Et ve Süt Kurumunca yarından itibaren Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) üyesi yemek şirketleri ve şarküteri üretimi yapan kırmızı et sanayi alanında fiilen faaliyet gösteren firmalara dondurulmuş çeyrek karkas sığır eti satışı yapılacağı bildirildi.
#YESİDEF600 bine yakın öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü özel okullar, bu yıl yemek fiyatlarıyla velileri isyan ettirdi. Özel okullarda bir günlük öğle yemeği fiyatı 26 lirayı bulurken, 8 aylık ücret 5 bin liraya kadar çıkıyor. Sektör temsilcileri, “Günlük ücret 8 lira olmalı” derken, özel okul yöneticileri, “Ama bu u çocuklar kaliteli yemek istiyor” açıklaması yapıyor.
#Özel OkulOkullarda süt dağıtılmasından sonra ücretsiz yemek dağıtımı da gündemde. Yemek Sanayicileri hazırladıkları projeyi AK Parti’nin AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya sundu. 600 kadar yemek sanayici, öğrenci ve velilerin katıldığı toplantıda ücretsiz yemek projesine ilk destek AK Parti’li Süleyman Soylu’dan geldi.
Ankara’da yaşam her gecen gün biraz daha zorlaşırken, sesimizi duyuracağımız yerler azalıyor... Lütfen feryadımızın dili olunuz. Güzel başkentimiz ne oldu böyle? Ülkenin en pahalı toplu taşıt ücreti burada ödenir, ülkenin en pahalı suyu burada tüketilir, ülkenin en pahalı yakıtı burada ödenirken, bir de taksilerin bekleme zammı vatandaşa yüklendi.
Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, sektörün ihtiyacı olan kaliteli eleman eksiğini gidermek üzere meslek yüksek okulundan başlayarak üniversiteye kadar uzanacak eğitim kompleksi oluşturma çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.
YEMEK Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkanı Basri Kalaycıoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından toplu yemek üreten firmalara et ithalatı izninin çıkmasıyla nefes alacaklarını söyledi. Başta domates olmak üzere sebze ve meyvedeki yüksek fiyatların ise kendilerini zorladığını kaydeden Kalaycıoğlu, “Haldeki ateş pahası yüzünden en fazla kar edeceğimiz dönemde zarar ediyoruz” dedi.
ISTANBUL - Faced with a 40 percent contraction due to the global crisis, Turkey’s catering industry is creating different methods to survive. Some catering companies implement special menus prepared according to the demands of their clients, while others try to overcome the crisis by adopting the clustering model, joining forces in production