MENÜ

Yeme İçme Kültürü

Yeme İçme Kültürü ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Yeme İçme Kültürü haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 450 Yeme İçme Kültürü haberi bulunmuştur.

Yeme İçme Kültürü Haberleri

Avrupanın şefi olacak

Avrupa'nın şefi olacak

2 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’daki ilk restoranını Frankfurt’ta açan Big Chef’s’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Gamze Cizreli, “Havalandırmadan tuğlaya neredeyse her şeyi Türkiye’den götürdük. Bu restorandan yılda 4 milyon Euro ciro bekliyoruz. Hedefimiz Almanya’da 25 şube açmak, Hollanda, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’ya yayılmak” diye konuştu.

20.09.2019Ekonomi
Gastronomi turizmi çerçevesinde seyahat edenlerin yüzde 88i için iyi yemek önemli

Gastronomi turizmi çerçevesinde seyahat edenlerin yüzde 88'i için iyi yemek önemli

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Mersin, Adana, Antakya ve Gaziantep illerinde gastronomi ziyaretçi sayısının yılda 3 milyonu bulduğunu, hedeflerinin 3 yılda bunu 10 milyona çıkarmak olduğunu belirterek, "Türkiye'de gastronomi turizmi çerçevesinde seyahat eden turistlerin yüzde 88'i destinasyon tercihlerinde iyi yemeğin önemine vurgu yapıyor. Türkiye'de gastronomi turizmi turlarına katılanlar yüzde 25 daha fazla harcama yapıyor" dedi.

3 milyon kişi gastronomi için seyahat ediyor

3 milyon kişi gastronomi için seyahat ediyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya "Mersin, Adana, Antakya, Gaziantep illerinde gastronomi ziyaretçisi sayısı yılda 3 milyonu buluyor. Hedefimiz, 3 yılda bunu 10 milyona çıkarmak" dedi.

8.09.2019Ekonomi
Osmanlı saray yemeklerinin iddiası pilav ve yumurtada

"Osmanlı saray yemeklerinin iddiası pilav ve yumurtada"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, bazı coğrafyalara sadece oraya has bir yemek için güzergah gezileri düzenlendiğini belirterek, "Bölgelerdeki yemek kültürü bazen tarihi eserden ya da müzeden daha çekici, cezbedici olabiliyor" dedi.

Bu kitabı yollarda yazdım

Bu kitabı yollarda yazdım

Levent Veziroğlu, “Likya-Işıklı Aşklar Ülkesi” adlı kitabıyla okuyucuyu bir ağacın peşine düşen iki maceracı gencin hikayesine ortak etti. Mitoloji ve arkeolojiyle yakından ilgili olan Veziroğlu, “Bazen bir lahit mezarın veya sütünun karşısında saatlerce oturur, onun yapım aşamasını hayal ederim” diyor.

26.11.2018Keyif
Mutfağımızın yeni ikonu: Musa Dağdeviren

Mutfağımızın yeni ikonu: Musa Dağdeviren

Dünyanın en ünlü şeflerinin hayatlarını konu alan Netflix belgeseli ‘Chef’s Table’ın cuma yayına giren yeni sezonunda ilk kez Türkiye’den bir şef var: Musa Dağdeviren. Belgeselin ona ayrılan bölümünde aşçılık tarihçisi Özge Samancı, Dağdeviren’i şöyle tanımlıyor: “Sadece bir şef değil, aynı zamanda bir yemek antropoloğu; restoranı Çiya da bir yemek müzesi.” Vogue yemek editörü Cemre Narin ise, “Onun lokantasına gittiğinizde Türkiye’nin bütün köylerini ve kentlerini aynı anda ziyaret etmiş gibi olursunuz” diyor. Musa Şef’le, belgesele konu olan hayatını ve bu coğrafyaya ait, onun ‘bizli’ dediği yemeklerimizi konuşmak üzere buluştuk.

