MENÜ

Turşu

Turşu ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Turşu haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.024 Turşu haberi bulunmuştur.

Turşu Haberleri

Kadınlar turşu ve reçelleriyle yarıştı

Kadınlar turşu ve reçelleriyle yarıştı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "Geleneksel Turşu ve Reçel Yapımı Yarışması" düzenlendi.

12.11.2018Lezizz Haberler
Sevgiyle turşu kurdular

Sevgiyle turşu kurdular

11.11.2018Antalya
Türkiyenin vazgeçilmez sokak lezzetleri

Türkiye'nin vazgeçilmez sokak lezzetleri

Sokak lezzetleri hem ucuz hem de damağımıza şenlikler yaşatacak kadar güzel. Zengin fakir, küçük büyük fark etmeksizin hiçbirimizin vazgeçemediği o ünlü sokak lezzetlerimiz...

6.11.2018Seyahat
9 ayda turşudan 151 milyon dolar

9 ayda turşudan 151 milyon dolar

Türkiye, ocak-eylül döneminde 98 ülkeye ihraç ettiği turşudan 151 milyon dolar döviz kazandı.

5.11.2018Ekonomi
Turşu ihracatından 151 milyon dolarlık gelir

Turşu ihracatından 151 milyon dolarlık gelir

Türkiye, ocak-eylül döneminde 98 ülkeye ihraç ettiği turşudan 151 milyon dolar döviz kazandı.

1.11.2018Ekonomi
Tuz kademeli azalacak

Tuz kademeli azalacak

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre günlük tuz tüketimi 5 gramın altında olmalı. Türkiye’de ise kişi başı günlük tuz tüketimi 9,9 gram. Sağlık Bakanlığı alınan tuz miktarının azaltılabilmesi için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu arasında imzalanan anlaşmayla paketli gıdalardaki tuz oranı 2023 yılına kadar kademeli olarak düşürülecek.

31.10.2018Gündem
Önerilen miktarın 2 katını tüketiyoruz... Ambalajlı gıda ve içeceklerdeki tuz azaltılacak

Önerilen miktarın 2 katını tüketiyoruz... Ambalajlı gıda ve içeceklerdeki tuz azaltılacak

Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu arasında imzalanan Sodyum/Tuz Azaltma Protokolü kapsamında, paketli gıdalardaki tuz oranı 2023'e kadar kademeli olarak düşürülecek.

31.10.2018Lezizz Haberler
Turşu kurmanın incelikleri nelerdir

Turşu kurmanın incelikleri nelerdir?

Turşu Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biridir ve birçok dünya mutfağına da ilham vermiştir. Lezzeti kadar faydaları ile de bilinen turşu, tüm fermente gıdalarda olduğu gibi probiyotik özelliğiyle mutfağımızın olmazsa olmazları arasında yer alır. Hepimizin zevkle tükettiği turşuyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını USLA Akademi Baş Şefi Fehmi Samancı anlattı...

26.10.2018Mutfak Tüyoları
Bozuk paranın turşusunu kurdu Görenler şaştı kaldı

Bozuk paranın turşusunu kurdu! Görenler şaştı kaldı

Kahramanmaraş’ta bir antikacı, yastık altında saklanan paralarının ortaya çıkarılması için tarihi bozuk paralarla turşu hazırladı

20.10.2018Gündem
Turşu nasıl yapılır En iyi turşu tarifi

Turşu nasıl yapılır? En iyi turşu tarifi

Turşular çeşitli sebzelerin tuzlu ya da sirkeli suda bekletilip, kıvama gelmesiyle elde ediliyor. Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan turşunun nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. Özellikle kış mevsiminde tüketilen ve birçok yemeğin yanına yakışan turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Peki, turşu nasıl yapılır?

