MENÜ

Tatli Tarifleri

Tatli Tarifleri ile ilgili tüm haberleri, son dakika Tatli Tarifleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Tatli Tarifleri haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 881 Tatli Tarifleri haberi bulunmuştur.

Tatli Tarifleri Haberleri

Her yemek mevsiminde güzel

Her yemek mevsiminde güzel

Memleketin yetenekli, güler yüzlü, eli lezzetli şeflerinden Didem Şenol, iki restoranı Lokanta Maya ve Gram’ın bir yılını özetledi. Ortaya İstanbul’da mevsim malzemeleriyle yemek pişirmenin kitabı çıktı. Kitabı vesile ettik, Şenol’dan bu ayın tavsiyelerini aldık.

Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni

Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni

Bizde enfes taskebabı, Macaristan’da gulaş, Fransa’da boeuf bourguignon… Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni. Fatih Sultan Mehmet’in favorisi ‘zırba yahnisi’nden ünlü şef Gordon Ramsey’nin safranlı bouillabaisse’ine bu konuda gelmiş geçmiş en ünlü tabakları tanıyalım.

28.02.2015Hürriyet Pazar
Pratik ve mutlu tarifler

Pratik ve 'mutlu' tarifler

Muna Mutlu, 'Mutlu Tarifler' adını verdiği bir yemek kitabı hazırladı. İçinde pratik tariflerin, salataların, mezelerin, hamur işi ve tatlıların olduğu kitap meraklısını bekliyor.

Gelelim fasulyenin faydalarına

Gelelim fasulyenin faydalarına

“Alt tarafı zeytinyağlı fasulye, nedir yani” deyip geçmeyin. Fasulye bize mutfağın dipsiz bir kuyu olduğunu, değişik pişirme tekniklerinin değişen hayatlara hitap edeceğini anlatabilir... Nasıl mı? İzninizle sizi kolunuzdan tutup mutfağa, oradan da tencerelerin içine davet ediyorum.

Nasıl kurabiye canavarı olursunuz

Nasıl kurabiye canavarı olursunuz?

Acıbadem ve kavala kurabiyelerinin en iyilerini size anlatmak için bol bol kitap karıştırdık; işin matematiğini çözdük. Yalnız bir tehlike var. Bunları yemeye başlayınca durmak mümkün değil.

Mangal hakkında her şey

Mangal hakkında her şey

Ramazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.

Yazar Sonuçları

Katıklı börek (Antakya)

Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın. Kuru soğanı da soyup incecik doğrayın.

5.06.2015

Sahrap Pera’da

Yepyeni heyecanların, yepyeni koşturmacaların içinden yazıyorum bu kez sizlere. Benim de bir restoranım var artık.

30.05.2015

Kahramanmaraş’ın nefis dondurması MADO

Var mıdır dondurmayı sevmeyen? Hele sıcak, bunaltıcı yaz günlerinde damaklarımızdan tüm vücudumuza yayılan bu hoş, serin tatlıyı hepimiz bayıla bayıla yeriz değil mi? Üstelik dondurma denilen nefis tatlı, artık sadece yaz mevsiminin değil her mevsimin vazgeçilmez tatlısı haline geldi. Gelelim dondurmanın Anadolu’daki serüvenine...

18.04.2015

Trileçe hakkında konuşmalıyız

Kimi Arnavut tatlısı diyor kimisi üç farklı sütten yapıldığını iddia ediyor.

10.04.2015

Yassı kadayıf (Malatya)

Tozşeker ve yaş mayayı Ilık suda eritin. Unu da yavaş yavaş ekleyip çırpmaya başlayın. Koyu waffle kıvamına gelinceye kadar un eklemeye devam edin. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.

1.04.2015

Erkek arkadaşımı yemekten kıskanırım

Musakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...

28.03.2015

Ayranlı ayçekirdekli poğaça

Ayranı yoğurma kabına koyun. Karbonat ve limon suyunu katıp çatalla çırpın.

13.02.2015

Labneli elmalı tavukgöğsü

Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya koyun.

30.01.2015

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Yoğurt, kabartma tozu, karbonat, tuz ve toz şekeri bir kaba koyup çatalla iyice çırpın.

25.12.2014

Karidesli safranlı çilav

Pirinci, kaynayan bol tuzlu suda tıpkı makarna gibi 10 dakika haşlayıp süzün.

20.12.2014

LABNELİ CEVİZLİ AYÇÖREĞİ MALZEMELER

Labne, eritip ılıttığınız yağ, yumurta akı ve vanilyayı derin bir kapta tel çırpıcıyla çırpın.

13.12.2014

Hastalıksavar lezzetler

Soğuklar bastırdı, grip, nezle her yerde...

5.12.2014

Kabaklı Eftelya Pastası

Tatlı balkabağını dilimlenmiş halde satın alabileceğiniz gibi, dışı pembe küçük boy bir kabağı dilimledikten sonra kabuklarını soyabilirsiniz de.

