MENÜ

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma ile ilgili tüm haberleri, son dakika Yaprak Sarma haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Yaprak Sarma haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 478 Yaprak Sarma haberi bulunmuştur.

Yaprak Sarma Haberleri

Kapadokya’nın kalbine giden en güzel 10 adım

Kapadokya’nın kalbine giden en güzel 10 adım

Türkiye’nin en turistik bölgelerinden biri olan Kapadokya 1985 yılında UNESCO tarafından, hem dinler tarihi açısından taşıdığı önemle ve oluşumu 25 milyon yıl öncesine uzanan jeolojik yapısıyla Kültürel Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmişti. 1986’da da Ulusal Park ilan edilerek koruma altına alındı. Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Güllüdere… “Bu bölgede nereye gitmeli, ne yemeli, ne yapmalı” diye alanında uzman isimlere sorduk. ‘Güzel Atlar Ülkesi’ Kapadokya’yı daha iyi anlamanız ve tadını çıkarmanız için mutlaka yapılması gereken 10 aktiviteyi listeledik…

3.11.2019Seyahat
Sonbaharın başkenti  Kastamonu

Sonbaharın başkenti Kastamonu

Anadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...

30.09.2019Seyahat
Etli yaprak sarma nasıl yapılır Bayrama özel sarma tarifi

Etli yaprak sarma nasıl yapılır? Bayrama özel sarma tarifi

Etli veya etsiz olarak hazırlanan geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan sarma, bayramın gelmesiyle beraber sofralarımızdaki yerini almaya başladı. Ağır misafirleriniz için Kurban Bayramı'na özel yapacağınız etli sarma püf noktalarına dikkat ederseniz lezzeti ile damağınızda enfes tat bırakacak. Peki, etli yaprak sarma nasıl yapılır? İşte, bayram misafirleriniz için yaprak sarma tarifi.

Hacı adaylarına Diyanet mutfağı: Her gün 45 bin kişilik yemek

Hacı adaylarına Diyanet mutfağı: Her gün 45 bin kişilik yemek

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac görevlerini yerine getirmek üzere Mekke’de bulunan hacı adaylarına, Türk damak tadına özel yemekler hazırlatıyor.

6.08.2019Gündem
Sayı 231e yükseldi... Komalık olanlar var

Sayı 231'e yükseldi... Komalık olanlar var!

RİZE'nin Ardeşen ilçesi Armağan köyünde dün akşam yedikleri nişan yemeğinden sonra rahatsızlananların sayısı 231'e yükseldi. Davetliler, yedikleri tavuktan zehirlendiklerini söyledi.

15.07.2019Gündem
Düğün kâbusa döndü... 115 kişi hastanelik oldu

Düğün kâbusa döndü... 115 kişi hastanelik oldu

RİZE’nin Ardeşen ilçesi Armağan Köyü’nde düğün yemeğinden zehirlenen 115 kişi hastanede tedaviye alındı.

14.07.2019Gündem
Salamura yaprak nasıl yapılır Salamura yaprak tarifi ve püf noktaları

Salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaprak tarifi ve püf noktaları

Haziran ayı demek asma yaprağı zamanı demek. Çıtır çıtır taze yapraklarla yapacağınız etli ya da zeytinyağlı sarmaların lezzetine doyamazsınız. Peki bu lezzeti kış ayları için de saklamaya ne dersiniz? Bunun en kolay yolu yaprakları salamura yaparak saklamak. Peki salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaparken nelere dikkat edilmelidir? Salamura yaptığınız yaprakların bozulmasını önlemek için gerekli saklama koşulları nasıl olmalıdır? Aklınızdaki tüm soruların cevapları içeriğimizde…

Bugün iftara ne pişirsem 27 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 27 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Gece çok yemekle uzun süre tok kalınmaz

Gece çok yemekle uzun süre tok kalınmaz

Hem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”

7.05.2019Magazin
Yargı her türlü  oluşuma karşı bağımsız olmalı

'Yargı her türlü oluşuma karşı bağımsız olmalı'

Anayasa Mahkemesi dün 57’nci kuruluş yıldönümünü törenle kutlarken toplantıya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. AYM Başkanı Arslan “Hâkim hiçbir şart altında aklını ve vicdanını başkasına emanet edemez” diyerek yargı bağımsızlığına vurgu yaptı. Arslan, ‘2017 anayasa değişikliğiyle benimsenen yeni sistemin en önemli kurumunun Cumhurbaşkanlığı kararnameleri olduğunu’ söyledi.