16.10.2018Keyif
İyi turşunun püf noktalarını işin ustasından öğrendik

İyi turşunun püf noktalarını işin ustasından öğrendik

Kış sofralarının vazgeçilmezi turşu yapımının sırrı, oranına göre kaya tuzu miktarını doğru kullanmak ve fermantasyon süresini tamamladıktan sonra açmakta gizli. En basit tarifiyle turşu, içinde yüzde 10-20 oranında kireç bulunduran su ve kaya tuzu ile yapılabiliyorken, içine gereğinden fazla takviye koymak, ürünün fermantasyonunu bozuyor.

15.10.2018Mutfak Tüyoları
Müzede turşu kurdular

Müzede turşu kurdular

2.10.2018Osmangazi
Yükselen güneşin ülkesi: Japonya

Yükselen güneşin ülkesi: Japonya

Tüm seyahatler, özellikle yalnız yapılanlar öğretici, hatırlatıcıdır. Haliyle herkesin yolu ayrı, herkesin deneyimi, yaşadıkları farklı olacaktır. Ben biraz plansız, biraz da hızlı bir kararla 21 gün sürecek bir Japonya yolculuğuna çıktım. Ablam Meltem’in iş gezisi vardı, ilk hafta onunla sonraki iki hafta tek başıma seyahat ettim. Seyahate çıktınız mı bir kere, ya yola teslim olursunuz ve akıştasınızdır ya da her anı planlamaya çalışarak beklentiye girebilirsiniz. Japonya gibi yapılabilecek şeylerin çokluğu karşısında ben birinci yolu seçtim, kendimi daha da bir akışa bıraktım. İlk hafta gideceğimiz yerler konusunda fikrim vardı ama sonrasını hiç planlamadım.

1.10.2018Seyahat
Limon mu sirke mi tartışması bir yana, bu turşular meraklısına...

Limon mu sirke mi tartışması bir yana, bu turşular meraklısına...

Yemeklerin en iyi eşlikçisi turşu yapmanın tam zamanı. İşte daha önce denemediğiniz birbirinden güzel, pratik ve farklı turşu tarifleri...

27.09.2018Lezizz Profiller
Turşu kurarken bu hataları yapmayın

Turşu kurarken bu hataları yapmayın!

Yemeklerin yanında en çok tercih edilen lezzetlerden olan turşuyu yapmak özel bir hüner istiyor. İşte turşu yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

17.09.2018Mutfak Tüyoları
Çubuk turşusunda hedef 10 bin ton ihracat

Çubuk turşusunda hedef 10 bin ton ihracat

Ankara'nın Çubuk ilçesinde üretilen turşulara yurt dışından da talep geliyor, bu yıl ilçenin turşu ihracatının 10 bin tona ulaşması amaçlanıyor.

12.09.2018Ekonomi
Dost bakterilere merhaba, hastalıklara elveda

Dost bakterilere merhaba, hastalıklara elveda

Birbirinden lezzetli turşular, ev yapımı yoğurt, kefir, faydalı bakteriler içeren kombucha çayı... Fermente edilmiş (probiyotik) bu gıda ve içecekler, sadece bağışıklığımızı güçlendirmiyor, aynı zamanda sindirim sistemimizi iyi çalışır hale getiriyor, duygu durumumuzu düzenliyor. Bu hafta sonu, iki ayrı atölyede probiyotik turşu ve köpüklü probiyotik içecek yapımını öğrenebilirsiniz.

7.09.2018Hürriyet Cumartesi
4 Adımda Kışa Hazırlanın

4 Adımda Kışa Hazırlanın

Hiç istemesek de yaz aylarının sonu geliyor. Rengarenk meyve- sebzeler raflardan yavaş yavaş kalkacak. Fakat üzülmeyin, yaklaşan kış aylarında da yaz esintilerini mutfağınızda hissedebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece biraz vakit ayırmak. Üstelik hayat kurtaran pratik bilgilerle bu işi kolaylaştırmak da mümkün. İşte turşudan dolma- biber kurutmaya kadar işinize yarayacak, kışa hazırlanmanızı sağlayacak püf noktalar…

5.09.2018Mucize Lezzetler
Bu fırsatlar kaçmaz

Bu fırsatlar kaçmaz!

