Meryem Uzerli sadece üç aydır Türkiye’de fakat canlandırdığı karakter sayesinde ülkenin en çok konuşulan, tartışılan isimlerden biri. Neden mi? Osmanlı tarihinin en iddialı kadınlarından Hürrem Sultan, her hafta onunla yeniden can buluyor çünkü! Bana da “Muhteşem Yüzyıl” fırtınasının estiği şu günlerde Hürrem Sultan’la biraz hasbıhal etme görevi düştü.
Fortis Türkiye CEO’su Yvan De Cock, Ekonomist’in ödül töreni için gittiği Kayseri’de işadamlarına, "Türkiye’nin dünyanın vazgeçilmezleri arasına girdiğini" söyledi. Fortis Risk Yönetimi Direktörü Marie Victorie De Groote de, "Türkiye ekşiyen dünya ekonomisinde tatlı lokum gibi görünüyor" dedi.
FORTİS Türkiye CEO'su Yvan De Cock, Türk ekonomisi için pembe tablo çizerken, Türk ekenomisinin Avrupa'nın hatta dünyanın vazgeçilmezleri arasına girdiğini, yabancı yatırımların 2008 yılında daha da artacağını belirterek, “Türk ekenomisi, global ekşi ekonomide, dünyanın tatlı lokumu oldu” dedi.
1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıRamazan Bayramı’nı keyifli ve sağlıklı geçirmek için nasıl beslenmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Bayram ile birlikte normal rutinimize dönerken liften zengin beslenmeli, sebze-meyve ve probiyotik besinlere yer vermeliyiz” uyarısında bulunuyor.
#Diyetisyen Ezgi Evgin AktaşÖnümüzdeki hafta, paylaşmanın öneminin vurgulandığı ramazan ayını geride bırakıyoruz. Özenle kurulmuş bayram sofralarında buluşacağız. Küçüklere şeker ve harçlıklar verilirken sofralar geleneksel tatlılarla taçlanacak. Yazarımız Sahrap Soysal çocukluğunun bayram sofralarını anlattı, Gastronometro şefleri hafif ve pratik incir tatlısı tarifini paylaştı.
#BayramKavurma genellikle kuzu etiyle yapılıyor ancak bayramda dana kesenler, dana kavurma tarifi içn araştırmalara devam ediyor. Peki, yumuşak dana kavurma nasıl yapılır? İşte, lokum gibi dana kavurma tarifi ve malzemeleri...
#Dana KavurmaAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The SalaşYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüYazarımız şef Somer Sivrioğlu gastronomi öğrencileriyle bir araya geldi... Metro Türkiye ‘Yerelin İzinde’ projesinin yeni şefini açıkladı... Türk lezzetlerinin Lego versiyonları... Ve yılbaşı için geri sayıma hazırlanan adreslerle yeme-içme dünyasından en son haberler...
#Gizem DinçbaşNew York ziyaretimde saat markası Longines’in marka yüzü olan Oscar ödüllü aktris Jennifer Lawrence ile buluştuk. Manhattan manzaralı bir otel odasında röportaj yaptıktan sonra markanın lansman partisinde de yine bir araya geldik. İşte Hollywood yıldızı ile hayata ve zamana dair sohbetimizden anekdotlar...
#Jennifer LawrenceBir süredir hayatımızda Salih Bademci fırtınası esiyor. Canlandırdığı birbirinden farklı karakterlerle izleyiciyi büyülüyor; “İnandıklarımı seyirciye yansıtmaya çalışıyorum, yaptığım şey aslında biraz Ay gibi olmak. Güneş’in ışığını alıp Dünya’ya yansıtıyorum” diyor. Kanal D’de yayımlanan ‘Dilek Taşı’ dizisinin başrolü Bademci ile buluşuyoruz. Evliliğini, babalığı, oyunculuğu ve hayatında değişen şeyleri konuşuyoruz: “Övgüden çoğalmayacak, yergiden azalmayacak, devam edeceksin.”
#Salih BademciDünyaca ünlü restoran tavsiyesi listelerine giren Calipso Fish, adını bile duymayan büyük bir çoğunluğu çok şaşırttı. Herkes İstanbul’da bu kadar çok balıkçı varken onların neyi farklı yaptığını merak etti. Mekânı ziyaret ettim, aileden balıkçı sahipleriyle tanıştım...
#Michelin10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru ErkeAlaçatı’nın özellikle yaz aylarında sokaklarını damla sakızı kokusunun sardığını söyleyen şef Hüseyin Pancar, bu kokunun da kimi zaman tencerede pişen muhallebiden, kimi zaman da yemek sonrası içilen likörden geldiğini paylaşıyor ve ekliyor: “Sakız ağacı Ege’nin Efe’si gibi... Köklendiği yeri güzelleştiren bir doğası var.”
#1Ege Bölgesi'nin tarihi dokusu ve eşsiz güzellikleri ile ilham veren illerinden birisi Afyonkarahisar. Anadolu'nun gelenek ve göreneklerini geçmişten günümüze muhafaza eden Afyonkarahisar, İstiklal Savaşında çok önemli bir yere haiz. Gastronomi alanında ise hızla ve emin adımlarla ilerleyen, Türk mutfağının inceliklerini en güzel şekilde içeren leziz yemekleri ile mutfağımızı dünyaya tanıtmayı misyon edinen şehir, ziyaretçilerini bekliyor. Merak edenlere özel Afyon Yemekleri - Afyonkarahisar'da ne yenir ve neyi meşhur? Afyonkarahisar mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#AfyonkarahisarSakarya yemekleri en sevilen yöresel lezzetler arasında yer almaktadır. Sakarya'da bulunan meşhur lezzetleri denemeden önce siz de bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sakarya Yemekleri - Sakarya'da ne yenir ve neyi meşhur? Sakarya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Sakarya'nın meşhur yemeklerini sizler için derledik.
#Sakarya YemekleriEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Ülkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru Erke