26.04.2019Gündem
Japonya, Türk meyve sebze mamullerini tercih etti

Japonya, Türk meyve sebze mamullerini tercih etti

Ege Bölgesi’nden Japonya’ya meyve sebze mamulleri ihracatında yüzde 120’lik rekor artış yaşandı.

13.03.2019Ekonomi
Sarma içi nasıl yapılır Sarma içi tarifi

Sarma içi nasıl yapılır? Sarma içi tarifi

Sarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...

Kadim kent Diyarbakırın kayıp lezzetlerinin peşinde

Kadim kent Diyarbakır'ın kayıp lezzetlerinin peşinde

Diyarbakır'ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri, olgunlaşma enstitüsünün yaptığı çalışmayla gelecek kuşaklara aktarılacak.

Biber dolması nasıl yapılır Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Biber dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Pirinç yemeklerinin en sevilenlerinden biridir zeytinyağlı biber dolması. Biber dolması için önce biberler ayıklanır. İç malzemesi karıştırılıp biberlerin içi doldurulur. Daha sonra üstünü domates vb. yiyeceklerle süslemek mümkündür ve kısık ateşte ocağa konulup pişirilir. İşte, zeytinyağlı biber dolması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları

Şöhretten şikayetim yok

Şöhretten şikayetim yok

Kanal D’nin sevilen dizisi “Muhteşem İkili”de rol alan Özge Gürel, İstanbul Life Dergisi’nin yeni sayısı için objektif karşısına geçti. Kendisiyle ilgili merak edilenleri anlatan oyuncu, şöhretten bir şikayeti olmadığının altını çizdi.

14.01.2019Magazin
Ben bir işkoliğim

Ben bir işkoliğim

Restoranlar, televizyon programları, sosyal sorumluluk projeleri ve araya sıkıştırılan bisiklet yarışları... Ünlü şef Arda Türkmen, durmak bilmiyor aksine giderek hızlanıyor. Listeye son olarak Kanal D’de yayınlanan “Arda ile Omuz Omuza”yı ekleyen Türkmen, durumdan hiç de şikayetçi görünmüyor. Çünkü kendi tabiriyle o bir işkolik!

30.12.2018Televizyon
Türk mezesi dünya sofralarını süslüyor

Türk mezesi dünya sofralarını süslüyor

İzmir'de faaliyet gösteren bir firma yaprak sarma, humus ve çiğ köfte gibi Türk mezelerini Türklerin yoğun yaşadığı 14 ülkeye ihraç ediyor.

16.12.2018Ekonomi
Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu 11 Aralık puan durumu

Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu? 11 Aralık puan durumu

Kanal D’nin sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta haftanın ikinci bölümünü geride bıraktı. Yayınlanan son bölümde Cansu’nun diğer yarışmacıların masalarını denetlemesi kriz yarattı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, çeyrek altını hangi gelin aldı? İşte, Gelinim Mutfakta son bölümde yaşananların kısa bir özeti!

11.12.2018Televizyon

Zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden yaprak sarma, zahmeti olmasına rağmen keyifle yapılan yiyeceklerden biri. Bulgur ya da pirinç başta olmak üzere çeşitli iç malzemelerin, dut yaprağı, kiraz yaprağı veya asma yaprağıyla sarılmasıyla yapılan yaprak sarmayı basit püf noktalara dikkat ederek hazırlamak mümkün. İşte, adım adım zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

Edirnelilerden çok onlar ilgi gösteriyor

Edirneliler'den çok onlar ilgi gösteriyor

Türkiye’nin bir çok ilinin lezzetlerinin satıldığı stantlarda, Edirneliler'den çok Bulgar ve Yunan turistler alışveriş yapıyor.

5.12.2018Ekonomi
Artık yürüyemiyor, konuşamıyor

Artık yürüyemiyor, konuşamıyor

Ayrılmak isteyen kız ‘Sevgini göster o zaman!’ dedi, çocuk 4. kattan atladı!

