Elinin lezzetiyle nam salmış bir iş insanıyken arkadaşlarının “Bir restoran aç. Kulüp gibi, yiyelim-içelim” demesiyle 2019’da Caddebostan’daki Nazende’yi açtı. Kısa sürede İstanbul’un en revaçta mekânlarından biri haline getirdi. Yazarımız Vedat Milor’un “Nazar değmesinden korkuyorum” dediği Nazende’yi, şefi Uluç Sakarya’dan dinledik.
#İpek İZCİKoyun tereyağı ve Konya obruk peyniriyle yapılan Konya yağ somununu düşününce bile ağzım sulanıyor. Balık ekmekteki levrek çok iyi pişirilmiş, altına tarama sürülmüş, sadece dereotu ve kırmızı soğanla lezzetlendirilmiş; küçük ama doğasına aykırı olmayan dokunuşlarla gastronomik açıdan zirveye çıkmış. Tatlılar da çok iyi. Özellikle içi çikolata musla doldurulmuş Kale biberi bir başyapıt. Şef Murat Deniz Temel işini seviyor ve kendini geliştirmeye çalışıyor. Umarım bu yolda devam eder.
#Murat Deniz TemelKonya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın yüzyılları aşan sevgi ve kardeşlik anlayışıyla her sene milyonlarca misafiri ağırlayan Konya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle her mevsim bir başka güzel olduğunu söyledi.
#Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim AltayAnadolu tarihinde her dönem önemli bir merkez olmuş Bursa. Fetihler, göçler, savaşlar ve zaferlere tanıklık etmiş. Yeşil günleri geçmişte kalsa da her adımda tarihten bir iz çıkıyor bu şehirde karşımıza. Gelin size benim bildiğim Bursa’yı anlatayım. Sağlıklı ve yeniden gönlümüzce gezeceğimiz günler geldiğinde, yolunuz düşerse listenize almanız için hem lezzet durakları hem de görmeden dönmemenizi önereceğim yerleriyle ufak bir Bursa turuna hazır mısınız?
#YazarKonya'da, her geçen gün inanç turizmi nedeniyle yerli ve yabancı turist sayısı yükselirken, yöresel lezzetlere de ilgi artıyor. Bunun üzerine 129 yıldır yöresel furun kebabı yapan ve bu geleneği 5'inci kuşak olan sürdürmeye devam eden Gazyağcı Furun Kebabı ustası Hüseyin Çınalı, Anadolu'nun dört bir köşesinde yaptığı ar-ge çalışmasıyla organik kahvaltılıklar sunarak Konya'yı gastronominin merkezi haline getirmeye çalışıyor.
#KonyaMevlana’nın şehri, Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış, bilgelerin uğrak yeri, zengin tarihi ve muhteşem tatlarıyla sadece karınları değil gönülleri de doyuran aşkın âşık olduğu Konya’ya yolum düştü bu kez... Konya’da Şeb-i Arus etkinlikleri başladı. Mevlana'nın 746. Şeb-i Arus etkinlikleri 7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Hz Mevlana’yı dünyanın her yerinden sevenleri diğer bir değişle ilahi aşkın ateşine düşenler Konya’ya yine akın ediyor. Şeb-i Arus kutlamaları için en az 60 bin kişi bekleniyor.
#KonyaYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiEski yemeklere, adetlere merakı olan şef Ömür Akkor, Türkiye’nin kaybolan yemekleri ve yemek kültürüyle ilgili veriler toplamak için yollara düştü. 80 ili tek tek gezdi, 300 bin kilometre kat etti. Akkor, 15 yılda aldığı bu seyahat notlarını ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabında okuyucuyla paylaşıyor. 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz lezzet duraklarını da tespit etti.
#Ömür Akkor- Konya'da girişimci Ali Kıssal, mobil fırına dönüştürdüğü eski bir otobüsle etli ekmekten vazgeçemeyen hemşehrilerine semt pazarlarında hizmet veriyor- Otobüse monte edilen taş fırında odun ateşinde pişirilen etli ekmek, pazar esnafı ve vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor