MENÜ

Üzüm Pekmezi

Üzüm Pekmezi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Üzüm Pekmezi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 255 Üzüm Pekmezi haberi bulunmuştur.

Üzüm Pekmezi Haberleri

Evde simit tarifi Evde gevrek sokak simidi nasıl yapılır

Evde simit tarifi! Evde gevrek sokak simidi nasıl yapılır?

Beraberindeki ürünlerle sevilerek tüketilen sokak simidi, evde de kolayca yapılabiliyor. Çok az malzeme ve biraz emek ile evde kolayca yapabileceğiniz gevrek sokak simidi, istediğiniz lezzete kavuşmanıza imkan tanıyor. Peki, evde simit tarifi için gerekli olan malzemeler neler olacak? İşte, evde gevrek sokak simidi hakkında detaylı bilgiler

Yiyen bir daha istiyor Bakın nasıl yaptı

Yiyen bir daha istiyor! Bakın nasıl yaptı

Malatya'da, yöresel ev yemekleri yapan restoran işletmecisi Zeynep Kasap'ın limon veya sirke yerine üzüm pekmezi ile yaptığı turşu ilgi görüyor. Diyetisyen Orhan Okşar ise kış aylarının vazgeçilmezi olan turşunun metabolizmayı hızlandırarak vücuda birçok yararlı etki bıraktığını söyledi.

Ev Yapımı Simit | Mucize Lezzetler

Ev Yapımı Simit | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde Ev Yapımı Simit var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Pekmezli yufka tatlısı nasıl yapılır Pekmezli yufka tatlısı tarifi

Pekmezli yufka tatlısı nasıl yapılır? Pekmezli yufka tatlısı tarifi

Misafirlerinize ya da sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir yufka tatlısı tarifi veriyoruz. Pekmezle yapılan bu tarifin püf noktası iç harcında gizli. Hazır veya elinizle açacağınız yufkalar, üzüm pekmezli iç harçla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. İşte, adım adım pekmezli yufka tatlısı tarifi...

İster Kahvaltıda İster Ara Öğünde: Granola Tarifi

İster Kahvaltıda İster Ara Öğünde: Granola Tarifi

Günü hafif geçirmek istediğinde ya da diyette, spordan önce ya da spordan sonra, kahvaltıda ya da ara öğünde… Ev yapımı granola her durumda hayatınızı kolaylaştıracak. İster sütle ister yoğurtla tüketin, isterseniz de şekil verip granola bar haline getirin. İşte her mutfakta olması gereken bol yemişli granola tarifi…

Yufka tatlısı nasıl yapılır Pekmezli yufka tatlısı tarifi

Yufka tatlısı nasıl yapılır? Pekmezli yufka tatlısı tarifi

Hazır yufkalardan sadece baklava yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hazır baklavalık yufkayla hazırlayacağınız bu şerbetli tatlıyla meşakkatli baklava tariflerine bir alternatif oluşturabilirsiniz. İşte, bayram tatlısı olarak da bilinen yufka tatlısının tarifi…

23.11.2018Keyif
Dünyanın en iyi 5 lokantasından biri

Dünyanın en iyi 5 lokantasından biri

Milano’daki Aimo e Nadia bence İtalya’nın en iyisi ve dünyada beş lokanta seçsem aralarına girer. En az altı kez ziyaret ettiğim için bu güçlü iddiada bulunabiliyorum.

18.02.2017Hürriyet Pazar
Soğuğa “içten” meydan okuyun

Soğuğa “içten” meydan okuyun

Bu kış bir hayli zor geçiyor. Hava sıcaklığının gösterdiği değişimler yüzünden çoğu zaman ne giyeceğimizi, nasıl sıcak kalacağımızı şaşırsak da çözümü içeride aramamız gerekiyor. Beslenmenizde yer vermeniz gereken birkaç önemli yiyecekle içinizi ısıtabilir, dondurucu soğuklara karşı savaş açabilirsiniz.

7.02.2017Sağlık
’Bornovam’ markalı ürünler fuarda

’Bornovam’ markalı ürünler fuarda

İZMİR’in Bornova ilçesinin tarımsal değerleri, 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Bornova Belediyesi’nce kurulan stantta tanıtılıyor. ’Bornovam’ markası ile üretilen üzüm pekmezi, çambalı ve zeytinyağı ilgi görüyor.

12.02.2016Ege
İki günde Gaziantep turu

İki günde Gaziantep turu

Bir hafta sonu kaçamağına Gaziantep’in tüm güzelliklerini sığdırmak isteyenler için sıkıştırılmış bir rehber hazırladım. Kentin en iyi lezzet durakları neler, nerede ne alınır, neleri görmeli? En iyi küşleme, nohut dürüm, ciğer kebap nerede? İşte Antep’in tadını damağınızda bırakacak adresler...