29.09.2018Hürriyet Pazar
Türkiyenin en iyi 10 vegan ve vejeteryan mekânı

Türkiye'nin en iyi 10 vegan ve vejeteryan mekânı

Vejetaryen ve vegan mutfak kültürüne sahip ancak damak tadınıza uygun restoran ve kafeleri bulamıyorsanız listemiz tam size göre! Raw beslenme anlayışı, vegan, vejetaryen, glütensiz ve paleo gibi mutfak arayışları için Türkiye’de seçenekler kısıtlı ancak biz en iyilerini seçtik. Beş jüri üyesinin ilk tercihi Zencefil restoran oldu.

16.07.2018Seyahat
Tasarım festivaline giriş: Tasarım Tomtom Sokakta

Tasarım festivaline giriş: Tasarım Tomtom Sokakta

Artık herhangi bir şeyin festivalini yapmak çok kolay. Tabii, aynı ölçüde nitelikli bir festival ise kolay bulunmuyor. 10 – 13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen “Tasarım Tomtom Sokakta” festivalini sizler için şöyle bir turlamıştık. Nedir bu tasarım festivali, hadi hep birlikte öğrenelim.

22.05.2018Kampüs
İzmir’in en iyi 10 restoranı

İzmir’in en iyi 10 restoranı

Ege deyince ilk akla gelen İzmir’e yazın kavurucu sıcağı gelmeden gitmenin tam vakti. Kent doğal güzellikleri ve tarihinin yanında mutfağıyla da yemek meraklılarını kendine çekiyor. Baharda çıkan çeşit çeşit Ege otlarıyla yapılan yemekler, zeytinyağlılar, günlük deniz ürünleri gibi lezzetlerin olduğu bu mutfağı en iyi temsil eden restoranları seçtik!

19.03.2018Seyahat
Alternatif turizm

Alternatif turizm

HÜRRİYET gazetesi tarafından Nef ve Edirne Belediyesi’nin desteğiyle 6’ncı kez gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’nde düzenlenen 1’inci panelde Edirne ve Türk ekonomisindeki gelişmeler, şehrin dinamikleri ve turizmi masaya yatırıldı.

22.02.2018Ekonomi
Mağazadan genel merkeze kariyer yolları açık

Mağazadan genel merkeze kariyer yolları açık

7 grup şirketinde toplam 178 mağazası ve 1.911 çalışanı olan Karaca, 2018’de 30 mağaza açacak. Toplam 150 kişiye ilave istihdam sağlayacaklarını söyleyen Karaca Züccaciye Ticaret Sanayi AŞ İK Direktörü Tuba Albayrak, “Perakendede kariyer yapmak isteyenleri arıyoruz. Genel merkeze de mağazalardan alımlar yapıyoruz” diyor.

Ege’nin kıvrımlı güzeli: Dalyan

Ege’nin kıvrımlı güzeli: Dalyan

Ege’yle Akdeniz’in kavuştuğu yerde bir yanı göl bir yanı deniz cennet bir belde Dalyan. Sazlıkların oluşturduğu labirenti andıran kanalları, Avrupa’nın en iyi açık alanı ilan edilen İztuzu Plajı, antik ören yerleri onu benzersiz kılan özelliklerinden sadece bir kaçı. Doğa, kültür ve deniz turizmini tek potada harmanlayan Dalyan, tüm bu özellikleriyle de mevsimsiz bir turizm cenneti. İşte size Dalyan gezi rehberi…

6.10.2017Seyahat
Genç yatırımcı ‘Burger’ sever

Genç yatırımcı ‘Burger’ sever

Genç girişimcilerin yeni yatırım alanı burger restoranları oluyor. Türkiye’de hızla yayılan burger restoranları kurumsal markalara ve zincir şubelere sahip. Bu alanda pazara iddialı giren BurgerSound markası da yıl sonuna kadar 10 yeni şube açmayı planlıyor.

