MENÜ

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Zeytinyağlı Enginar Tarifi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 44 Zeytinyağlı Enginar Tarifi haberi bulunmuştur.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Haberleri

Bahar Aylarının Vazgeçilmezi: Zeytinyağlı Enginar

Bahar Aylarının Vazgeçilmezi: Zeytinyağlı Enginar

Baharı müjdeleyen sebzelerden biri de enginardır. Sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginarı, mis gibi pişen kuzu etiyle, bezelyeyle ve zeytinyağı ile buluşturduk çok da nefis oldu! İşte damaklarınızı şenlendirerek sofralarınızı taçlandıracak zeytinyağlı enginar tarifi…

Gelinim Mutfaktada gün birincisi (19 Kasım) kim oldu İşte çeyrek altını alan isim

Gelinim Mutfakta'da gün birincisi (19 Kasım) kim oldu? İşte çeyrek altını alan isim

Gelinim Mutfakta 176. bölümüyle haftanın açılışını yaptı. Her haftanın başında yeni yarışmacıların dahil olduğu Gelinim Mutfakta'ya 36. hafta Ziyafet Yeni ve gelini Elif Yeni katıldılar. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi oldu, çeyrek altını kim kazandı? İşte son bölümde yaşananların kısa bir özeti

19.11.2018Televizyon
Kıymalı enginar nasıl yapılır Kıymalı enginar tarifi

Kıymalı enginar nasıl yapılır? Kıymalı enginar tarifi

Karaciğer dostu olarak bilinen ve uzmanlar tarafından tüketilmesi sıkça önerilen enginar, özellikle Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Lezzeti ve düşük kalorisi ile diyet yapanların da baş tacı olan enginarı hem salata hem de ana yemek olarak sunmak mümkün. İşte, ana yemek tariflerine alternatif arayanlar için kıymalı enginar tarifi

Zeytin yağlı enginar nasıl yapılır İşte birbirinden lezzetli enginar tarifleri

Zeytin yağlı enginar nasıl yapılır? İşte birbirinden lezzetli enginar tarifleri

İlkbaharın gelmesiyle beraber sofralarımız da zenginleşti. Birbirinden farklı ve lezzetli tatlar arayanlar, ilkbaharın gözdesi olan enginar tariflerini internetten sorgulamaya başladı. Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, uzmanlar tarafından bol tüketilmesi konusunda destekleniyor. Peki enginar nasıl yapılır? İşte, birbirinden kolay ve zahmetsiz zeytin yağlı enginar tarifleri...

8.04.2019Gurme
Televizyon sayesinde yemekten zevk alma virüsünü yayıyorum

Televizyon sayesinde yemekten zevk alma virüsünü yayıyorum

Konumuzla hiç alakası yok ama söylemeden edemeyeceğiz; Mehmet Gürs’le (34) tanıştıktan sonra ‘İngilizlerin David Beckham’ı varsa bizim de Mehmet Gürs’ümüz var, çok şükür’ diye iç geçirdik.

27.03.2004Kelebek
İçtiğiniz bardak şarabın tadını etkiler mi

İçtiğiniz bardak şarabın tadını etkiler mi?

Çok eskiden iyi sofralarda şarabın ne tür bardaklardan içilmesi gerektiği konusu çok fazla önem taşımazdı. O zamanlar sadece bardağın kalitesi önemli sayılırdı. Ancak 1973 yılında, Avusturyalı ünlü şarap üreticisi Riedel firmasının o zamanki başkanı Claus Riedel’in ‘İçtiğiniz şarap bardağının şeklinin nasıl olduğu, o şaraptan alacağınız tadı doğrudan etkiler’ iddiası ile birlikte bu konu şarap literatürünün neredeyse tartışılmaz konularından biri haline geldi.

28.08.2004Kelebek
Cool restoranlar dizisinde sıra İstanbul’da

Cool restoranlar dizisinde sıra İstanbul’da

Sanat, mimari, tasarım, gezi, yaşam tarzı gibi alanlarda, görsel ağırlıklı yayınlarıyla tanınan Alman teNeues yayınevi, bir süredir dünyanın önemli şehirlerinin en havalı mekanlarını bir araya getirip, kitap halinde yayınlıyor. Bugüne kadar Amsterdam, Barcelona, Berlin, Hong Kong, Londra, Madrid, Moskova, New York, Paris, Roma, Tokyo ve Viyana gibi şehirlerin yer aldığı Cool Restaurants adlı serinin son kitabı İstanbul için hazırlandı.

