MENÜ

Tuz Tüketimi

Tuz Tüketimi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Tuz Tüketimi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 878 Tuz Tüketimi haberi bulunmuştur.

Tuz Tüketimi Haberleri

Tuz kademeli azalacak

Tuz kademeli azalacak

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre günlük tuz tüketimi 5 gramın altında olmalı. Türkiye’de ise kişi başı günlük tuz tüketimi 9,9 gram. Sağlık Bakanlığı alınan tuz miktarının azaltılabilmesi için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu arasında imzalanan anlaşmayla paketli gıdalardaki tuz oranı 2023 yılına kadar kademeli olarak düşürülecek.

31.10.2018Gündem
Önerilen miktarın 2 katını tüketiyoruz... Ambalajlı gıda ve içeceklerdeki tuz azaltılacak

Önerilen miktarın 2 katını tüketiyoruz... Ambalajlı gıda ve içeceklerdeki tuz azaltılacak

Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu arasında imzalanan Sodyum/Tuz Azaltma Protokolü kapsamında, paketli gıdalardaki tuz oranı 2023'e kadar kademeli olarak düşürülecek.

31.10.2018Lezizz Haberler
Tuz ve şeker 21’inci yüzyılın sigarası

Tuz ve şeker 21’inci yüzyılın sigarası

NEFROLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, sağlığı tehdit ettiği için tuz ve şekerin ‘21’inci yüzyılın sigarası’ olduğunu söyledi. ‘İyi ki Yaş Alıyorum’ kitabında, kanıtlı bilgilere dayanarak sağlıklı yaşam için ipuçları veren Prof. Dr. Akpolat, bilhassa tuzun alışkanlık olduğunu belirtiyor. Tuz, en fazla ekmekten (yüzde 34’ü) alınıyor. Bunu yemek hazırlanırken eklenen (yüzde 30’u) ile hazır-işlenmiş gıdalardan alınan tuz (yüzde 21) izliyor.

30.08.2018Gündem
Fazla yemekle bayramın tadını kaçırmayın

Fazla yemekle bayramın tadını kaçırmayın

Malum, önümüzde uzun bir Kurban Bayramı tatili var. Gerek bayramlar gerekse tatiller günlük beslenme rutinini bozuyor. Ancak kalp ve damar hastalığı, kalp yetersizliği, hipertansiyonu, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların böyle günlerde de yemeği abartmamaları gerekiyor.

18.08.2018Seyahat
Kurban bayramında sağlığınız için et tüketimine dikkat

Kurban bayramında sağlığınız için et tüketimine dikkat

Önümüzdeki günlerde kurban bayramını milletçe kutlayacağız ve akraba, komşu ziyaretlerimiz hiç eksik olmayacak. Tabi ki vazgeçemediğimiz geleneklerimize uygun olarak et, kavurma, sakatat ürünleri ve tatlı gibi ikramlarımız olacaktır. Ancak bayramda tükettiğimiz et sonucu ödem artışı, kalp rahatsızlıkları, tansiyon yüksekliği, mide problemleri yaşayabiliriz. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Alper Uçak, bayramda dikkat edeceğimiz ufak noktalarla daha keyifli bir bayram geçirebilmek için önerilerde bulundu.

16.08.2018Sağlık

Yazar Sonuçları

Fazla yemekle bayramın tadını kaçırmayın

Malum, önümüzde uzun bir Kurban Bayramı tatili var. Gerek bayramlar gerekse tatiller günlük beslenme rutinini bozuyor. Ancak kalp ve damar hastalığı, kalp yetersizliği, hipertansiyonu, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların böyle günlerde de yemeği abartmamaları gerekiyor.

18.08.2018

Tuz... Ne onunla ne de onsuz...

İşim gereği dışarıda çok sık yemek yiyorum.

23.03.2018

D ViTAMiNi: MECBURiYET Mi CILGINLIK MI

D vitamini sağlığımızın olmazsa olmazlarından biri. Pek çok marifeti var. Marifetlerine de her yıl bir yenisi ekleniyor.

26.04.2017

Fındık mı ceviz mi badem mi

Kuruyemişlerin her birinin sağlık bombası doğal mucizeler olduğu kesin. Sağlığına düşkün herkes onlardan faydalanmalı. Ama biraz akıllıca!

23.03.2017

Zeytinyağı mı Hindistan cevizi yağı mı?

Baştan belirteyim: Hindistancevizi yağını zeytinyağı ile kıyaslamak zeytinyağına ayıp olur. Belki tereyağı ile kıyaslayabiliriz. Peki ‘Hindistancevizi yağı mı, tereyağı mı?” derseniz, yanıtı aşağıda...

5.03.2017

Bu golleri YEMEYİN!

Bir birdenbire gelişen ‘akut’ hastalıklar vardır, bir de zaman içinde palazlanan ‘kronik’ rahatsızlıklar. Hangi gruptan olursa olsun, çoğu, hatalarımızın ‘sonuçları’dır. Peki ne yapalım da bu belalardan uzak duralım? Buyurun...

6.11.2016