MENÜ

Turşu

Turşu ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Turşu haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.068 Turşu haberi bulunmuştur.

Turşu Haberleri

Arkadaşı hastalanınca hayatı değişti, 45 yıldır bu işi yapıyor

Arkadaşı hastalanınca hayatı değişti, 45 yıldır bu işi yapıyor

Hastalanan arkadaşından devraldığı el arabası ve bidonlarla 45 yıl önce turşuculuğa başlayan Bayram Ali Aydoğan'ın dükkanında balıktan yumurtaya, muzdan kozalağa kadar 85 çeşit turşu bulunuyor.

20.01.2019Lezizz Haberler
Ordunun üç yerel lezzetine coğrafi işaret tescili

Ordu'nun üç yerel lezzetine coğrafi işaret tescili

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar, Ordu’nun Akkuş fasulyesinden sonra ‘Kabataş helvası’, ‘Perşembe ceviz helvası’ ve ‘Yayla pancar turşu’sunun patent tescillerinin yapıldığını açıkladı. Duyar, Ünye taşı ve Ünye beyaz bentonit taşı için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

17.01.2019Lezizz Haberler
Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır?

Turşu sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden ancak turşuyu yapıp olmasını beklemek epey zaman oluyor. Bulaşık makinesinde turşu yöntemiyle canınız çektiği her an evinizde turşunuzu yapıp hemen tüketebilirsiniz. “Bulaşık makinesinde turşu mu olur?” demeyin. Bu teknik sizi önce yapılışı ile daha sonra lezzetiyle şaşırtacak. Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır? Bulaşık makinesinde turşu kurulur mu? Bulaşık makinesinde turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları, detaylarıyla aşağıda…

15.01.2019Mutfak Tüyoları
Cahil insanlar vegan olmazlar, olamazlar

Cahil insanlar vegan olmazlar, olamazlar!

Ailesinde istisnasız herkesin kalp rahatsızlığı vardı. Kendi kendine “Sen de bunu yaşayacaksın, boşuna uğraşma” diyordu. Ama tesadüfen denk geldiği bir makale hayatını değiştirdi. Bitkisel beslenmeyle kalp hastalığından korunabileceğini öğrendi, dört buçuk yıl önce vegan oldu. İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Murat Kınıkoğlu, bugün Türkiye’de veganlığın en sıkı savunucularından biri. Kınıkoğlu’yla kendi hayatını da kökünden değiştiren bu akımı konuştuk.

13.01.2019Hürriyet Pazar
Elma sirkesi nasıl yapılır Sağlık deposu elma sirkesi tarifi

Elma sirkesi nasıl yapılır? Sağlık deposu elma sirkesi tarifi

Hem sağlık hem de lezzet deposu olan elma sirkesinin yapılışı, arama motorlarında sık sık aranan konulardan. Siz de 40 gün içinde dünyanın en sağlıklı sirkesini yapabilirsiniz. Bunun için içeriğimizde yer alan ipuçlarını ve püf noktalarını takip etmeniz yeterli. İşte enfes elma sirkesinin yapımı için bilmeniz gerekenler ve elma sirkesi tarifi...

7.01.2019Mutfak Tüyoları
Soğan turşusu nasıl yapılır İki farklı soğan turşusu tarifi

Soğan turşusu nasıl yapılır? İki farklı soğan turşusu tarifi

Turşu denince aklımıza genelde, salatalık, biber, domates, lahana gibi geleneksel lezzetler geliyor ama aslında birçok farklı malzemeyle, envaiçeşit turşular yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de soğan. Kırmızı soğandan da arpacık soğandan da çok nefis turşular yapılabiliyor. Peki soğan turşusu nasıl yapılır, soğan turşusunun püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz…

3.01.2019Mutfak Tüyoları
Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır İşte püf noktaları ve tarifi

Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır? İşte püf noktaları ve tarifi

