

Kalbi Ege'de kalanlar için tadına doyulmaz ot ve sebze yemeği tarifleri

Lezzetini Ege’nin temiz havasından ve sularından alan Ege birbirinden güzel otları ve sebzeleri leziz yemekler yapmanıza imkan veriyor. İşte Ege mutfağından sofralarınıza zeytinyağlı yemek tarifleri..

27.08.2018Lezizz Menüler
Tirede yeşil serinlik

Tire'de yeşil serinlik

İzmir'in Tire ilçesi, Temmuz sıcaklarından bunalanlar tarafından mesire yerleri ve göletleri için tercih ediliyor. Özellikle İzmirliler, ilçenin doğal klima etkisine sahip park, mesire ve dinlence alanlarına akın ediyor.

1.08.2018Seyahat
En değerlisi; bir sabah yepyeni ve güzel dünyaya uyanmayı özlemek...

En değerlisi; bir sabah yepyeni ve güzel dünyaya uyanmayı özlemek...

‘Muhsin Bey’de, ‘Arabesk’te, ‘Eşkıya’da hayranlıkla izledik onu. Dizileri; ‘Karanlıkta Koşanlar’, ‘Alacakaranlık’, ‘Hırsız Polis’, ‘Canım Ailem’ birer fenomen oldu. ‘Yazı Tura’, ‘Hayatımın Kadınısın’, ‘Ejder Kapanı’, ‘Benim Dünyam’ ve en son ‘Soğuk’ filmlerinde yönetmen koltuğuna oturdu. Geçen yıl ‘İçeride’ dizisinin Kudret’i olarak büyüledi izleyiciyi. Bunlar olup biterken hayatı ıskalamadı üstelik. Tekneyle uzun yolculuklara çıktı. Yemekler pişirdi dostlarına. Müziği hayatının vazgeçilmezi yaptı. Öyküler yazdı. Oğlu, yönetmen Can Yücel’le ‘dostluğu’ dillere destan... Dünyanın haline dertlenmeyi de ihmal etmedi, yoktan umut var etmeyi de... Bu röportajın sorularını yanıtlarken bir noktada, “Çok mu karamsar oluyor? Belki ‘Hafta sonu okur, neşeli sözler bekler’ endişeniz vardır, biraz iç açıcı şeyler anlatayım” dedi. Güneşle uyanıp gözünü açmadan denize atladığı, kahve kokusunun menemeninkine karıştığı yaz günlerini anlattı hayatın yitip giden güzelliklerine üzüntüsünü dile getirdikten sonra... Uğur Yücel’le, yeni dizisi ‘Nefes Nefese’ vesilesiyle buluştuk.

28.07.2018Hürriyet Pazar
Akdenizin ikinci büyük adası: Sardinya

Akdeniz'in ikinci büyük adası: Sardinya

Sardinya geniş kumsalları, masmavi plajları, birbirinden şirin kasabaları ve lezzetli mi lezzetli yemekleriyle İtalya'nın ikinci büyük adası. Hemen Fransız adası Korsika'nın güneyinde ve İtalya'nın da batısında bulunuyor. Her ne kadar Sardinya Sicilya adasının gölgesinde kalmış gibi gözükse de burası çok farklı ve çok keyifli Sardinya'ya nasıl gidilir, nerelerde kalınır, neler yapılır ve nereler gezilir? tüm soruların cevabı bu yazıda....

11.07.2018Seyahat
Afrika’nın turizm limanı: Sousse (suse)

Afrika’nın turizm limanı: Sousse (suse)

Tunus, coğrafi olarak Kuzey Afrika’nın en küçük ülkesi olsa da palmiye ağaçları, kuzeydeki kumsalları, güney kısımlarda uzanan çölleri, ülkenin her yerine yayılmış tarihi eserleriyle aslında hiç de öyle ufak tefek bir ülke olmadığını haykırıyor adeta. Tunus, 16. yüzyılda Osmanlı’ya geçtikten sonra 1881 yılına kadar Osmanlı hakimiyetinde kalmış. Bu tarihten sonra ise Fransızlar, Tunus’a egemen olmuş ve tam bağımsızlıklarına kavuştukları 1987’ye kadar bu durum devam etmiş. Bu sebeple Tunus’un yemeklerinden, diline kadar hem Osmanlı hem de Fransız egemenliğinin izlerini takip etmek mümkün. ‘Star Wars’ ve ‘İngiliz Hasta’ gibi filmlere de set sahipliği yapan, kendi küçük ama yüreği kocaman bu ülkenin liman kenti Suse’tayız…

5.06.2018Seyahat

Yazar Sonuçları

Bayramlar kilometre taşlarıdır

Bayramlar toplumsal kucaklaşmaların, gelenekleri hatırlamanın, bir ve birlikte yani ‘büyük bir aile olma’nın en iyi fırsatlarıdır. Peki başka? Bayramların diğer “getirilerini” de gelin, rahmetli Aydın Boysan üstattan okuyalım.

