Şef Mehmet Gürs ve yemek yazarı Cemre Torun’un Londra’da düzenlediği Cradle of Food (Yemeğin Beşiği) organizasyonu, Türk ve Ortadoğu mutfağının üst düzey şeflerini beraber pişirmek, konuşmak ve depremin yaralarını hep beraber sarmak için bir araya getirdi.
#Şef Mehmet GürsAdana mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını söylüyorlar. Elbette kebaptan ibaret değil ama kentin en öne çıkarılması gereken, dünyada bu kadar bilindiği için standardının özellikle korunması şart olan ürünü bence Adana kebabı. Kentte en iyi kebapçının hangisi olduğu da çok konuşuluyor. Közde içliköftesi ve şimdiye kadar yediğim en iyi teretürle Apranti, Adana’nın en iyi kebapçılarından...
#AdanaIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapAdana Lezzet Festivali, bu yıl da birbirinden lezzetli yemekleri vatandaşlarla buluşturacak. Valilik ve belediyeler önderliğinde gerçekleştirilen festivalde, kebap başta olmak üzere pek çok yöresel lezzet tanıtılacak. Peki, Adana Lezzet Festivali ne zaman? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Adanaİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıSohbet etmeye, kahve içmeye, tuz istemeye ya da yardım etmeye gideriz ya komşuya... Samimisinizdir, o kapı size her daim açıktır. İşte Bulgaristan da öyle gerçekten... Ortak kültürümüz nedeniyle sokaklarında gezerken kendinizi evinizde hissedeceğiniz bu ülkeye,ister deniz, ister kayak, ister kültür turizmi, isterseniz de termal sularında tedavi olmak için gidebilirsiniz.
#Melih DaşgınBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlenen 2020-2021 kültür ve sanat etkinlikleri tanıtım toplantısında, hem geçen yıl hayata geçirdikleri kültür sanat faaliyetlerini hem de yeni dönemde yapılacak çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz dönemde hayata geçirdiğimiz etkinliklerden geriye kalan, halkımızın yüzündeki tebessüm ve gözlerinde gördüğümüz ışık oldu. Biz o tebessümü kaybetmemek ve o ışığı söndürmemek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
#BursaSonbaharın kendini iyice hissettirdiği günler geldi çattı. Artık deniz, kum ve güneş üçlüsüne bir süreliğine veda edip şehirlerde olup bitenlere göz atma vakti. Ekimde “Ne yapsak, nereye gitsek” diye planlar içindeyseniz işinizi kolaylaştıracak bir festival listemiz var. Kiminde lezzetli yemekler, kimisinde de müzik ve dans sizi bekliyor.
#Ekimde Gidilecek FestivallerBugünden itibaren kışın resmi olarak başlayacağı 1 Aralık’a kadar tam 77 gün kaldı. Sonrası kar, fırtına, boran... Soğuklar iyice bastırmadan, kitaptan tiyatroya, sinemadan televizyona, sergilere, konserlere, restoranlara, festivallere kadar her gün bir tanesini yapabileceğiniz kültür-sanat, stil, gurme, kent ve seyahat önerileri derledik.
#GüzTürkiye'nin en büyük, uluslararası yaş meyve-sebze, lojistik fuarı 'Interfresh Eurasia' ve 'Dünya Sokak Tatları Festivalleri'nin tanıtım toplantısı Ankara'da yapıldı. Antexpo Genel Müdürü Murat Özer, dünya kültürlerinin sokak lezzetlerini Türkiye'de 6 şehirde sergilemek istediklerini belirterek, "Festivalimiz Ekim ayında Eskişehir'de başlayacak" dedi.
#Dünya Sokak Tatları FestivalleriKüratör Jan Boelen, ‘Okullar Okulu’ başlığıyla yarın açılacak 4. İstanbul Tasarım Bienali’ni anlattı: “Bienaller gibi sergilere bu çağda ihtiyacımız var mı? Belki de ihtiyacımız olan başka bir şey. Tasarım eğitimi, küresel olarak bir tür krizde. Neyi nasıl ürettiğimizi, tasarım eğitiminin nasıl olması gerektiğini yeniden düşünmeliyiz.”
#Jan Boelen