Tam bir antioksidan deposu olan sağlıklı mor sebzelerin en güzellerinden kırmızı lahana sofralarımızda yaz kış bulunması gereken lezzetlerden. Özellikle kış aylarında kırmızı lahana salatalarımızın olmazsa olmazlarından. Kırmızı lahanayı turşu haline getirip buzdolabınızda uzun süre saklayabilir, böylece hem israftan kaçınabilir hem de kırmızı lahananın lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte pratik ve ekonomik kırmızı lahana turşusunun yapılışı ve püf noktaları…

2.01.2019Mutfak Tüyoları
Turşu 101

Turşu 101

Lezzetli turşu nasıl yapılır? Turşu hangi sıcaklıkta saklanmalıdır? Turşunun salamura suyu nasıl hazırlanmalı? Turşunun tuz oranı nasıl olmalı? Turşu cam kavanozda mı saklanmalı? Bu soruların cevapları videomuzda...

26.12.2018Lezizz Videoları
Organik Ağrı turşusu raflardaki yerini aldı

Organik Ağrı turşusu raflardaki yerini aldı

Ağrı'da açılan turşu yapım kursuna katılan kadınların tamamen organik malzemelerle ürettiği turşular, açılışı yapılan fabrika satış mağazasında satışa sunuldu.

24.12.2018Lezizz Yemek Kültürü
Kumpir nasıl yapılır

Kumpir nasıl yapılır?

Kumpir en sevilen ve en lezzetli sokak lezzetlerinin başında geliyor. Sonuçta fırında ya da közde pişmiş, içine tereyağı ve kaşar peyniri eklenmiş, üzeri bin bir çeşit malzemeyle süslenmiş patatesten bahsediyoruz, sevilmemesi ne mümkün. Dumanı tüte tüte yediğiniz o nefis kumpirleri evde kendiniz de yapmak istiyorsanız, bilmeniz gereken birkaç detay var. İşte tüm ayrıntılarıyla “Kumpir nasıl yapılır? sorusunun cevabı…

14.12.2018Mutfak Tüyoları
Yeşilçam kokulu bir hafta sonu için: Asri Turşucusu

Yeşilçam kokulu bir hafta sonu için: Asri Turşucusu

Kış aylarında bolca tüketilen turşunun yeri hepimizde ayrıdır. İster limonla ister sirkeyle yapılsın, kış sofralarımızın vazgeçilmezidir. Özellikle ‘Neşeli Günler’ filminde geçen sevimli tartışmayı hatırlıyorsunuzdur. İşte bu tartışmanın merak edilen cevabını ‘Neşeli Günler’in çekildiği Asri Turşucusu’nda aramaya karar verdim. İşte Asri Turşucusu’nun yıllardır süren başarı ve lezzet sırları…

14.12.2018Seyahat
Kozalağın reçelini, mandalinanın turşusunu yaptılar

Kozalağın reçelini, mandalinanın turşusunu yaptılar

İzmir’in Çeşme ilçesinde yaşayan kadınlar, burada yetişen meyve ve sebzelerden farklı lezzetlerde 60’a yakın reçel ve turşu yapıyor. Acı biberin ve kozalağın reçelini, mandalinanın turşusunu yapan kadınlar, hem üretip ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de bölgede yetişen ürünlerini değerlendiriyor.

10.12.2018Lezizz Yemek Kültürü
Evde hamburger nasıl yapılır

Evde hamburger nasıl yapılır?

Hamburger her yaşın sevdiği atıştırmalık lezzetlerin başında geliyor. Özellikle son dönemde birbiri ardına açılan gurme burgerciler sayesinde farklı bir gözle bakmaya başladığımız hamburgeri evde de yapabilirsiniz. İşte özellikle gençlerin ve anne babaların çok sık sorduğu “Evde hamburger nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

8.12.2018Mutfak Tüyoları
Korenin meşhur turşusu kimçi nasıl yapılır

Kore'nin meşhur turşusu kimçi nasıl yapılır?