Türkiyenin dünya standartlarında hazırlanan ilk gastronomi rehberi geliyor

Türkiye'nin dünya standartlarında hazırlanan ilk gastronomi rehberi geliyor

Belki ne siz ne de restoran sahibi farkında. Ama yan masanızdaki kişi bir gastronomi müfettişi olabilir... Yaklaşık altı aydır, altı kişilik çekirdek koordinasyon ekibi, 18 kişilik onur kurulu ve ismi açıklanmayan 130’a yakın gizli müfettiş harıl harıl bir gastronomi rehberi için çalışıyor. Restoranlar denetleniyor, denetimlere puanlar veriliyor, verilen puanlar hesaplanıyor. Hürriyet ve Karaca Group işbirliğiyle hazırlanan ve sonbaharda raflarda yerini alacak gastronomi rehberi için böyle büyük bir ekip oluşturuldu ama işin asıl sorumluluğu, gurme ve yeme-içme kültürü yazarı Müge Akgün’ün sırtında. Şu sıralar bir gurmenin başına gelebilecek en kötü şeyi yaşıyor: İşin büyük sorumluluğunun verdiği stresten dolayı sabahları mide ağrısıyla uyanıyor. Dile kolay: O çok benzetmese de ortaya Türkiye’nin Michelin rehberi gibi bir şey çıkacak. Geri sayım başladı: Kim en iyi, kim fazla şişirilmiş; en iyisi için nereye gidilir; nereden, ne alınır... Ortaklaşa bir ağız tadıyla, akla kara ortaya çıkacak; ‘tuzlu’yla ‘tatlı’ ayrışacak; Hanya’yla Konya anlaşılacak. Müge Akgün, ekibi ve proje ortaklarıyla buluştuk; gastronomimiz için bu önemli girişimin öncesini, geldiği noktayı ve sonrasını konuştuk.

17.06.2017Hürriyet Pazar
Gaziantep’te mutlaka yemeniz gereken 10 lezzet

Gaziantep’te mutlaka yemeniz gereken 10 lezzet

Antep’te lezzet keşfine çıktığınızda midenizi bayram ettirecek onlarca tat arasında kaybolacaksınız. Dünyaca ünlü baklavadan, etin bin bir türlü haline kendinize "dur" demekte zorlanacağınız yemekler arasında jürimizin seçim yaparken zorlansa da kentin en iyi 10 lezzetini doğru adresleriyle birlikte sizin için belirledi.

15.05.2017Seyahat
Lezzetiyle yollara düşüren Türkiye’nin en iyi 10 restoranı

Lezzetiyle yollara düşüren Türkiye’nin en iyi 10 restoranı

Türkiye’de öyle restoranlar var ki sırf mönüsündeki lezzetleri tadabilmek için kilometrelerce yol kat edilir. Midenizin sesine kulak verip bu sefer gastronomi turuna çıkın. Etin, balığın ve sebzenin en lezzetlisini tadacağınız restoranlar listemizde! İşte Türkiye'nin en iyi 10 restoranı...

7.04.2017Seyahat
Çocuklarla gidilebilecek Michelin yıldızlı restoranlar

Çocuklarla gidilebilecek Michelin yıldızlı restoranlar

"Çocuklarla 3 yıldızlı Michelin restorana gidilir mi?" demeyin, bal gibi gidilir. Yeter ki siz rahat olun... Çünkü, küçük eller ne yapması gerektiğini hissediyor, en masum halleriyle size şahane 'an’lar hediye ediyor. İşte çocukla gidebileceğiniz en güzel Michelin yıldızlı restoranlar.

19.01.2017Seyahat
Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb

Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb

Orta Avrupa'nın merkezinde yer alan Hırvatistan, coğrafi konumu itibariyle birçok kültürün izlerini taşır. Bu güzel ülkenin hem en büyük şehri hem de başkenti olan Zagreb'i ziyaret ederek, Hırvat kültürünü tanıyabilir, bu güzel doğayı keşfedebilirsiniz.