2.11.2006Kelebek
İki dünür oturdu Girit Yemekleri kitabı yazdı

İki dünür oturdu Girit Yemekleri kitabı yazdı

Yabani otları, zeytinyağlıları ve balıklarıyla ünlü Girit mutfağının en güzel yemek tarifleri, Kara Kutu Yayınları’ndan çıkan, "Girit Yemekleri Bir Ege Lezzeti"nde toplandı. Kitap, dünür olan Ayşe İpek Uraz ile Asuman Burgucuk’un imzasını taşıyor.

30.08.2007Kelebek
Son dakika diyeti

Son dakika diyeti!

Bu şok diyetle bir aydan kısa sürede tam 5 kilo vereceksiniz. Hem de aç kalmadan.

26.05.2008Sağlık
Et yemezsem karnım doymaz balığın üzerine bile et yerim

Et yemezsem karnım doymaz balığın üzerine bile et yerim

1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı

21.08.2010Kelebek
Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Geri sayımdayız, yaza resmi olarak tam bir hafta kaldı. Kışın günahlarından, o günahların oramıza buramıza yapıştırdığı fazla yağlardan kurtulma zamanı...

25.05.2015Sağlık
İşte Türkiyenin en sevdiği yemek

İşte Türkiye'nin en sevdiği yemek

Türkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…

7 uzmandan 7 diyet... Sezona formda ve sağlıklı giriyoruz

7 uzmandan 7 diyet... Sezona formda ve sağlıklı giriyoruz!

Üçüncü cemre çoktan düştü, güneş yüzünü göstermeye başladı, en şifalı otlar birbiri ardına tezgâhlarda... Nihayet, mevsimlerden bahar! Bu kış fazla ‘kaçırdıysanız’ ya da hareketsiz kaldıysanız rehberimiz tam size göre.

31.03.2018Hürriyet Pazar
Yemeklerde zeytinyağı kullanırken dikkat etmeniz gerekenler

Yemeklerde zeytinyağı kullanırken dikkat etmeniz gerekenler

Yaz aylarında sofraları süsleyen zeytinyağlı yemekleri hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz?

En güzel zeytinyağlı yemeği seçtiler

En güzel zeytinyağlı yemeği seçtiler!

Muğla'nın Milas ilçesindeki Zeytin Hasat Şenliği kapsamında “Tane tane lezzet damla damla sağlık” sloganıyla "En iyi zeytinyağlı yemek" yarışması yapıldı.

Kuru bamya yemeği nasıl yapılır

Kuru bamya yemeği nasıl yapılır?

Yaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…

Enginar nasıl pişirilir Enginar dolması nasıl yapılır

Enginar nasıl pişirilir? Enginar dolması nasıl yapılır?

Ege mutfağında en çok çeşidi yapılan sebzelerden olan enginar, hem etli hem zeytinyağlı tüketiliyor. Bahar mevsimiyle birlikte pazar ve market raflarında yerini alan enginarın en güzel halini derledik: Enginar dolması. Peki, enginar nasıl pişirilir? Enginar dolması nasıl yapılır?

Salamura yaprak nasıl yapılır Salamura yaprak tarifi ve püf noktaları

Salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaprak tarifi ve püf noktaları

Haziran ayı demek asma yaprağı zamanı demek. Çıtır çıtır taze yapraklarla yapacağınız etli ya da zeytinyağlı sarmaların lezzetine doyamazsınız. Peki bu lezzeti kış ayları için de saklamaya ne dersiniz? Bunun en kolay yolu yaprakları salamura yaparak saklamak. Peki salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaparken nelere dikkat edilmelidir? Salamura yaptığınız yaprakların bozulmasını önlemek için gerekli saklama koşulları nasıl olmalıdır? Aklınızdaki tüm soruların cevapları içeriğimizde…

Yazar Sonuçları

Kalbi olan sebze ENGİNAR

Havalar ara ara soğusa da baharın eli kulağında. Zaten yalancı baharlar sayesinde de, bu sene çarşı pazarlara erken düştü enginar.

25.02.2011

Yaşamı uzatan mutfak

Girit mutfağının dünyanın en sağlıklı mutfağı olduğu iddia edilir.

