Bugün neler oldu?

Tayland

Güncelleme Tarihi:

Tayland haberleri sayfasında Tayland hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 10388 Tayland haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Tayland, resmi adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesidir. Sınırları batıda Burma, doğuda Kamboçya, kuzeyde Laos ve güneyde Malezya ülkeleri bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.

Tayland 513.120 km² yüzölçümü ile dünyanın en büyük 51. ülkesidir. Nüfusu ise yaklaşık 67 milyondur ve bu Tayland'ı dünyanın en kalabalık 20. ülkesi yapmaktadır. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok'tur. Etnik Tayların yanı sıra Çin, Khmer, Laos ve Malay kökenli halklar da Tayland'da yaşamaktadır.

Ülkenin resmi dili Taycadır. Nüfusun yüzde 95 lik bir bölümü Budizm dininin Theravada koluna mensuptur. Ayrıca animizm inanışı ve İslâm dîni de yaygındır.

Tayland Krallığı Parlamenter Monarşi ile yönetilmektedir. 1946 yılından beri tahtta bulunan Çakri Hanedanı mensubu kral IX. Rama devlet başkanı ve silahlı kuvvetler başkanı unvanlarına sahiptir.

Tayland haberleri

DAHA FAZLA #TAYLAND HABERLERİ

Tayland’a ait tüm site haberleri