Bugün neler oldu?

TRT 1

Güncelleme Tarihi:

TRT 1 haberleri sayfasında TRT 1 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5184 TRT 1 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

TRT 1

Türkiye Radyo ve Televizyonu 1. kanalı (TRT 1), Türkiye'nin ülke çapında yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara'dadır. Kanalın ilk logosu düz yazıyla tasarlanmış TRT logosudur. Türkiye'de açılan ikinci televizyon kanalıdır, birincisi İTÜ TV'dir. Fakat, kanal 1970 yılında TRT'ye devredilmiştir. TRT, Türkiye'deki en eski ulusal televizyon kanalıdır. İlk genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak'tır.

İlk yayınını Nuran Devres spikerliğinde Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Şubat 1968 tarihinde ilk televizyon oyunu "Şair Evlenmesi" canlı olarak yayınlandı. 1976 yılında ilk renkli yayın gerçekleştirildi. 1982 yılında kısmen olsada 1984 yılında tamamen renkli yayına geçildi. Dünya çapında hizmet vermektedir. 

TRT 1 haberleri

DAHA FAZLA #TRT 1 HABERLERİ

TRT 1’a ait tüm site haberleri