10.01.2004

34, dünyada 60 bin satıyor

Çocukluğumdan bu yana annemin bana yönelik en büyük eleştirisi mal kıymeti bilmemem oldu. Gerçekten de bu güne kadar kırılana ağladığım, solana hayıflandığım görülmemiştir. Üzülsem bile, üzüntüm uzun sürmez. Bilinen lafı tekrarlar geçerim: Cana geleceğine, mala gelsin derim.

28.04.2006

Ünlü şefler balığı nasıl hazırlıyor?

Bizler balıkçıya gitmeyi seven ama nedense evde pek az balık tüketen insanlarız. Oysa balık yemek artık tüm dünyada son derece yaygınlaşıyor; balık, ünlü şeflerin en favori malzemesi haline geliyor.

10.06.2006

Buyurun şef gibi düşünmeye

Bu hafta, ezbere yemek yapmaktan sıkılan, tariflere bağımlı kalmak istemeyen, "Bu kadar fazla yemek çeşidini nasıl öğrenirim" diye düşünüp o yüzden yemek yapmaktan korkanlarla mutfakta yaratıcı olmanın ve iyi yemek yapmanın temelleri hakkında sohbet etmek istiyorum.

24.03.2007

Bakla enginar ayları, gevşer gönül yayları

Deyimin doğrusu “Nisan-Mayıs ayları, gevşer gönül yayları”. Bunu ben uydurdum. Sebebi, bahar aylarında çıkan tazecik enginar ve baklanın benim ve pek çok meraklının ruhunu eriten mücevherler olması.

8.05.2010

Fırından yeni çıkmış böreği tıka basa tok olsam da yerim

Tiyatrocu Demet Akbağ’ı evinde ziyaret ettim, yemekle ilgili sırlarını kendi mutfağında dinledim. Karşınızda tam bir lezzet avcısı var ama neyse ki genetik mirası sayesinde bir manken gibi kalmayı başarıyor.

5.06.2010

Kanseri yiyerek aç bırakmak

Kanseri yemek yiyerek durdurmak veya oluşmadan engellemek mümkün mü? Dr. William Li’nin aktardığı teoriye göre evet! Kötülüğü daha fazla iyilikle yenmek gibi geldi bana. Üzerinde düşünmeye değer bir fikir

25.06.2010

Dolma çocukları

Dolma çocuklarıyız. Zamanda, parada, sosyal adalette ve şehirde çeşitli ve sıkışık bir hayatımız var. İçinde inanılmaz bir hüner, emek ve mücadele var.

4.03.2011

Melek Hanım’ın efsane dolması

Dolma bahsine geçen haftadan devam ediyoruz. Bu dizinin fikir babası Yılmaz Karakoyunlu. Üstelik annesi Melek Hanım’ın, bakır tencerede mangal üstünde pişen ince sarılmış lahana dolmasının tarifini de paylaştı. Ben de asma yaprağında enginar dolması tarifimi ekleyerek mevzuya katkıda bulundum

11.03.2011

Yaz öncesi mangal tüyoları

Milli sporumuz güreşse, milli yeme içme meşgalemiz de mangaldır hiç şüphesiz.

25.05.2013

Çok okuyan mı bilir, çok pişiren mi?

Mutfakta başarı için pratik yapmak mutlaka önemli. Ama yemek kitapları ve tarifler olmadan pratiğe başlayamazsınız. O yüzden bu haftayı mutfak kütüphanesine ayırdım.

31.05.2014

Ayvalık ve Midilli

YAKINDA, Türkiye kıyılarına yakın Yunan adalarında Türkçe gazete yayınlanırsa hiç şaşırmamak gerekiyor.

17.08.2014

Meze vahası

Deniz kenarı kentlerde; büyük tabelaları olmayan, önünden defalarca geçmenize rağmen içeri girmedikçe fark edemediğiniz küçük meze mekanları vardır.

10.04.2015

SORU SU: NEDEN KiLO ALDIM

Sağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.

10.05.2017

Birinci sorumlu insülin direncidir 

Kilo sorunu ve obezite problemini masaya yatırdığımız diziyi bugün tamamlıyoruz.

13.05.2017

Herkesin “Nurlu”su…

Lise 2. Sınıfta eğitim hayatını yarıda bırakıp Fatih Aksoy ile dünyevine giriyor. Çocukluğundan bu yana da mutfak işlerini çok seviyor. Evlendikten sonra da okuyamamak içinde uhde kalınca dışardan bitirmelerle diplomasına kavuşuyor.

29.07.2018