26.12.2016Seyahat
Türkiyede nerede, ne yenir sorusuna cevap veren en iyi 10 butik otel

'Türkiye'de nerede, ne yenir' sorusuna cevap veren en iyi 10 butik otel

Önemli merkezlere yakınlığı, odalarının konforu ve konsepti ne kadar iyi olursa olsun otel, lezzetli bir mutfağa sahip değilse sınıfı geçemez. Konaklarken mönüsündeki lezzetlerle sizi gastronomi yolculuğuna çıkaracak Türkiye'deki en iyi butik oteller listemizde! İşte mutfağıyla öne çıkan en iyi 10 butik otel...

11.11.2016Seyahat
Türkiyenin kalp haritası: Bu 5 ilde yaşıyorsanız dikkat

Türkiye'nin 'kalp' haritası: Bu 5 ilde yaşıyorsanız dikkat!

Kardiyolog Prof. Dr. Erhan Babalık, Türkiye'nin kalp-damar hastalığıyla haritasını çıkardı. Babalık, en sık kalp-damar hastalığı görülen 5 ili Denizli, Kırklareli, Yozgat, Samsun ve Artvin olarak sıraladı.

27.09.2016Gündem
Lezzetli güllacın en iyi 10 adresi

Lezzetli güllacın en iyi 10 adresi

Şeffaf, hafif ve serin. Yaz günlerine denk gelen ramazanda hiç olmadığı kadar rağbet gören güllacın en lezzetli adreslerini seçtik.

Mangalın en iyi 10 adresi

Mangalın en iyi 10 adresi

Baharın gelmesiyle milli sporumuz mangal da start aldı. Kabul, tesis az ama otoban kenarlarına da mahkûm değiliz. Ailece midenizin bayram edeceği bir gün geçirmeniz için bütün Türkiye’deki en güzel yerleri seçtik.

En iyi 10 bahar yemeği

En iyi 10 bahar yemeği

Doğa, ilkbaharın gelmesiyle canlandı. Çeşit çeşit taze otların, kuzunun ve oğlağın tam zamanı. Peki bu mevsimde kaçırmamamız gereken en muhteşem yemekler hangileri?

Türkiyenin en iyi 10 şarküterisi

Türkiye'nin en iyi 10 şarküterisi

Biz öyle bir kruvasan, iki meyveyle geçiştiremeyiz. Türk halkı için kahvaltının farklı bir yeri var: Çeşit çeşit peynir olacak; zeytinler, salamlar, pastırmalar, sucuklar sofrayı süsleyecek. Hatta öğle ve akşam bile... Peki, en lezizlerini nereden alacağız?

Yazar Sonuçları

Bizim aydınlar

SOSYAL medya sıkıldığımız bir “aydın” tipine ikinci baharını yaşatıyor.

26.05.2019

İşletmeci-şef uyumu: Frankie

Eskişehir kuşkonmaz, Antakya zahter, Karaburun sarı kulak botarga, Kastamonu siyez, Mersin deniz yosunu ve havyarı, Fethiye ıstakoz, Manisa kuzu göbeği mantarı, Karayaka kuzu, Artvin Gorcola peyniri, Erzincan deri tulum, Edirne eski kaşar, Trakya, Kapadokya, Ankara ve Ege’den şaraplar, sanat yapıtı gibi kadehler... Ve güncel sanatın önde gelen isimlerinden Ardan Özmenoğlu’nun küçük bir sanat objesi olarak hazırladığı menü kartı.

4.05.2019

Seyahat edebiyatı sempozyumu

Kurtuluş amacı “kültür değerlerimizi, tarihimizde bizi büyüten örf, âdet ve manevi değerlerimizi ve Türkçemizi araştırmak, araştırmaları desteklemek, korumak, yaşatmak ve tanıtmak” olan Elginkan Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Kurultayı’nın dördüncüsü 24-26 Nisan günlerinde İstanbul’da toplanacak. Bu yılın teması, ‘Geçmişten Günümüze Seyahat Edebiyatı’.

