MENÜ

Yenidünya Kebabı

Yenidünya Kebabı ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Yenidünya Kebabı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 19 Yenidünya Kebabı haberi bulunmuştur.

Yenidünya Kebabı Haberleri

Görenler çok şaşırıyor, Meyveden yemek mi olur diyorlar

Görenler çok şaşırıyor, "Meyveden yemek mi olur?" diyorlar

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'te, "erik tavası" ve "yenidünya kebabı" mayıs ayından haziranın ortalarına kadar damakları tatlandırıyor.

Türkiyede bir ilk: Kebap dersi

Türkiye'de bir ilk: Kebap dersi

Türk mutfağında önemli bir yere sahip kebaplarımız İstanbul Okan Gastronomi Bölümü’nde ders olarak okutulmaya başlandı. Kebap Dersi’nin içeriği Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök ve Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan’ın uzun süren araştırma ve çalışmalarıyla hazırlandı.

26.11.2018Kampüs
Türkiye’nin en iyi 10 et lokantası

Türkiye’nin en iyi 10 et lokantası

Et, bütün mutfaklarda en önemli malzemelerden biri. Sadece ızgara olarak yendiğinde bile tek başına lezzetli bir yemek. Türk mutfağında ise kebabın özel bir yeri var. Bu hafta ülkedeki en iyi 10 et lokantasını seçtik. Gördük ki, Beyti gibi, İmam Çağdaş gibi bazı klasikler hiç değişmiyor. Çok sevilen bir yemeği yıllardır aynı kalitede yapmaya devam eden lokantalar var.Ancak son yıllarda bunların arasına bazı yeni lokentaların katıldığını da gördük. Dükkan ve Günaydın lokantaları, kebapla restoranı birleştiren yeni tarz mekanlar.

15.05.2009Seyahat
En güzel 10 bahçe restoranı

En güzel 10 bahçe restoranı

Havalar iyice ısınıyor ve artık bahçelere çıkıyoruz. Açık havada kahvaltı ya da yemek keyfi yaşarken, yeşil çimenlere yayılmak, ağaçların altında bacaklarımızı uzatmak, doğa manzarasına dalmak, bir hamakta kitabımızı okumak ya da..

25.05.2007Seyahat
En güzel 10 bahçe restoranı

En güzel 10 bahçe restoranı

Havalar iyice ısınıyor ve artık bahçelere çıkıyoruz. Açık havada kahvaltı ya da yemek keyfi yaşarken, yeşil çimenlere yayılmak, ağaçların altında bacaklarımızı uzatmak, doğa manzarasına dalmak, bir hamakta kitabımızı okumak ya da şekerleme yapmak hepimizin ruhuna iyi gelecek.

24.05.2007Seyahat
“Gaziantep’e gelip kebabın tadına bir baksan...”

“Gaziantep’e gelip kebabın tadına bir baksan...”

İsviçre’de kebap satışının yasaklanması için başlatılan kampanyaya, gastronominin merkezi Gaziantep’ten tepki geldi. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, kampanyayı, ‘mutfakta ırkçılık’ olarak nitelendirdi.

17.09.2016Dünya

Yazar Sonuçları

Mangalda patates közlerken bulunan fikir: Külde ahtapot

Kalamış’taki Ouzo Restaurant altı ay boyunca AR-GE yaparak hazırlandığı mönüsünü görücüye çıkardı. Tamamen Anadolu malzemeleriyle hazırlanan mönüde iddialı çok yemek var ama sanırım aralarında en çok konuşulacak olan külde ahtapot.

23.02.2018

Yemek için yaşayan şehir Antep

Sadece iki gün kaldığımız Gaziantep’te adıyla özdeşleşen kebap dışında da tadacak çok farklı lezzetler bulduk. Tamam iki gün boyunca durmaksızın yemek yedik ama bir yandan da şehrin kendine özgü objelerini satın aldık, dünyanın en büyük mozaik müzesini gezdik

8.06.2012

Akıllı bina sendromuna iyi gelen restoran

İstanbul Culinary Institute’un içindeki Enstitü isimli restoranın beni cezbeden yanı, sadece lezzetli yemekleri değil. Asıl hoş olan, günlük ve haftalık olarak değişebilen mönülerle herkesi şaşırtabiliyor olmaları.

22.05.2010