Hürriyet Seyahat editörleri sizin için haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını derledi...

5.09.2018Seyahat
Medeniyetler diyarı: Hatay

Medeniyetler diyarı: Hatay

Türkiye’nin Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun da Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı Hatay. Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yer burası… Yeşil ve maviye dair birçok güzelliği barındırıyor. Kültürü ve tarihi bir kenara Hatay’ı özel kılansa mutfağı… Öyle ki, 2017’de UNESCO'nun ‘Dünya Gastronomi Şehirleri’ listesine girdi. Bu sefer doğup büyüdüğüm topraklarda daha önce gitmediğim yerlere gittim ve lezzetler tattım. Memleketi farklı bir gözle gezmek değişik bir tecrübe oldu. İşte size Hatay gezi rehberi…

5.09.2018Seyahat
Üniversite öğrencilerinden geleneksel yöntemlerle çömlek yapımı

Üniversite öğrencilerinden geleneksel yöntemlerle çömlek yapımı

Unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) başlattığı proje kapsamında öğrencilere öğretiliyor.

31.08.2018Kampüs

Yazar Sonuçları

Gıda İhtisas OSB olmazsa olmazımızdır

Orhangazi’de Yerel yönetim ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın son yıllarda verdiği bir mücadele var.

17.10.2018

Şimdi bütün kızlar başkan olmak istiyor

 Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle gündeme gelen bir konu da çocuk yaşta evlendirilen kızlardı.

14.10.2018

Perşembe’nin ışıkları hepimizi aydınlatacak

Gelecek Turizmde’nin destek verdiği ‘Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak’ projesi ev sahipliğinde Ordu’daydım. Özlemişim eski dostu. Havasını, doğasını, sıcacık insanlarını, damak şenlendiren lezzetlerini...

12.10.2018

D vitamini “K”sız olmaz mı?

Sağlığımızı korumak için D ve K vitaminlerinin ikisine de ihtiyaç var. İkisini de düzenli olarak kazanmak zorundayız.

4.10.2018

İzmir’de ne yenir?

‘Pazardan aldım bir tane, eve geldim bin tane’ bilmecesindeki ‘nar’ gibiyim şu sıralar...

3.10.2018

Tansiyonunuz normal mi?

Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan hipertansiyon problemi çoğu zaman herhangi bir belirti vermiyor. Sessiz ve derinden ilerleyerek zaman içinde organları tahrip etmeye başlıyor.

24.09.2018

‘Romantik tatlı’ dükkânı

Bugüne kadar tadına baktığım yiyeceklerin lezzetinde çoğunlukla ‘sevgiyi’ aradım.

20.09.2018

Bu ne ciddiyetsizlik

YER: Bursa Orhangazi’de bir festival.

10.09.2018

Uzaklardan özleyenler

Ne oldu? Duruldu mu acaba memleketten alıp başını gitmek isteyenler? Tatlı yurtdışı hayalleri devam ediyor mu yoksa? ‘Yaşanmaz abi bu memlekette, baksana dolar kaç para oldu?’ diyenler azaldı mı?

8.09.2018

Festival öncesi rekor denemesi

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 13-16 Eylül tarihleri arasında “13. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” düzenlenecek. Festival öncesinde Çubuk Belediyesi tarafından Çubukabad Parkı’nda dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi gerçekleştirildi. Ben de bu denemeye katıldım, devasa turşu kavanozuna turşu doldurdum.

8.09.2018

Seni ukala çip bozuntusu

“Jaws”tan beri köpekbalıklarıyla, “Terminatör”den beri konuşan cihazlarla pek aram yok. Eve müzik seti alıyorum; çalıştırmadan önce bir ay birbirimizi kesiyoruz. Vestel’den Berlin’deki IFA’ya davet gelince “Tam adamını çağırdınız” dedim içimden. İşte bir “teknofob”un dünyanın en büyük teknoloji fuarında yaşadıkları...

3.09.2018