4.06.2019

Sahilde bayram tadı

Bayram tatilinde Ankara’dan gidebileceğiniz olası sahil kentlerinde deniz ürünleri önermek istemedim. Zira, hepsi güzel yapıyor, hepsi iddialı. Seçimi bütçenize göre siz yapacaksınız.

30.05.2019

"Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim”

Hürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”

26.05.2019

LEZİZ İTALYAN: Buono.Italiano

Birkaç ay önce Paloma Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul ile günümüz İtalyan mutfağının önde gelen temsilcilerinden Cristina Bowerman’la Club Marvy’de açacağı restoran öncesi Roma’da buluşup sohbet etmiştik.

11.05.2019

Gece çok yemekle uzun süre tok kalınmaz

Hem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”

7.05.2019

Bir tarafta cağ kebabı diğer tarafta güveç

İstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.

1.05.2019

Cüzdanı boşaltmadan çok iyi bir yemek yersiniz

Bu restoran bir insan olsaydı, onu şöyle tanımlardım; ‘abartısız, özgüvenli, huzur verici, yanında kendini rahat hissettiğiniz biri’. Peki her şey mükemmel mi? Değil tabii. Ama benim ve damağı çok iyi iki arkadaşımın vardığı sonuç şu; bizi fazla heyecanlandırmayan yemekler bile samimi bir arayışı yansıtıyor.

19.01.2019

Ekmeğimin peşindeyim SOUR & SWEET

İstanbul’da son dönemde olağanüstü ekmekler yapan fırınlar var. İşte Caddebostan’daki bu küçük fırın da bunlardan biri. Hacmi artırıp kaliteyi bozmazlarsa öyle olmaya devam edeceklerini söyleyebilirim.

15.12.2018

Geçmişin mirası Pandeli yeniden açıldı

İki yıl kadar önce Pandeli kapandığı zaman çok üzülmüştüm.

8.12.2018

Sayıştay savaşı büyüyecek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün saat 11.00’de İstanbul ilçe belediyeleri hakkında Sayıştay raporlarında saptanan usulsüzlüklerin tutarının 753 milyon TL olduğunu söyledi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

6.11.2018

Kalbimiz ağır işçi

Vücudumuzun en önemli organlarından biri kalbimiz. Aslında vücudun bütün organlarının görevleri ve özellikleri farklı. Bu nedenle her biri ayrı önemli. Fakat toplum tarafından en çok bilinen ve değer gören iki organdan biri kalbimiz, diğeri beynimiz.

14.10.2018

Kapadokya'da keyif önerileri

Büyülü bir masal diyarı, sihirli bir yer ve insanın nefesini kesen muhteşem bir manzara. Özellikle sabahın ilk ışıklarında uyanıp o uçsuz bucaksız vadiye bakıyorsanız, önce güneşin bin bir rengini sonra da göğe doğru yükselen minik noktacıkların yavaş yavaş rengarenk balonlara dönüşmesini izleyip "İşte hayat bu!" diye içinizden geçirerek kocaman gülümsüyorsunuz. Evet, bu rüya ülkesi Kapadokya...

11.10.2018

Yemeklere ve aşçılara dair dipnotları

YEMEKLE ilgili kitapları büyük bir iştahla okurum. Tarifleri de incelerim.

4.10.2018

Parle’ninki kafası karışık bir mönü: Biraz Batılı dursun ama özünde ‘Türkümsü’ kalsın

Bu restoranın hedef kitlesi kanımca şirketlerde çalışan, orta ve ortanın üstü kesim. Bu insanlar için mönü tasarlarken şöyle düşünmüş olmalılar: Değişik olsun ama çok da bilinmedik durmasın, sunuma önem verelim, lezzet idare eder olsa da önemli değil. Nasıl bir damak zevki bu? Kesinlikle McDonald’s standardından öte, belli bir kalite arayan ama ne istediğini de tam bilmeyen...

3.08.2018

Herkesin “Nurlu”su…

Lise 2. Sınıfta eğitim hayatını yarıda bırakıp Fatih Aksoy ile dünyevine giriyor. Çocukluğundan bu yana da mutfak işlerini çok seviyor. Evlendikten sonra da okuyamamak içinde uhde kalınca dışardan bitirmelerle diplomasına kavuşuyor.

29.07.2018

Akdeniz'in ikinci büyük adası: Sardinya

Sardinya geniş kumsalları, masmavi plajları, birbirinden şirin kasabaları ve lezzetli mi lezzetli yemekleriyle İtalya'nın ikinci büyük adası. Hemen Fransız adası Korsika'nın güneyinde ve İtalya'nın da batısında bulunuyor. Her ne kadar Sardinya Sicilya adasının gölgesinde kalmış gibi gözükse de burası çok farklı ve çok keyifli Sardinya'ya nasıl gidilir, nerelerde kalınır, neler yapılır ve nereler gezilir? tüm soruların cevabı bu yazıda....

10.07.2018

Mikla’da yemek sonrası çelişkili duygular...

Mikla’da üç arkadaşımla birlikte yediğim akşam yemeği sonrasında içimde çelişik duygular uyanıyor. Bir yandan ortamın, kokteyllerin, şarapların uyandırdığı haz duygusu... Ama ya mutfak?

15.06.2018