Bugün neler oldu?

verdi

Güncelleme Tarihi:

verdi haberleri sayfasında verdi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 562207 verdi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

verdi haberleri

Aynı mahalle bir ayda ikinci şehidini verdi

Aynı mahalle bir ayda ikinci şehidini verdi

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan piyade er 21 yaşındaki Gökhan Ayder’in Sakarya’nın Kaynarca İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.Şehit piyade er Gökhan Ayder’in acı haberi, Sakarya’nın Kaynarca İlçesi Cebek Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde oğullarının şehit olduğu haberini Ayder ailesine verdi. Acı haberi alan 3 çocuk babası Nazmi Ayder ile eşi gözyaşlarına boğuldu. Ayder ailesinin evine ve mahallesine Türk bayrakları asıldı. Bekar olan Gökhan Ayder’in şehit olduğu haberini alan komşuları ve yakınları taziye için eve akın etti.Askerliğininsona ermesine 90 gün kala şehit olan Gökhan Ayder’in sosyal medyadakipaylaşımları ise yürekleri burktu. Kurban Bayramı’nda annesine hitaben, kalp içerisine ’Bu bayram gelemedim anam’ diye paylaşım yaptığı görüldü. Şehit Gökhan Ayder’in, 24 Ağustos tarihinde ise silaharkadaşlarıyla çektikleri videoda ’Bizim yerimize öpün babanızınannenizin elini, bize nasip olmadı bu bayram ne yapalım memleketsağolsun’ diye paylaşımda bulunduğu görüldü.  Aynı mahalleden uzman çavuş Mansur Cansız da yaklaşık bir ay önce Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.Şehit Gökhan Ayder’in babaevi yakınları ve mahalleliyle dolup taştı. Nazmi Ayder evinin önündetaziyeleri kabul etti. Şehidin annesi Nursel Ayder ise evde yakınlarıtarafından teskin edildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi taziye çadırı kurarken, Kaynarca Belediyesi ise vatandaşlara su dağıttı.

#Sakarya
Şehit polis organlarıyla da hayat verdi

Şehit polis organlarıyla da hayat verdi

Adana’da 52 yaşındaki Şerafettin Bedel, 2 Eylül’de şehit düşen 24 yaşındaki polis Gökhan Özdemir’in bağışlanan karaciğeriyle hayata yeniden ’merhaba’ dedi.Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde 21 Ağustos günü, PKK’lıteröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı aracın geçişisırasında infilak ettirmesi sonucu ağır yaralanan özel harekatçı polis memuru Gökhan Özdemir, Adana’ya getirilerek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere karşın 2 Eylül’de şehit oldu. Şehit polisin babası Said ve annesi Elmas Özdemir, oğullarının kalbi hariç diğer organlarını bağışlama kararı aldı. Acılı baba, "Eşim ile birlikte organ bağışı yapmak için karar aldık. Evladım, canını vataniçin verdi. Organları da vatan için hizmet edebilecek başka insanlardayaşayacak. Bundan daha büyük bir hayır olmaz. Herkes çekinmedenorganlarını bağışlasın" dedi.Şehidincenazesi memleketi Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’nde toprağa verilirken,karaciğeri ve bir böbreği Adana’da nakil bekleyen hastalara, diğerböbreği de Gaziantep’te başka bir kişiye nakledildi. Şehit polisin karaciğeri 2 yıldır organ bekleyen işçi emeklisi Şerafettin Bedel’e,Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde görevliYrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Doç. Dr. Tolga Akçam tarafından başarılıbir operasyonla nakledildi. Şehide rahmet ve acılı ailesine başsağlığıdileyen 3 çocuk babası Şerafettin Bedel, "Şehidimiz ve ailesinden Allahrazı olsun, rahmet eylesin. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bana uygunorgan bulunduğunda açıkçası sevindim. Başka bir şey hissetmedim" diyekonuştu.

#Şehit
DAHA FAZLA #VERDİ HABERLERİ

verdi’a ait tüm site haberleri