Yönetmen Emin Alper, Dostoyevski’nin ‘Öteki’ adlı eserini tiyatro sahnesine uyarladı ve yönetti. Başarılı yönetmenle bir araya geldik ve oyundan yola çıkarak hayatı konuştuk: “Oyunda anlatılan, küçük insan üzerinde mağduriyet yaratan bütün o kayırmacılık, liyakat eksikliği hayatımızın çok önemli bir gerçeği. Ama son zamanlarda beni en az onun kadar rahatsız eden bir şey var, o da kendimizi kurban ve mağdur gibi görmemiz.”
#Emin AlperAynı dans yarışmasına katılıp ünlenmiş, ilk zamanlar gizlice aşk yaşadıktan sonra da ilişkilerini ilan etmişlerdi. İlerleyen yıllarla büyüyen aşklarını bir adım ileri taşıyıp geçen yıl nikah masasına oturan çiftin hayatı bir kazayla adeta kâbusa döndü.
#Derek HoughMübadele dönemini ele alan “Yakamoz” isimli filmin çekimleri bitti, post-prodüksiyonu devam ediyor. Müzikleriyle de büyük ilgi uyandırmaya hazırlanan filmde; Niran Ünsal sürprizi var. Usta sanatçı, “Bir Fırtına Tuttu Bizi” isimli meşhur türküyü ilk defa Yunanca söyledi.
#Niran ÜnsalSevgili lezzet sever dostlarım... Hiç şüphesiz domatesler, tezgahlara çıkmaya başladığı ilk andan itibaren kıpkırmızı görüntüsüyle iştah kabartır. Peki ya yemyeşili? Her yaz sonu olduğu gibi bu sonbahar da kısa bir süreliğine kendini gösteren yeşil domatesler, hasat edilmeye başlandı. Yeşil domatesler mutfaklarımızda her ne kadar genellikle turşu hazırlıkları için kullanılsa da ben bu kez size yemek önerisiyle geldim. Yeşil domatesin yemeğini bilenler kadar ilk defa duyanların olacağını biliyorum. Fakat mayhoş tada sahip yemeklerden keyif alanlardansanız bu tarifin vazgeçilmezleriniz arasına yerleşeceğine inanıyorum.
#Yeşil Domates YemeğiGizem ve minik seyyah Lorin’in bu ay rotası Kuzey Ege’nin gözdesi Ayvalık ve ardından bir klasik olan Erdek... Ayvalık’ta çocuklarla birlikte yapacak çok şey yokmuş gibi görünse de sığ ve bu mevsimde sıcak olan denizi, rengârenk ara sokakları huzur dolu bir tatil vaat ediyor. Erdek ise İstanbul’a yakınlığı, Marmara’nın en güzel denizi, koruduğu 90’lar ruhu ve bütçe dostu olmasıyla cazibe noktası...
#Çocukla SeyahatTürkiye eylül ve ekim aylarında yaşaması ve gezmesi kolaylaşan bir yer çünkü iklimin normalleşmesi yanında kitle turizmi de oldukça hafifliyor. Gezeceğimiz yerler en başında tabii ki Ege ve Akdeniz’dir. Antalya’nın batısı ve Muğla civarı sayısız harabelerle ve romantik görünümlerle kaplı.
#ÜniversiteMakarna, fazla vakti olmayanlar için en pratik yemeklerdendir. Ancak ev yapımı katkısız makarna yapmak başlangıçta biraz zaman alabilir. Yine de yaz sonu makarna hamuru hazırlayıp kış boyunca tüketebileceğiniz ihtimalini düşünürsek, bu kadar uğraşa değer gibi görünüyor. Peki, makarna hamuru nasıl yapılır, nasıl saklanır? Evde kolay makarna hamuru yapımı için püf noktaları…
#Makarna HamuruBodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Göcek… Tatili çağrıştıran, yaz aylarının en popüler ilçelerini bünyesinde barındıran Muğla’nın beş dönemdir seçilmiş belediye başkanı Osman Gürün ile buluştuk. Hem eski albümlerini karıştırdık hem de ‘duayen başkan’dan siyasette uzun soluklu olmanın sırlarını dinledik. 25 sene ortopedi hekimliğinden sonra 24 yıldır siyasette olan Gürün: “Parti ayrımı gözetmeden tüm ilçelerimize eşit ve adil hizmet götürüyoruz. Bütün başkanlarla iletişimimiz var. Ak saçlı da olduğumuzdan ‘ağabey’ pozisyonundayız” diyor.
#MuğlaBir şehrin kültür belleğinin en güzel yansıması sofralardır. Yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay’ın mutfağı farklı kültürlerin sentezi, bu yüzden de ‘Medeniyetler Sofrası’ diye biliniyor. Depremlerden sonra sadece Hataylıların değil, artık hepimizin bir yanı yaralı ama diliyoruz ki o güzel sofralar tekrar kurulsun.
#HatayAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, deprem bölgesinde dış ortamda kalan insanların, leptospira cinsi bakteriyle enfekte olmuş hayvanın idrarıyla kirlenmiş su veya toprağa temas edilmesiyle bulaşan, 'bataklık ateşi' olarak bilinen weil hastalığına maruz kalabileceğini belirterek, "Vahşi hayvanlarda, fare gibi kemirici hayvanlarda weil hastalığı görülebilir. Hastalık karaciğer, böbrek yetmezliğine neden olabilir" dedi.
#Deprem BölgesiŞef Fatih Tutak’ın Bomonti’deki lokantası TURK, yemek deneyimini daha katmanlı hale getirmeyi başaran bir menüye sahip. Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o... Tattıklarım arasındaki kabuğu yenir midye dolması, mangalda içi sulu kalarak pişip üzerinde balığın ciğeriyle servis edilen levrek ve çılbır yorumu da bunun birer ispatı…
#Michelin Yıldızı