Bugün neler oldu?

Teoman

Güncelleme Tarihi:

Teoman haberleri sayfasında Teoman hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7079 Teoman haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Fazlı Teoman Yakupoğlu 20 Kasım 1967 yılında, İstanbul'da doğdu. Türk rock müzik sanatçısı ve söz yazarıdır. İstanbul'un Tünel semtinde doğmuş olan şarkıcı, ailesinin tek çocuğudur. Ailesi Giresunludur. Avukat olan babası, sanatçı 2,5 yaşındayken öldü. Ataköy Lisesi'ni bitirdi. Lisans öğrenimi için Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümüne kaydoldu ve bu bölümü bitirdi. Master'ını ise İstanbul Üniversitesi'nde kadın araştırmaları üzerine yapmak istedi ancak "Çizgi Romanda Kadının Rolü" konulu tezi beğenilmeyince yarım kaldı. 30 Aralık 2012 Pazar günü Ayşe Kaya ile evlendi. Çift 2015 yılının Mart ayında boşandı.

MÜZİK KARİYERİ

Sanatçı müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başladı. Grubun dağılmasından sonra ise Mavi Sakal, Indians, Black Rose, Işığın Yansıması gibi gruplarda çalıştı ve sonra müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam etti. 1996 yılında Roxy Müzik Yarışması'nda Teoman'ın söylediği 'Ne Ekmek Ne De Su' şarkısı, en iyi beste ödülünü alırken 'Yollar' şarkısı da en iyi söz ödülüne layık görüldü. Sanatçının ilk albümü de 1996 Ekim'inde çıktı.

"O" adlı ikinci albümü Universal Müzik ve NR1 Müzik etiketiyle 1998 Mayıs'ında çıktı. 4 klip çekilen "O" albümünün müzik kanallarında ve radyolarda en çok istek alan şarkıları "Sus Konuşma", "O", "Bazı Yalanlar" ve "Gemiler" oldu. 1998 ve 1999 yılında dört şarkının klipleri Kral TV kanalının Top 20 ve Top 10 listesinde 1 numaraya yükseldi.

Üçüncü albümü Onyedi ile 2000 Mayıs'ında müzikseverlerle buluştu. 3 klip çekilen "Onyedi" albümünün müzik kanallarında ve radyolarda en çok istek alan şarkıları "Paramparça", "17" ve "İki Yabancı" oldu. 2000 yılında üç şarkının klipleri Kral TV kanalının Top 20 ve Top 10 listesinde 1 numaraya yükseldi.

2000 yılında Altın Kelebek en iyi pop sanatçısı ödülünü aldı. Sanatçı şu anda Cihangir'de oturmaktadır ve şarkılarındaki ilham kaynağının Beyoğlu olduğunu belirtmektedir. 2000 Mayıs'ında piyasaya çıkarılan Onyedi albümünün "Remixler" adlı ilk remix albümü ile 2001 Haziran'ında müzikseverlerle buluştu.

23 Aralık 2007 tarihinde Söz Müzik Teoman isimli yeni albümünü çıkartmıştır. Albümde çeşitli sanatçılar Teoman'a ait şarkıları seslendirmektedir. Teoman, Şubat 2009'da tamamen yeni şarkıların olduğu İnsanlık Halleri isimli albümünü piyasaya sürmüştür.

28 Mart 2010'da Açık Radyo'nun Dinleyici Destek Projesi Radyo Şenliği kapsamında özel bir program gerçekleştirmiş ve alternatif medyaya destek vermiştir. Teoman'ın şu an 9 stüdyo, 5 remix, 2 soundtrack, 1 best of, 1 konser, 1 reklam ve 1 adet de Türkiye'nin ilk best of düet albümü "Söz-Müzik: Teoman" bulunmaktadır. Teoman, Türkiye'nin önde gelen rock müzisyenlerinden biridir.

4 Ağustos 2011'de kendi web sitesinden yaptığı açıklamayla müziği bıraktığını duyurmuştur. 24 Kasım 2012'de yeniden müziğe döneceğini duyurmuştur. 2015'te Eski Bir Rüya Uğruna albümünü piyasaya sürmüştür. Serseri ve N'apim Tabiatım Böyle şarkılarına klip çekerek büyük ilgi görmüştür.

Teoman haberleri

DAHA FAZLA #TEOMAN HABERLERİ

Teoman’a ait tüm site haberleri