23.04.2019

Türk mutfağına nasıl sahip çıkılır?

Her alanda olduğu gibi yeme-içme sektöründe de markalar, şirketler farkındalık yaratmak için sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor, festivaller, etkinlikler düzenliyor.

23.03.2019

Dünyanın en mutlu ülkesi: Finlandiya

Kuzey kutbuna en yakın olduğum seyahatimdi Finlandiya... Bu seyahatimde daha önce uzaktan genel bir bilgiye sahip olduğum bu ülke hakkında birçok şey öğrendim. Finlandiya size sıra dışı deneyimler yaşatacak ilginçliklerle dolu bir ülke. Saunaya girmeden önce buz tutmuş gölde açılan delikte yüzmek, husky köpekleriyle ve ren geyikleriyle karla kaplı ormanda tura çıkmak, gökyüzünü yeşile boyayan kuzey ışıkları gibi bir mucizeye şahit olmak, gece yarısı güneşi altında gölde kano yapmak her yerde yaşayabileceğiniz deneyimler değil. Size tüm bunları 5,5 milyon nüfuslu dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Finlandiya sunuyor. BM Sürdürülebilir Kalkınma Ağı tarafından hazırlanan 2018 Dünya Mutluluk Raporuna göre Finlandiya dünyanın en mutlu ülkesi.

9.01.2019

İzmir ilk Gastronomi Festivali’nde “Göç Mutfağını” konuşacak

İZMİR nihayet uluslararası bir gastronomi festivaline kavuştu.

17.10.2018

İyi yemek ve yaşam kültürü

Karaca ailesinin ikinci kuşak üyelerinden, Karaca Grubu Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Karaca yeme-içme hobisinden yola çıkarak iki yıl kadar önce Balat’ta “Cooklife” adını verdiği bir konsept oluşturarak dergi çıkarmıştı.

3.08.2018

Beyaz boksör külodu ile sürgünde bile zamparalık yapan faşist

OKYANUS atıklarından yapılmış, turkuaz renkli spor ayakkabılarımı çıkarıp kuma bastım...

14.07.2018

Sosyal sorumluluk projeleri markalara değer katıyor

İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen EuroCucina, mutfak araç ve gereçleri konusunda dünyanın en ünlü fuarlarından biri. Tabii söz konusu mutfak ve yeme-içme kültürü olunca konu ister istemez dünyanın beslenme konusundaki sorunlarına da geliyor.

20.04.2018

Hem toprağımıza hem de yerli ve yerele sahip çıkalım...

Yeme-içme kültürü üzerine yazılar yazıyorsanız gündem zengin. Yeni açılan ya da kapanan mekanlardan hem sektörü, hem de biz nihai tüketicileri ilgilendiren haberlere yazacak çok şey var. Benim gibi birçok konuya yer vermeyi seçiyorsanız en zoru, hepsi birbirinden değerli olan haberlerin hangisini manşete çıkaracağınız ve seçeceğiniz başlıktır.

12.01.2018

2018 Ne Dermiş?

Her konuda olduğu gibi yemekte de malzeme, yemeğe yaklaşım, sunuşlar yıllar çerçevesinde farklılık gösteriyor. Trendler belki her gün gittiğimiz lokantalarda, ufak yerlerde kendini göstermiyor, oralardaki devinim farklı, ama dünya genelinde hem tüketicileri, hem üreticileri, hem de yemeği pişirenleri etkiliyor.

3.01.2018

Kongrelerin en lezzetlisi

2017 yılı gastronomi etkinlikleriyle hiç olmadığı kadar dolu dolu geçti.

24.11.2017

Adana’da lezzete doyduk!

