Bugün neler oldu?

Vize muafiyeti

Güncelleme Tarihi:

Vize muafiyeti haberleri sayfasında Vize muafiyeti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1124 Vize muafiyeti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türk vatandaşları, 63 ülkeye herhangi bir vize uygulamasına tabi olmadan, 30 ülkeye kapıda vize alarak ve 8 ülkeye (Avustralya, Meksika, Myanmar, Fildişi Sahilleri, Ruanda, São Tomé ve Príncipe, Zimbabve ve Kenya) internetten vize alarak girilebilmektedir. Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 101 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 146 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir. Bu sebeple Hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahipleri toplamda 156 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Diplomatik Pasaporta ise 164 ülke vize uygulamamakta, 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Böylelikle Diplomatik Pasaport sahipleri toplamda 173 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Kuzey Kıbrıs ve Gürcistan'a ise nüfus cüzdanı ile giriş mümkündür.

Vize muafiyeti haberleri

DAHA FAZLA #VİZE MUAFİYETİ HABERLERİ

Vize muafiyeti’a ait tüm site haberleri