Kimçi ya da kimchi, Asya mutfağının en tanınmış lezzetlerinin başında geliyor. Kore yemeklerinin olmazsa olmazlarından biri olan kimçi, aslında bir tür turşu. Başta Çin marulu olmak üzere bazı sebzelerin fermente edilmesiyle elde edilen kimçiyi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla kimçi yapımı…

30.11.2018Mutfak Tüyoları
Kuru fasulye yemeğinin püf noktaları

Kuru fasulye yemeğinin püf noktaları

Kuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…

29.11.2018Mutfak Tüyoları
Kanepe nasıl yapılır İşte birbirinden lezzetli kanepe tarifleri

Kanepe nasıl yapılır? İşte birbirinden lezzetli kanepe tarifleri

Kanepe nasıl yapılır sorusunun yanıtı özel günlerde misafirlerine birbirinden lezzetli yiyecekler sunmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Özellikle kokteyl partilerinin gözde yiyeceği olan kanepeler için birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor. Peki, kanepe nasıl yapılır? İşte birbirinden lezzetli kanepe tarifleri.

27.11.2018Gurme
Pancar nasıl pişirilir

Pancar nasıl pişirilir?

Kırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…

20.11.2018Mutfak Tüyoları
Fermantasyon nedir Fermente gıdalar hangileri

Fermantasyon nedir? Fermente gıdalar hangileri?

Fermente gıdalara ilgi son birkaç yıldır artmış durumda. Özellikle kanser hastaları için önerilen fermente ürünlerin düzenli ve dengeli bir biçimde tüketilmesi gerekiyor. Her biri doğal fermantasyon ürünü olan bu yiyecekler, gerçek birer şifa kaynağı. Peki, fermantasyon nedir, fermente ürünler hangileri?

16.11.2018Gündem
Polip nedir Midede polip nedir

Polip nedir? Midede polip nedir?

Mide polipleri sıklıkla değişik nedenlerle yapılan gastroskopik işlemler sırasında rastlantısal olarak saptanan türlerdir. Peki, midede polip nedir? İşte, polipler hakkında merak edilen bazı detaylar

15.11.2018Sağlık
Kadınlar turşu ve reçelleriyle yarıştı

Kadınlar turşu ve reçelleriyle yarıştı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "Geleneksel Turşu ve Reçel Yapımı Yarışması" düzenlendi.

12.11.2018Lezizz Yemek Kültürü
Sevgiyle turşu kurdular

Sevgiyle turşu kurdular

11.11.2018Antalya
Türkiyenin vazgeçilmez sokak lezzetleri

Türkiye'nin vazgeçilmez sokak lezzetleri

Sokak lezzetleri hem ucuz hem de damağımıza şenlikler yaşatacak kadar güzel. Zengin fakir, küçük büyük fark etmeksizin hiçbirimizin vazgeçemediği o ünlü sokak lezzetlerimiz...

6.11.2018Seyahat
9 ayda turşudan 151 milyon dolar

9 ayda turşudan 151 milyon dolar

Türkiye, ocak-eylül döneminde 98 ülkeye ihraç ettiği turşudan 151 milyon dolar döviz kazandı.

5.11.2018Ekonomi

Yazar Sonuçları

5 soru 5 yanıt

Bugün sizden gelen 5 ayrı soruya yanıtlar hazırladık. Hazırsanız, buyurun...

18.01.2019

Kuzeyin asil sıcaklığı: Bilbao

İspanya denilince belki de ilk etapta aklınıza gelmeyen destinasyonlardan birindeyim bu sefer, Pais Vasco yani Bask bölgesi… Bölgenin en büyük şehirlerinden biri olan Bilbao’dan herkese merhaba. Atlantik Okyanusunun Biskay körfezinde konumlanmış Bilbao, birçok açıdan İspanya’nın yıldız kentlerinden biri. Konuşulan dilden tutun, yaşam tarzına, eğitim ve sanatın geldiği noktadan tutun gastronomiye her detay burada çok ama çok zengin. Bilbao’yu bir de benim kalemimden tanıyın isterim, işte size Bilbao gezi rehberim.

