Bugün neler oldu?

TYT

Güncelleme Tarihi:

TYT haberleri sayfasında TYT hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2030 TYT haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

TYT sınavında öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler testleri sunuluyor. Bu sınavda öğrencilere, 120 soru soruluyor. Sınav süresi ise, 135 dakika olarak belirleniyor. TYT sınavından baraj puanı olan 150 puan ve üzeri alanlar ise sınavın 2. oturumu AYT ve 3. oturumu YDS sınavlarına girmeye hak kazanıyor.

TYT Sınav Sonucu Nasıl Hesaplanır?

Yeni sınav sistemi ile birlikte sınava yeni bir kural da eklendi. TYT sınavının sonucunun hesaplanabilmesi için Türkçe ve Matematik testlerinin en az birinden en az 0.5 net yapmış olmanız gerekiyor. Aynı kural AYT sınavı için de geçerliliğini koruyor. AYT sınavından aldığınız puanın hesaplanabilmesi için de sınavdaki testlerin en az birinden 0.5 net yapmanız gerekiyor. Örnek verecek olursak matematik testinden 2 net, Türkçe testinden 0 net yapan bir kişinin TYT puan türü hesaplanır. Fakat öğrenci her iki testten de 0 net yaparsa puanı hesaplanmaz.

TYT Sınavında Hangi Konular Çıkacak?

Temel Yeterlilik Testi sınavında öğrencilerin karşısında 9. ve 10. sınıf konuları çıkıyor. TYT sınavında genel olarak okuduğunu anlama ve mantık soruları sorulacağı açıklandı. TYT sınavında sınav soruları, öğrencilerin temel olarak okulda gördüğü derslerden yeteri kadar başarılı olup olmadığını ölçmek için farklı ders türlerinden sorular ile hazırlanır.

TYT Sınavında Hangi Dersten Kaç Soru Çıkar?

 40 Temel Türkçe

 40 Temel Matematik

 7 Kimya

 7 Fizik

 6 Biyoloji

 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

 5 Felsefe Grubu

 5 Tarih

 5 Coğrafya

TYT Baraj Puanı Kaç Olarak Belirlendi?

TYT baraj puanı, 150 puan olarak belirlendi. 150 puan ve üzeri alan kişiler önlisans yani iki yıllık fakültelere girme hakkı kazanıyor. Aynı zamanda TYT’den 150 puan ve üzeri alan adaylar TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki testlerden alacağı puan da hesaplanır. Sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dik puan türlerinden en az birinden alacağınız puanın 180 olması gerekir. Bu puan türlerinden 180 puan ve üzeri alan kişiler 4 yıllık lisans bölümlerini tercih etme imkanı yakalar. Aynı zamanda 200’den yüksek puan aldığınız takdirde puanınızı bir sonraki sene de kullanabilme avantajı yakalıyorsunuz. Seneye de sınava girmeyi düşünüyorsanız bu puanınızı kullanabiliyorsunuz. Bu sayede TYT sınavına bir daha girmenize gerek kalmıyor.

TYT ile Alım Yapan Bölümler Hangileridir?

Yapılan yeni düzenlemeye göre önlisans bölümleri artık TYT puan türüne göre öğrenci alacak. 4 yıllık lisans programlarına yerleşmek isteyen kişilerin ise, AYT sınavından yeterli puan alması gerekir. TYT sınavından alacağınız puan ile tüm önlisans programlarını tercih edebilirsiniz. 4 yıllık fakültelere yerleşmek isteyen ve 2. oturum sınavı olan AYT’ye giren öğrencilerin puanları TYT’nin %40’ı ve AYT’nin ise, %60’ı hesaplanır. 4 yıllık lisans programlarında tercih hakkı kazanabilmek için bu puan türlerinden yeterli puan almak gerekir.

TYT Sınavının Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

TYT sınavının geçerlilik süresi 2 yıldır. Fakat adayın bu hakkı kazanabilmesi için AYT sınav türünden 200 puan ve üzeri alması gerekir. Bu oturumda 120 soru bulunur. 120 soru için öğrencilere verilen süre ise, 135 dakikadır. Bu testlerden başarı ile geçerek 4 yıllık lisans programlarını tercih etme hakkı elde edebilirsiniz.

TYT haberleri

DAHA FAZLA #TYT HABERLERİ

TYT’a ait tüm site haberleri

MSÜ 2024 TABAN PUANLARI VE KONTENJAN BİLGİSİ || ÖSYM MSÜ Kara, Hava, Deniz Harp Okulu, Astsubay MYO (Kadın-erkek) geçen sene kaç puanla aldı, kontenjanlar belli oldu mu İşte MSÜ puan türleri

MSÜ 2024 TABAN PUANLARI VE KONTENJAN BİLGİSİ || ÖSYM MSÜ Kara, Hava, Deniz Harp Okulu, Astsubay MYO (Kadın-erkek) geçen sene kaç puanla aldı, kontenjanlar belli oldu mu? İşte MSÜ puan türleri!

MSÜ taban puanları ve kontenjanları 2024, MSÜ sınavının ardından adayların gündeminde yer almayı sürdürüyor. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2024 taban puanları ile türleri, 3 Mart 2024 Pazar günü uygulanan sınavın ardından adaylar tarafından merak ediliyor. MSÜ 2024 (Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı) 3 Mart 2024 Pazar günü uygulandı. MSÜ 2024 taban puanları ve kontenjanları da merak edilen konulardan biri oldu. Söz konusu sınavın sonuçlarına göre MSÜ taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan bilgilerine göre tercihler gerçekleşecek. Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacak. Ayrıca Harp Okulları için 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine ve YKS 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girilmesi gerekiyor. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılım gerekiyor. Peki MSÜ taban puanları kaçtan başlıyor? MSÜ geçen yıl kaç puanla alım yapmıştı? 2023 MSÜ taban puanı kaç, kontenjan durumu nedir? İşte, kadın ve erkek adaylar için MSÜ taban puanları sorgulama ekranı...

#MSÜ Taban Puanları 2024