29.11.2014

Ev usulü tavuk döner

Tavuk etlerini bir et döveceğiyle veya bir cam kavanoz dibiyle iyice döverek yarım santimden de daha az olacak şekilde inceltin.

27.11.2014

Karamelli elmalı Alman keki

Yumurtaları derin bir kaba kırın. Süt, şeker ve yağı ekleyip mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

20.11.2014

Kıbrıslı pilavuna poğaçası

İç harcını hazırlamak için; derin bir kabın içine ince kıyılmış taze naneyi ve yıkayıp kağıt havluyla kuruladığınız kuru üzümleri koyun.

7.11.2014

KEREVİZLİ PATATES EZME SALATASI

Kereviz çok çabuk kararan bir sebze olduğu için önce patatesleri haşlayın. İyice yumuşayan patatesleri süzüp kabuklarını soyun.

24.10.2014

Kurban Bayramı ne içindir?

Kurban Bayramı sadece dört günlük bir tatil değildir! İşten izin alan bazı ballılar için dokuz günlük bir tatildir! Ama onu da demiyorum. Bu dört günün hayatımızın hiç beklemediğiniz alanlarında başka mana ve amaçları var.

4.10.2014

Ispanaklı Uşak böreği

Unu yoğurma kabına aktarıp üzerine tuzu serpin.

3.10.2014

Kavurmalı bulgur pilavı

İncecik yarımaylar halinde doğradığınız soğanları orta boy bir tencerede, sararıncaya kadar, 5 dakika kavurun.

29.09.2014

Simitçi tezgahları kalkmasın

İstanbul’da son günlerde çok konuşulan, çok tartışılan bir uygulama başlatıldı.

25.09.2014

Yörüklerin yemek kültürü

Fethiye’yi şimdiye kadar hep Belcekız’daki Ölüdeniz’le anardım. Bir de ilk olarak babamın gösterdiği gövdesi ve toprağı kızıl olan kızılçam ormanlarıyla tabii ki...

20.09.2014

Hindi şinitzel marbella

Bu yemekte hindinin göğüs kısmından çıkarılmış kemiksiz, derisiz, ince dövülmüş bonfile etini kullanacağız.

5.09.2014

KÖFTELİ BUĞDAY ÇORBASI

Buğdayı bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün süzüp tekrar yıkayarak orta boy bir tencereye aktarın.

1.09.2014

Körili tuzlu kurabiye

Yumuşak margarini küçük parçalara ayırıp yoğurma kabına alın. Üzerine sirkeyi ilave edin.

31.08.2014

KARİDESLİ PATATES SALATASI

Öncelikle patatesleri iyice yıkayarak bir tencereye koyun, üzerine çıkacak kadar su ilave ederek haşlanmaya bırakın.

29.08.2014

Etli bulgur pilavı

Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırarak 5-6 dakika kendi suyu ve yağıyla kavurun.

21.08.2014

Tarif arama merakım

Bırakın Türkiye’yi, dünyanın neresine gidersem gideyim tarif aramaktan hiç vazgeçmem. Bazen bu arayışlar maceraya da dönüşebilir.

16.08.2014

Kepekli Üsküp kurabiyesi

Tozşeker ve sıvıyağı derin bir kaba koyup çatal yardımıyla iyice çırpın.

15.08.2014

CEVİZLİ KİRAZE PASTASI

Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın.

13.08.2014

Kırmızı pancarlı pembe pilav

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat kadar bekletin.

12.08.2014

Gelelim fasulyenin faydalarına

“Alt tarafı zeytinyağlı fasulye, nedir yani” deyip geçmeyin. Fasulye bize mutfağın dipsiz bir kuyu olduğunu, değişik pişirme tekniklerinin değişen hayatlara hitap edeceğini anlatabilir... Nasıl mı? İzninizle sizi kolunuzdan tutup mutfağa, oradan da tencerelerin içine davet ediyorum.

8.08.2014

Mangal hakkında çok şey

Ramazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım

1.08.2014

BULGURLU ŞARK KÖFTESİ

Köftelik bulguru derin bir kaba koyup üzerine 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin.

29.07.2014

HURMALI BAĞDAT KEKİ

İncir, hurma ve kuru kayısıyı küçük küçük doğrayın. Üzümün saplarını ayıklayın. Ceviz içini keskin bir bıçakla kıyın.

23.07.2014

KIYMALI PATATES

Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşe oturtun.

21.07.2014

Kavurma eriştesi pilavı

Bir tencereye 10 su bardağı su ve 2 çay kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakın.

20.07.2014

Lokum-Arnavut yemeği

Özellikle eski Yugoslavya’nın dağlık bölgelerinde Arnavut asıllı vatandaşlarımızın yaptığı bu hamurişi sabah kahvaltılarının çok sevilen bir çeşididir.

16.07.2014

Kişnişli kremalı tavuk çorbası

Tavuk etlerini bir tencereye koyup üzerine tuz, karabiber ve 6 su bardağı su ekleyerek 20 dakika kadar haşlayın.

13.07.2014