Adana’ya ilk kez 10 yıl önce gitmiştim. O zamanlar yemekle bu kadar içli dışlı biri olmadığımdan ve çok da fazla şehirde kalmadığımızdan baraj gölü manzaralı mekanlardan birine gitmiş ve Adana kebap yemiştik. Aradan geçen 10 yılda Adana, gidip gören ve lezzetlerini deneyenlerin hikayelerini dinleyerek iç çektiğim ve hep bir plan yapıp sonunda bir nedenden ötürü iptal ettiğim içimde ukte kalan bir şehir oldu benim için.

24.10.2017

Bodrum’da lezzet çıtası yükseliyor

Bodrum Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli tatil bölgelerinden biri.

16.06.2017

Yerel sevgi ve ilgi...

 Her ne kadar günümüzde dünya global köy olarak tanımlansa da bağımsız araştırmalar yürüten Trendwatching internet sitesine göre 2017’nin ve geleceğin eğilimleri arasında Local Love/Yerel Sevgi ilk sıralarda yer alıyor.

19.05.2017

Sorunların ötesinde Kıbrıs

Kıbrıs, Akdeniz’in kuşkusuz en güzel adalarından biri ama neredeyse son 60 yıldır hep sorunlarıyla dünya gündeminde yer aldı. Benim kuşağım için milat Kıbrıs Barış Harekatı’ydı. Kalbimiz çarparak haberleri dinlerdik karartma gecelerinde.

10.02.2017
Uzak doğunun kalbi: Güney Kore

Uzak doğunun kalbi: Güney Kore

Güney Kore'nin başkenti Seul'da yaklaşık 12 milyon insan yaşamakta. Onlardan biri de benim. 42 ülke gezdikten sonra Güney Kore’ye yerleştim. Peki o kadar ülke varken neden Kore? Kore'de ne yenir, ne içilir, ne yapılır? İşte Güney Kore gezi rehberi...

23.01.2017

Siz hangi tarafın Laila’sısınız kardeş?

Bugünkü Boğaz eğlencesinin öncü mekânı Laila sürpriz bir kararla Anadolu Yakası’nda. “Karşıda kulüp tutmaz” diyenlere inat, açılışı dün yapan kulüpte yer bulunamıyor.

11.11.2016

Bozcaada’nın şimdi tam zamanı...

Eylülde dünyanın en güzel ülkelerinden biri Türkiye. Üstelik bu coğrafyada, şehrin karmaşasından uzaklaşmak için hem kafa dinleyecek hem de tarih, doğa ve gastronominin oluşturduğu mutluluk üçgeninde keyifli bir hafta sonu geçirecek birçok kaçamak noktası var. Bozcaada da bu noktalardan biri. Hem ada kültürünü hem de doğal güzelliklerini büyük bir huzur içinde sunuyor ziyaretçilerine...

17.09.2016

Bodrum ve Alaçatı’da henüz yaz bitmedi

Bu yıl yaz başından itibaren farklı tatil bölgelerini dolaşma fırsatım oldu.

2.09.2016

Kaç yazımız daha kaldı Bozcaada’da

HER yazımızı bir bir alıyorlar elimizden. Oysa ki, biz bu dünyaya en çok, “yaz görmeye” geldik. Bisikletle giderken ellerimizi lavanta tarlalarının arasından geçirmeye, güneşi kirpiklerimizin arasından süzdürmeye, rüzgarla bir olup püfür püfür esmeye, aşık olmaya, aşk acısı çekmeye, eşe dosta bakmaya, uzun sofralar kurmaya, ada vapuruna binmeye, eti kemik geçiyor demeye, kurabiye pişirmeye, ıssız koylarda yüzmeye, yanık tene yoğurt sürmeye geldik!

30.07.2016

At koşuları sadece bir yarış değildir

Geçen hafta sonu Paris’in en önemli hipodromları arasında olan Saint Cloud’da Türkiye Jokey Kulübü Kupası koşusunu izleme şansı buldum.

3.06.2016