Geleneksel tatlılarımızdan leblebi helvası Yunanistan’da gündem oldu. Peki, yurtdışında ilgi görecek daha nice lezzetimiz olduğunun farkında mıyız? Tahini fasulyeyle birleştirip nefis bir salata yapmak bizden başka kimin aklına gelmiş? Zeytinyağlılarımız başlı başına özel bir kategori... Rafine şekeri herkesin hayatından çıkarmak istediği bir dünyada bizim ‘incir uyutması’nın yapacağı primi düşünsenize!
#Leblebi Helvasıİngiltere’nin önde gelen restoranları ve gıda şirketleri İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a mektup yazarak, sektöre daha fazla destek verilmemesi durumunda toplu işten çıkarmalara başlamak zorunda kalacaklarını bildirdi.
#İngiltere Başbakanı Boris JohnsonTÜRKİYE gastronomisinin geleceği 1. Global Gastroekonomi Zirvesi’nde konuşuldu. Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) öncülüğünde düzenlenen zirvede pideden pastırmaya siyez bulgurundan Türk peynir çeşitlerine kadar birçok konu masaya yatırılırken Peru’dan Güney Kore’ye yaratılan başarı örnekleri yabancı konuklar tarafından paylaşıldı. 1500’ün üzerinde katılımcının olduğu zirvede gastronominin Türkiye’nin tanıtımı, ihracatı ve cari açığı için “ilaç” olabileceği vurgulandı.
#TURYİDİzmir, Münih, İstanbul... Son bir haftayı üç farklı kentte, farklı konularda öneriler sunan, bir biçimde yeme-içme dünyasını ilgilendiren toplantılarda geçirdim. 3. Uluslararası İzmir Gastronomi Turizmi Kongresi, Metro AG’nin HoReCa sektörüne yönelik “Digital Club” projesi ve 18. Uluslararası Marka Konferansı. Her biri son derece düşündürücü ve ufuk açıcıydı...
#Zeynep Tandoğan