10.01.2019

Bölge ekonomisine taze kan geliyor

Bildiğiniz gibi Orhangazi bölgesi tarımı kadar sanayisi ile de öne çıkan bir ilçe.

9.01.2019

Dün bir, bugün iki, başladık

Bir hayli yorulmuş, üzülmüş, ağlamış, bıkmıştık;Biraz huzur, Bir miktar mutluluk beklentisi,Ve taze umutlarla başladık 2019 ‘a.Tüm insanlığa savaşsız, çatışmasız, kavgasız, gerilimsiz bir yıl olsun…

4.01.2019

Boza mı şalgam mı

Probiyotik zengini içeceklere ilgi son yıllarda çok fazla. Bu grupta turşu suları, Kombucha ve kefir de var ama en çok tercih edilenler şalgam ve boza.

4.01.2019

Osmanlı izleriyle Sofya...

Romalıların, ‘Serdika’ dedikleri şehir, 13. yüzyıldan, 19. yüzyıla kadar Osmanlı hakimiyetinde kalmış, bu sayede mimari hazinelerinde -zamanla izleri silinmeye çalışılsa da- İslam esintisi taşıyor. İstanbul’dan bir saatlik bir uçuşla veya karayoluyla ulaşılabilen bu komşu ülke başkenti, sadece Türkiye’ye yakın konumuyla değil, görülecek yerleriyle de sizi kendisine çekiyor. Özellikle Avrupa ülkelerini gezmek için Schengen vizesi zaten almışsanız, hiç olmazsa bir hafta sonu kaçamağı için mutlaka bu komşu kente gitmelisiniz. 

2.01.2019

Acı, iyiliğe dönüşürse Ayvalık’tan bir hikaye

ÖNCE bir baş ağrısı... Dur bir doktora gidelim... Hay Allah neler oluyor?... Bir MR’mı çektirelim?... “Bu da nereden çıktı şimdi?” bile diyemeden, ne olup bittiğini sindiremeden, Ogan, 9 Ağustos 2014’te, 27 yaşında ‘pat’ diye öldü.

14.12.2018

Ayrancı’ya cemre düştü

Son zamanlarda İstanbul’un tarihi semti Cihangir’e benzetilir oldu Ayrancı. Tarih olarak Cihangir kadar eski olmasa da, merkezi konumu, sakin ve sessiz sokakları, yemek ve huzur kokan apartmanların ön ve arka bahçelerinde tek tük de olsa vişne, elma ve erik ağaçları ile geçtiğimiz 50 yılın izlerini taşıyor.

14.12.2018

Özel sektör kentin lokomotifi

Orhangazi’de geleceğe dair yapılması gereken yapılması planlanan bir çok çalışmanın devlet yada yarı özerk, yani STK’lar eli ile yapılmaya çalışılıyor.

12.12.2018

Yeni yatırımlar olmazsa olmazımız

Orhangazi artık yeni yatırımlar almak zorunda.

6.12.2018

Kimçi mi lahana turşusu mu?

Ertuğrul Özkök yine yapacağını yaptı, kimçi topunu zarif bir hareketle bizim sayfaya ortaladı.

3.12.2018

Burada yemek, bir imtiyaz BEYTİ

Kendi yaptıkları sucuk nefis. İnegöl türü köfte ağzınıza layık. Pirzola muazzam iyi. Patlıcanlı ve yeşilbiberli pilav beni çok heyecanlandırıyor. Kuzu incik ve pilav dünya çapında. Ayva, incir, kabak tatlıları ve manda kaymağı da kaçırılmamalı. Ama “Beyti deyince senin ağzını sulandıran ne” diye sorun bana. Turşu! Evet efendim, salatalık turşusu!

24.11.2018

Kış sofrasında Molohiya olmalı

Sebze olarak değerlendirilen yeşillikler sınıfındaki Molohiya, içerdiği yüksek vitamin değerleri ve hastalıkların hızla iyileşmesine yardımcı antioksidan mineralleri ile özellikle kışın tercih edilmesi gereken bir yemek.

15.11.2018