23.01.2016Hürriyet Pazar
Hileli gıda raporu açıklandı, bu yöntemlere dikkat

Hileli gıda raporu açıklandı, bu yöntemlere dikkat!

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, yaptıkları "Hileli Gıdalar" araştırmasına göre, şekerlemelerin içine domuz jelatini, tekstil boyası ve hayvan yemi katıldığını, kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutulmadan önce mazota batırıldığını bildirdi.

7.09.2015Ekonomi
Şekerlemede domuz jelatini

Şekerlemede domuz jelatini

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği (TZD) tarafından hazırlanan ‘Hileli Gıdalar’ araştırması açıklandı. Raporda, şekerlemelerin içine domuz jelatini, tekstil boyası ve hayvan yemi katıldığı, kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutulmadan önce mazota batırıldığı ifade edildi.

5.09.2015Ekonomi
35 bin aileye erzak yardımı

35 bin aileye erzak yardımı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli 35 bin ailenin daha yüzünü güldürecek.

20.08.2015Ege

Yazar Sonuçları

Bir uzak, bir yakın

Kurban Bayramı tatilinde Ankara’da kalmayacak olanlar için -popüler ve gürültülü yerler dışında- ruhunuzu dinginleştireceğiniz lezzet ve ağız tadında “bir uzak, bir yakın” mekân önerilerim var. Biri kuzey, biri güney... Ama ikisi de Anadolu.

9.08.2019

Demir Minerali Nedir? Demir Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Demir minerali, protein sentezi, enzim üretimi ve aktivitesi için gereklidir. Ayrıca hücrelere oksijen taşınmasına vesile olur. Böylece daha dinç hissederiz, bilişsel fonksiyonlarımız daha güçlüdür ve metabolizma çalışır, enerji harcar. Yani: “Sağlığı ve kilonuzu etkiler mi?” Cevap: “Evet...”

18.04.2019

Ambiyans iyi ama ya yemekler? ŞİRAZ MEYHANE

Moda Mühürdar’da benim ölçütlerime göre harika bir ambiyans. İki katlı cici bir ev. Üst katta iki masa. Alt katta üç masa. Yerler ahşap. Duvardaki tablolar iyi seçilmiş. Çalan müzik gürültülü değil ve genel atmosferle çok uyumlu. Ama...

23.02.2019

Pekmezli Tava Künefesi

Dil peynirini kurşun kalemden daha ince dilimler halinde tel tel ayırın. 20-25 santim çapındaki bir tavada hazır bekletin.

7.06.2018

Dünyanın en iyi 5 lokantasından biri

Milano’daki Aimo e Nadia bence İtalya’nın en iyisi ve dünyada beş lokanta seçsem aralarına girer. En az altı kez ziyaret ettiğim için bu güçlü iddiada bulunabiliyorum.

18.02.2017

İyi pekmez nasıl yapılır?

Baba tarafından Nevşehirli olduğumdan dolayı üzüm pekmezi yapmayı Nevşehir’in köyünde öğrendim. Ancak suyu daha gizli olan elma, armut pekmezi için iki farklı teknik denedim. Şunu söylemeliyim ki sanırım suyunu sıkıp kullandığımız ayvanın pekmezini tek geçerim. Süt reçeli gibi karamelimsi bir tadı bir taraftan, incir gibi çıtır çıtır çekirdekleri bir taraftan alınabiliyor. İşte iyi pekmez yapmanın ipuçları:

17.02.2017

PEKMEZLİ CEVİZ HELVASI

8 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

1.01.2017

Karaköy’de enfes manzaralı bir mekân: Ferahfeza

Genel ambiyansı açısından son derece çekici bir restoran olan Ferahfeza’ya beş kişi gittik. Yemeğin sonunda hepimiz aynı sonuca vardık: Daha iyisi olabilir.

7.10.2016

Tam 130 yıldır helva üretiyorlar

Yaklaşık 130 yıl önce Hacı Ahmet Efendi, ilk helvayı Manisa’da karar. Cumhuriyet yıllarında oğlu Ziya Ahmet Manisalı da bu geleneği İzmir’de sürdürür.

2.04.2016

Şerbetli tatlılar

Geleneksel tatlılarımızın başında gelen şerbetli tatlılar, hazırlanışı sırasında birkaç püf noktaya dikkat edildiğinde çok lezzetli ve kıvamında olur. Şerbetli tatlıları, şekerli suyun yani şurubun hamurlu tatlı üzerine dökülerek hazırlanır. İşte, geleneksel lezzetlerimizden birkaç örnek...

20.03.2016

İki günde Gaziantep turu

Bir hafta sonu kaçamağına Gaziantep’in tüm güzelliklerini sığdırmak isteyenler için, sıkıştırılmış bir rehber hazırladım.

23.01.2016