Arafat için geri sayım

Arafat için geri sayım

HAC vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden hacı adayları Mekke’ye ulaştı. Cebel-i Rahme Dağı’nın bulunduğu Arafat bölgesine gidecek olan hacı adayları Kurban Bayramı’ndan bir gün önce, vakfe duası yapıp hacı olacak.

18.08.2018Gündem
Krallığın ihtişamı:Nemrut Dağı Milli Parkı...

Krallığın ihtişamı:Nemrut Dağı Milli Parkı...

Başka hiçbir yerinde görülemeyecek, 8-10 metre yükseklikte heykelleri, 2000 metre yükseklikte yapılan bir piramidi, hala keşfedilmemiş Kral I. Antiochos’un mezarı, Dünyanın en eski ve dev boyutlu horoskopunu ya da yıldız falı sistemini, yarım kilometre uzunluğunda eski kitabeleri, eski Grek ve Pers sanatı stili karışımı yapıtlarını bünyesinde barındırması sebebiyle Dünyanın 8. Harikası… Ülkemiz bu eşsiz coğrafyadaki bütün güzelliklerin anavatanı… Hiç merak etmiyor musunuz bu topraklarda yaşayan krallıkları… Kim gezip görmek istemez ki bu diyarları… Öyleyse buyurun size Nemrut Dağı Milli Parkı…

4.07.2018Seyahat
Suntat’ın dört ürününe uluslararası ödül

Suntat’ın dört ürününe uluslararası ödül

Uluslararası Üstün Lezzet ve Kalite Enstitüsü (ITQI), Suntat’ın ‘Alice Siyah Yaprak Çay’, ‘Siyah, Sele Zeytin’, ‘Yaprak Sarma’ ve ‘Jumbo Fasulye’ ürünlerini ödüle layık ördü.

18.06.2018Avrupa
Ege’nin Çatısı; Honaz Dağı Milli Parkı

Ege’nin Çatısı; Honaz Dağı Milli Parkı

Ege’nin birbirinden güzel el değmemiş doğasıyla büyüleyen Honaz Dağı Milli Parkı ve Akdağ Tabiat Parklarında nereye gidilir, ne yenir, nerede kalınır, neler yapılır sizler için sıraladık. İşte size Ege’nin Milli Parkları gezi rehberi…

10.04.2018Seyahat
Okul yararına lokma sattılar

Okul yararına lokma sattılar

Kırklareli’nin Babaeski ilçesi Atatürk Ortaokulu okul aile birliği, yağmurlu havaya rağmen sınıf temsilcisi öğrenci velileriyle birlikte iki ayrı yerde stant açarak okul yararına lokma satışı yaptı.

22.02.2018Eğitim
Türkiye’de en çok çorba, makarna ve pilav pişiyor

Türkiye’de en çok çorba, makarna ve pilav pişiyor

Türkiye’nin yeme içme değerleri ve alışkanlıkları araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye’de genelinde evlerde en çok çorba, makarna, pilav pişiyor ancak en çok sevilen yemek sırasıyla et, dolma ve kuru fasulye olarak karışımıza çıkıyor.

8.01.2018Ekonomi
Yeni slogan, yaşasın vegan

Yeni slogan, yaşasın vegan!

Hiçbir hayvansal ürünü yemiyor, kullanmıyor, sürmüyorlar. Kimi küçük yaşlarından itibaren bir aydınlanma yaşayarak, kimi yakınlarının etkisinde kalarak; bazıları sağlığını, bazıları da dünyanın geleceğini düşünerek karar alıyor. Sebepleri farklı olmakla birlikte her geçen gün daha çok kişi bu beslenme tarzına yöneliyor. Trend mi, yaşam tarzı mı, inanç şekli mi? ‘1 Kasım Dünya Vegan Günü’ arifesinde anlamaya çalıştık.

28.10.2017Hürriyet Pazar

Yazar Sonuçları

Gece çok yemekle uzun süre tok kalınmaz

Hem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”

7.05.2019

Ev sıcaklığında iftar mekânları

En sıcağı tabii ki kendi eviniz, yuvanız.

