Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabında “Çocuklar, evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü o güne özel 40 dakika yapacağız” mesajının ardından dondurmalar, meyveler, kuruyemişler, lokumlar, helvalar, pestiller havada uçuştu. Formalar, atkılar, futbol topları da cabası...
#OkulMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabında “Çocuklar, evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü o güne özel 40 dakika yapacağız” mesajının ardından dondurmalar, meyveler, kuruyemişler, lokumlar, helvalar, pestiller havada uçuştu. Formalar, atkılar, futbol topları da cabası...
#YazarSokak lezzetleri dünyanın neresine giderseniz gidin yemek kültürünün olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ne mutlu bize ki Türkiye de sokak lezzetleri konusunda çok ama çok şanslı. Tatlılar, tuzlular, hamur işleri, etler, deniz ürünleri derken her damak zevkine uygun bir sokak lezzetimiz var.
#Sokak LezzetleriBahar yaklaşırken hepimizi yine o bilindikten dertten kurtulma telaşı sardı: Selülitler! Kadına özgü bu estetik sorunda en büyük nedenlerden biri hormon ve kalıtımsa, üçüncü neden yanlış beslenme ve fazla kilolar. "Fazla kiloyu vermeden selülitle savaşmak boş bir çabadır" diyen Dr. Muzaffer Kuşhan, beslenme yanlışlarıyla tırmanışa geçen selülitle mücadelenin yollarını gösterdi...
#SağlıkHürriyet'ten yepyeni bir yemek dergisi...Her hafta değişik konulu yemek tarifleri. Et yemekleri, köfteler, pastalar, börekler, tatlılar, tuzlular, çorbalar ve daha pek çok lezzetli tarifler bu dergide. Lezzet Dünyası ile yemek yapmak bir zevk... Pratik, kolay, denenmiş tarifleri uygulayarak mutfağınıza yeni bir hava vereceksiniz... Lezzet Dünyası mutfaktaki en büyük yardımcınız ! Hem Türkçe hem Almanca çift dilli tariflerden istediğinizi seçin pişirin. HER SALI GAZETENİZ HÜRRİYET'LE...
Ağız tadıyla güne başlamak çok önemli tabii. Hem psikolojik hem midesel doyum var işin içinde. Kendimizi iyi hissetmek için günün ilk saatlerinde ağzımıza attığımız ilk lokmalar gerçekten çok önemli. Çünkü beynimizi de midemizi de doyurmamız gereken bir öğün kahvaltı. Kokusuyla da lezzetiyle doyacağımız bir şeyler yemeliyiz ki keyfimiz yerine gelsin. Kısaca "Kahvaltı candır".
#KahvaltıRamazan ayı boyunca günde iki öğün beslenmeye alışan metabolizmaya bayramda aniden yüklenilmesi sindirim sistemi rahatsızlıkları başta olmak üzere; diyabet, kalp ve tansiyon rahatsızlıkları yaşanmasına neden olabiliyor. Tatil süresinin 9 gün olmasını fırsata çevirmek isteyenleri ise tatilde fazla kilo riski bekliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Pınar Balcı, Ramazan Bayramı’nı sağlıklı ve kilo almadan geçirmenin yolları hakkında bilgi verdi.
#Ramazan BayramıZor bir dönemden geçiyoruz. İçimiz sıkkın, korkuyoruz, üzülüyoruz ama bu ülke bizim. Evlere kapanmak yerine eskisinden daha çok gezmeli, dolaşmalı, sosyal hayatın içinde olmalıyız. Oteller, restoranlar, kültür sanat merkezleri, sinemalar bizlerle yaşayabilir...
#Müge AkgünABANT İzzet Baysal Üniversitesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Geleneksel Lezzetli Dostluk Şenliği’nde görev alan akademisyenler, aşçılıktaki marifetlerini gösterdi. Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, tavuklu rizotto yemeği ile en lezzetli yemek kategorisinde birinci oldu.