Dışarıda ailemizle ve arkadaşlarımızla bir şeyler yiyip vakit geçirmeyi çok özledik. Yazın vazgeçilmezi piknik için yılın en uygun vakitlerindeyiz. Ünlü şeflerden tarifler istedik, şef Refika Birgül’den sepet hazırlamanın ipuçlarını öğrendik. Hürriyet Seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç da en güzel piknik alanlarını paylaştı.
#Yemek TarifleriLezzetli ve hafif yaz menülerinin olmazsa olmazı mezeler. Ünlü şeflerden tarifler istedik. Kimisi için taze mevsim sebzelerine ihtiyacınız olacak kimisi içinse deniz ürünlerine... Damak tadınıza uygun birini seçip mutfağa geçebilirsiniz...
#GazetehaberleriMichelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi, Türkiye’de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemize gelişinin bu ikinci senesindeyse rehbere İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum dahil edildi. Sonuçlar 9 Kasım’da düzenlenen törenle açıklandı. Yıldız alan ve tavsiye listelerine giren restroranların alacağı özel Michelin plaketleriyse Metro Türkiye tarafından sahiplerine dağıtılacak.
#Michelin RehberiKışın vazgeçilmez sebzelerinden pancar zengin bir lif kaynağı. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kalp ve damar hastalıklarında tedavi edici özelliğe de sahip. Ünlü şeflerden sofralarımıza renk katan pancarlı tarifler istedik. Diyet ve beslenme uzmanı Ömür Karamahmut’a da yararlarını ve yerken dikkat etmemiz gerekenleri sorduk.
#GazetehaberleriSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriTatlı patates A vitamini açısından çok zengin. Hem cilde hem de gözlere iyi geliyor. Üstelik tam zamanı! Ünlü şeflerden sebzenin lezzetini katlayacak tarifler aldık. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya da bize yararlarını anlattı. Yoksa siz hâlâ yemeklerde annenizin patateslerini mi kullanıyorsunuz?
#GazetehaberleriManavlarda, marketlerde, pazarlarda kış sebzeleri çoktan yerini almaya başladı. Balkabağı da şimdilerde hem tezgâhlarda hem de mutfaklarda gözde. Lezzetli bir çorba, hafif bir tatlı ya da sağlıklı bir meze... Ünlü şeflerden balkabaklı tarifler istedik. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya da bize bu sebzenin faydalarını anlattı.
#Gazetehaberleri15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.
#GazetehaberleriNihayet bu bayramı önlemlere dikkat ederek de olsa sevdiklerimizle birlikte geçiriyoruz. Harika ikramlarda bulunmak için güzel ve biraz da farklı tarifler arıyorsanız rehberimize göz atın. Ünlü şeflerden öneriler derledik. Kimi bizimle sağlıklı çikolatanın sırrını paylaştı kimi de alışık olmadığımız, bambaşka bir kısır tarifini...
#GazetehaberleriBir restoran zinciriniz olduğunu düşünün. Oğlunuzun fikri ile işinizi büyütüp risk mi alırdınız yoksa kaliteyi korumak için mevcut halinizde kalmayı mı tercih ederdiniz? Gelin yorumlarınızı bizimle paylaşın Harvard Business Review Türkiye Haziran sayısında yerinizi alın!
#HBR