2.05.2019

Türkiye’nin ilk sakin şehri: Sığacık

Seferihisar’ın şirin mahallesi 500 yıllık Kaleiçi evleri ve huzur veren sokaklarıyla tam bir cennet… Huzurlu bir hafta sonu için Sığacık sizi bekliyor. İşte size Sığacık gezi rehberi…

24.01.2019

Vizeyle gidilen balıkçı NİSİOTİKO

Kimse balıkçıya gitmek için vize almaz. Ama vizesi olanların İstanbul’dan ve Trakya’nın diğer şehirlerinden kalkıp Dedeağaç’taki bu restorana geldiği doğru.

19.10.2018

Sevgisini kanıtlamak için BALKONDAN ATLADI

Ayrılmak isteyen kız ‘Sevgini göster o zaman!’ dedi, çocuk 4. kattan atladı!

18.10.2018

Çayın en güzeli

“Çayın rengi ne kadar güzel, sabah sabah, açık havada!” diyor Orhan Veli.

18.10.2018

Burası cennet mutfağı mı?

Vitrinli dolapta dizili yiyecekleri “Ne yesem?” diye süzerken, içinizden söyleniyorsunuz:

7.08.2018

Mutfağın Oscar’ları yolunda azimli bir şef

Aşçılıktan şefliğe uzanan yolu açan, yemek sanatının büyük ustası Paul Bocuse’ün başlattığı Bocuse d’Or Yarışması 30 yılı geride bıraktı. Ülkelerinin birincisi 20 şefin tekniklerini ve yaratıcılıklarını sergileyeceği yarışmanın Avrupa finalleri bu yıl 11-12 Haziran’da İtalya’nın Torino kentinde yapılıyor.

1.06.2018

ARABESK sunum

Tahtaya vurun, nazar değmesin. Steakhouse işi ve sunumunda kimse elimize şu dökemez. Sunum şahane, gerisi bahane!

28.04.2018

Beni benden alan mutfak ve bağımlısı olduğum yemekleri

Kayseri denince herkesin aklına önce pastırma ardından da mantı üşüşür. İkisi de vazgeçemeyeceğim sevgilidir. Onların damağımla cilveleşmesi çok keyif verir bana. Yaşamımı lezzetlendirir. Ama Kayseri mutfağını, bu iki yiyecekle sınırlamak büyük bir haksızlık! Öylesine lezzetli yemekler var ki, insanın aklı başından uçup gidiyor. Geçen hafta Kayseri’ye gidip bu zengin mutfakla hasret giderdim.

2.04.2018

Evimizin Sağlık Elçileri Çanakkale’de

ÇABA Derneği memleketin en duyarlı, en maharetli, en iş bitirici kadınlarından oluşan bir dernek.

27.03.2018

Güne iyi başlamanın üç güzel adresi

Türk kahvaltısı, bölgesel farklarla da zenginleşiyor ve dünyanın kaybedilmemesi gereken önemli kültürel hazinelerinden biri haline geliyor. Buyurun size birkaç güzel örnek... 

17.03.2018

Üçüncü kuşak kadınlar işbaşında

Geçen hafta sonu, iki yıl önce aramızdan ayrılan Gloria otellerinin kurucusu Nuri Özaltın anısına düzenlenen Nuri Özaltın Memorial Golf Trophy için Antalya Belek’teydim.

16.02.2018

Çatıdaki Alaçatı Limon Köyiçi

Adının sonunda ‘köyiçi’ yazdığına bakmayın. Nişantaşı’nın göbeğinde, City’s AVM’nin tam karşısında. O ‘köyiçi’ lafı Çeşme’den geliyor: Geçen yaz Alaçatı’da sezonun en iyi çıkışını yapan Limon, Exclusive Hotel’in terasına kışlık açtı.

5.01.2018

Güzel kentte güzel insanlar: Göynük

İpek Yolu’nun Kuzeybatı Anadolu’daki güzergahında önemli yol duraklarından birisi olan Göynük bu defaki durağımız. Kervanların konakladığı, hem ticaret hem de askerî yol güzergahı olmasından dolayı bu bölge, tarih boyunca daima hareketliliğe sahip olmuş. Günümüzde de taşıdığı değerler ve kültürel çeşitliliği itibariyle her biri birer turistik cazibe merkezi hâline gelen bu ilçeler görülmeyi hak ediyor ve ziyaretçilerini bekliyor…

20.12.2017